Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Byly jsme v Nitře na WU18

neděle 27.7.2008 | Áda, Šaly, Monča,Prcek

Necenzurovaná reportáž žaček z utkání ME WU18 v Nitře

 
 
  Když jsme se sesbíraly ze všech koutů Olomouce, vyrazily jsme konečně na ME žen U18. Přejetého holuba můžeme vynechat. Nepřehledné dálnice a famózně opravované silnice nám na rychlosti nepřidaly, ale pro navigátorku Šaly to nebyl žádný problém. Ujetá trasa se pomalu ale jistě zvětšovala, stejně jako Prckův močový měchýř, a tak bylo potřeba zastavit. Jelikož jsme ale zapomněli zastavit už u dvou benzinek, radši jsme to zapíchly na poli, kde některé z nás ukojily svoje potřeby. Aspoň jsme bio. Do Nitry už zbývalo mapě jen dvanáct centimetrů, které jsme si převedly na kilometry. To, že Ádě vyšlo 300 a Prckovi 27,5 jen dokazovalo přítomnost prázdnin. Nakonec nás rozsoudila tabule ukazující 49 km.

V Nitře jsme se zorientovaly opět díky Šaly. Nutno podotknout, že v jediné městské části byly tři hřiště a dvě haly. Debaty v autě začaly směřovat k basketu. Kdo že to hrál včera? ,,Včera hrála Korea s Kanadou ne?´´,,Víš Ady, to asi těžko, když je to mistrovství Evropy.´´,,Aha, tak to jsem si asi spletla s baseballem..´´

V prostorné hale právě hrály Polky s domácími Slovenkami, které nakonec vyhrály. Našli jsme si místa, koupily pití a zápas mohl začít.

 

4

Alena Hanušová

5

Karolína Elhotová

6

Kateřina Zavázalová

7

Eva Skutilová

8

Dominika Běhalová

9

Kateřina Bartoňová

10

Michaela Stará

11

Adéla Filarová

12

Klára Rosenbaumová

13

Pavla Stvrdílková

14

Renáta Březinová

15

Aneta Pulpánová

trenér:

Romana Ptáčková

asistent:

Miroslav Vondřička

asistent:

Pavel Miloš

Dosud neporažená Litva nastoupila s naprostou výškovou převahou, Česko naopak nasadilo dvě malé rozehrávačky-Dominiku Běhalovou*8 a Kateřinu Bartoňovou*9. Naše holky neustále vyvíjely tlak a tak se brzo dostaly do vedení.

Postupný útok výborně rozehrávala Běhalová, Bartoňová získávala míče a rozvíjela RP. S pivotkami se přes výškové rozdíly dokázaly poprat Kateřina Zavázalová*6 a Renáta Březinová*14. Běhalová proměnila 2 trojky po sobě, následovalo pár RP a Česko vedlo asi o 15 bodů. V podobném duchu se nesly všechny 3 čtvrtiny.

I v páté minutě čtvrté čtvrtiny Češky vyhrávaly o 10 a vítěz byl téměř jistý. Fanoušci už se mezi sebou začínaly bavit o vydařeném zápase a Monča se Šaly o nových trenkách, když jsme se ale podívaly na ukazatel skóre, naše vedly jen 55:54! Tribuna znervózněla stejně jako hráčky, které začaly ztrácet míče a po třech útocích, dvou trojkách a RP prohrávaly 55:61. Do konce zbývaly 3 minuty, ale skóre se nijak nezlepšovalo, spíš naopak. Holky přestaly hrát, míč měla v držení skoro pořád Bartoňová, ale spoluhráčky jí moc nepomáhaly. Po dvou minutách byly naděje na zasloužené vítězství téměř nulové, následovaly dva naše ztracené míče, dva úspěšné litevské útoky včetně jednoho s pěti útočnými doskoky a zápas skončil.

Rozmrzelí diváci odcházeli na parkoviště. Byla to škoda, ale přesto holky odehrály výborný zápas. Vyhrávat většinu zápasu nad Litou není jednoduché a i přes pokaženou koncovku si zaslouží pochvalu.

Vymotat se ven z Nitry bylo zase něco pro Šaly. Po cestě jsme za slovenské ,,hřivny´´ koupily nechutný gumový delfínky, které Monča nakonec odvážně se zacpaným nosem snědla, probraly konzistenci celé Pastviny používaných ponožek a snad všechny lidi z Olomouce. Snad jsme si ze zápasu taky něco odnesly.

Česko nakonec prohrálo s Ruskem o dva body, ale porazilo Francii a umístilo se na třetím místě !

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS