Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Stav čtvrtfinále je 1:1 a boj se přesouvá do Prahy

14.3.2010 | Redakce

Stav čtvrtfinále je 1:1 a boj se přesouvá do Prahy V dnešním zápase byly soupeřky bojovnější, lépe využívaly svých předností a zkušeně si pohlídaly průběh zápasu. Nám se nedařila střelba a citelně nám chyběly 3 hráčky hájící barvy Hradce Králové v zápase extraligy.

 
 
2.kolo, 14.3.2010
SK UP Olomouc - Sparta Praha  58:74  (16:24, 12:12, 12:11, 18:27)
Rozhodčí: Dolínek, Kapl, komisař: Latík . Fauly: 26:21 . Trestné hody: 23/15:33/27 . Diváci:78 .
SK UP Olomouc: Kohlová, Hůlková 10(6/5, 1x3), Horáková 6(4/1, 1x3), Huňková 9(3/2, 1x3), Pavlíková, Chodilová 11(2/1), Svobodová 17(6/4, 1x3), Stupňánková 5(2/2), Zapletalová, Inochovská, Lachnitová
Sparta Praha:

Komentář k zápasu

Zcela opačný průběh než včera večer měl dnešní druhý zápas čtvrtinále 1. ligy žen. Naše družstvo bez hostujícíh hráček z Hradce bohužel nedokázalo využít domácího prostředí, když se nepoučilo ze včerejších nedostatků. Problém nám dělala práce pod košem (v 1/4 jsme 8 krát nedoskočili míč v obraně!!!), chybělo 100% nasazení a bojovnost. Ze hry se vytratilo to, čím jsme dokázali Spartu přehrávat v základní části - kolektivní hra!

Do zápasu jsme vstoupili docela slušně, vedli jsme 9:4, ale pak nám začalo dělat obrovský problém trochu jiné pojetí v řízení zápasu ze strany rozhodčích, než na jaké byly holky doposud zvyklé ze základní části (chceme li ovšem hrát v budoucnu extraligu, měli bychom si velice rychle začít zvykat). Sparťanky hrály tvrdě a agresivně, zatímco my si nechali pískat hloupé fauly. První čtvrtinu jsme si prohráli na trestné hody. Zatímco Sparta jich střílela 12 a z toho 11 proměnila, my házeli jen 6 a dali 3!

Ve druhé čtvrtině nám soupeřky utekly v úvodních 2 minutách na rozdíl 14 bodů, který jsme bohužel nedokázali výrazněji stáhnout. Absloutně nám odešla střelba, naše šoupáky něměly šanci proti střeše sparťanských rukou, střelba z dálky byla nepřipravená a zbrklá. Dokázali jsme sice zlepšit obranu, ale nevyužili jsme toho ke vstřelení bodů.

V úvodu druhého poločasu holky zabraly a dostaly se na dostřel soupeřkám. V okamžiku, kdy to za stavu 40:43 vypadalo, že bychom mohli konečně přes Spartu přeletět, jsme opět vykouzlili 2 fauly a nechali si šanci utéct. Opět jsme zmatkovali v útoku, cpali se do nepřipravených pozic, lehce ztráceli míče a nedávali ani vyložené a 100% šance pod košem a z dvojtaktu. Pouhé 3 koše ze hry je na 10 minut hry hodně málo. Stínem čtvrtiny je zranění Páji, která údajně faulovala, ale pod okem má tržnou ránu a modřinu přes půl obličeje. Bohužel tento "faul" byl jejím pátým, takže předčasně skončila.

Poslední čtvrtina se nesla ve znamení naší snahy o vyrovnání a snahy druhé strany o to, aby se nám vyrovnat nepodařilo. Holky konečně zapojily do hry i srdíčko, ale ještě více než v předchozím průběhu zápasu byl znát tréninkový výpadek některých hráček. Marný boj - když není kondice, není střelba. Soupeřky naopak zkušeně využily situace na hřišti, když 13krát skórovaly z TH, 2krát daly trojku a jednou koš s faulem a proměněným TH.

Série čtvrtfinále se tak přesouvá do Prahy za nerozhodného stavu 1:1. Pokud chceme uspět a přivézt z Prahy postup, nebo alespoň vrátit sérii opět do Olomouce, musíme razantně zlepšit tréninkovou morálku a soustředit se na tvrdý, ale čistý způsob hry. V obou zápasech jsme Spartu přehrávali jen tehdy, když jsme hráli kolektivně a s absolutním nasazením. Naopak jakýkoliv výpadek bojovnosti soupeřky neomylně trestaly.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS