Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Výhra nad Spartou v prvním zápase čtvrtfinále 1. ligy

13.3.2010 |

Výhra nad Spartou v prvním zápase čtvrtfinále 1. ligy Před početnou diváckou návštěvou se naše holky vytáhly a porazily Spartu Praha rozdílem 18 bodů. Průběh zápasu ale v žádném případě nenasvědčoval hladkému vítězství, naopak - Sparta nedala první bod z play off v žádném případě zadarmo.

 
 
1.kolo, 13.3.2010
SK UP Olomouc - Sparta Praha  75:57  (22:16, 22:13, 8:14, 23:14)
Rozhodčí: Junek, Remenec, komisař: Leun . Fauly: 19:21 . Trestné hody: 29/15:24/12 . Diváci: 129 .
SK UP Olomouc: Kohlová, Bičišťová 4(2/2), Hůlková 17(8/4, 3x3), Horáková 11(5/2, 1x3), Huňková 6(2x3), Chodilová 6(2/0), Svobodová 12(6/2), Stupňánková, Zapletalová, Zavázalová 10(4/4), Pochobradská 9(2/1), Lachnitová
Sparta Praha:

Komentář k zápasu

První čtvrtfinálový zápas se odehrával před velice slušnou diváckou návštěvou. Téměř 130 přihlížejících vidělo vítězství domácího celku, které se ovšem nerodilo nijak snadno.

Hráčky SK UP se ujaly vedení hned v úvodu úspěšnou trojkou V. Horákové, soupeřky po pár minutách srovnaly na 5:5, ale pak jsme přece jen Spartě trochu poodskočili. Vždy, když to vypadalo, že bychom si mohli vytvořit větší náskok nám selhala práce v obraně. Nezřídka se soupeřky ocitly samy pod košem, několikrát se před najíždějící hráčkou otevřela dálnice širší jako D1. Na to si budeme muset dát větší pozor, stejně jako na obranné doskakování. V úvodní čtvrtině byly soupeřky v práci pod oběma koši daleko úspěšnější!

Do druhého poločasu jsme vsupovali s nákokem 15 bodů, o který jsme ale velice rychle přišli. Naše holky byly zakřiknuté, vypadalo to, jakoby soupeřky podcenily a pak se nemohly dostat do tempa. Za celou 3.čtvrtinu jsme dali ze hry jen dva koše - ve druhé a předposlední minutě, k tomu přidali tragickou střelbu TH (11/4) a posadili tak Spartu zátky do sedla.

Naštěstí se drama v závěru nekonalo, naše holky zlepšily práci v obraně, několikrát donutily soupeřky ke střelbě pod tlakem času, jednou Sparta nestihla vystřelit v limitu vůbec. Nám se naopak podařilo dostat do herní pohody a ani občasné kiksy v rozehrávce nám už nemohly zkazit oslavu první výhry v play off.

Za pozornost ještě stojí nátura olomouckých diváků. 2 (slovy dva) fanoušci Sparty vytvořili svým hráčkám v hale SK UP doslova domácí atmosféru, kterou narušoval jeden "zoufalý" fanda domácích s bubnem a sem tam občas zazněl z tribuny ojednělý výkřik na adresu rozhodčích. Možná si naši fandové šetřili hlasivky na neděli ...?...

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS