Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Výhrou zakončená úspěšná sezona

16.3.2010 | Ivan Fašánek

Od mladších dorostenek jsme letos nečekali žádné zázraky. V podstatě šlo o to nespadnout z ligy a dostat zpátky do hry hráčky, které v posledních 2 letech zahřívaly lavičku, případně začlenit hráčky nové. Výsledek předčil očekávání, bez Nany, Lanči a Eriky jsme sice nehráli o titul, ale odehráli jsme spoustu vynikajících zápasů. Škoda začátku soutěže, než si holky srovnaly v hlavě, že ani pod novou hlavičkou to vlastně není jiné... Nebýt ztráty bodů z úvodu, umístili jsme se na čele soutěže.

 
 
22.kolo, 14.3.2010
SBŠ Ostrava C - SK UP Olomouc  38:97  (9:23, 11:23, 9:27, 9:24)
SBŠ Ostrava C:
SK UP Olomouc: Husičková 27 (4/3), Tomášková A. 18 (1 x 3,2/0), Šťástková 16 (3/0), Murgašová 8 (4/2), Cvešperová 8, Burzová 8, Skrovná 6 (2/0), Knápková 4, Fašánková 2

Komentář k zápasu

Proti soupeři kterému chyběly hráčky základní sestavy dostaly holky úkol ubránit 40 b , nebo dát 92 a více bodů. Toto, okořeněné hrozbou úterního tréninku věnovaného obraně (v případě nesplnění jsem předpokládal že v úterý si budu pohazovat na koše sám z důvodu epidemie, která propukne těsně před tréninkem a odezní minutu po skončení), se holkám po rozkoukání dařilo plnit a tak ½ úterního tréninku bude věnované aktivní činnosti kterou si samy vyberou.

Co dalšího k předvedeným výkonům?

- stačí nepočetné (2-3 osoby) publikum opačného pohlaví a Štěstí jezdí jak motorová myš včetně zakončení – nevím, ale 16b je asi její osobní maximum.

- „Já a hrát středa, to raději půjdu domů“ zoufalý výkřik Štěstí před zápasem, když se dověděla že půjde do základu a bude muset řídit hru. Na konci zápasu měla na kontě 16b. I tak se dá hrát.

- zakončení bez obrany není ono a proto Aníz šoupáky, když jde sama, zásadně nedává

- 2x a dost je heslo Ogy, domluvená akce vyšla jednou , podruhé a když jsme ji chtěli hrát potřetí, tak poslala otrávený komentář k lavičce “Ještě jednou?“, zarážející na tom je, že skórující hráčka byla ona sama. Co by ostatní daly za to, že můžou dát koš?

- “Já a driblovat, to jste se zbláznil.“ Odezva naších vysokých, když jsem po nich chtěl, aby zahájily RP driblingem a nikdo je nebránil. Kláře se jednou podařilo dodriblovat až do zakončení. Taková nehoráznost.

- “Proč mám fintovat, aj tak tím nic nezískám“ oponentura Ivy, po žádosti aby pod košem soupeřek, kde rozdávala čepice domácí pivotka jak na běžícím páse, tuto fintou dostala do pohybu a následně ji obešla nebo přihrála spoluhráčce pod košem. Hold děvče - nezkusíš nezjistíš, to raději zahoď bezhlavě směrem ke koši on to soupeř doskočí.

A našlo by se jistě i něco dalšího. Raději k jednotlivým hráčkám :

Štěstí - když chce a nebojí se tak to de. Jen si musí uvědomit, že basket je kontaktní sport a občas do ní někdo, nebo ona do někoho, narazí. Výmluva, že není rychlá a raději běhá maratóny není pravdivá.

Prcek(Monika K.) – neukvapovat se v útoku, srovnat se před střelbou, po cloně provést rychlejší a důraznější otočku směrem ke koši.

Iva – basket není házená, nejprve pracují nohy až potom ruce, u tebe to jde často opačně. Dej si větší pozor při přihrávkách, když vidíš že se obránce snaží vypichovat míč nafintuj ho. Nezaměňuj odhazování míče směrem ke koši za střelbu.

Aníz –větší soustředění na hru, když se daří je to sranda a občas to dopadá katastrofálně, v obraně zapomínáš sledovat míč.

Klára –v útoku jsi nenápadná, neboj se aktivně zapojit a když máš možnost, ohrozit koš.

Niky – při basketu je nutné používat obě ruce, jednoruká hráčka to daleko nedotáhne. Podobně jak Iva často zbytečně a nesmyslně plácáš kolem sebe rukama, místo abys balon pevně uchopila.

Ogy – v obraně si neulehčuj práci tím že jsi vysoká a stačí bránit mezi hráčkou a košem, nedovol na protihráčku přihrát, pokud nejsi bráněna neboj se rozběhnout do koše. Fyzička!!!

Prcek (Gabča) – náskok do brankoviště je prvek z házené, v basketu je snaha dostat se co nejvýše, jako střední rozehrávačka musíš vidět a dokázat správně vyhodnotit situaci, v obraně máš na to aby jsi bránila agresivněji, ne na 3 x prodlouženou ruku.

Monika – nepostradatelná v RP, jen ji málo dokážeme využít, v postupném útoku využívat zakončení jak střelbou tak vnikem, z přemíry rychlosti občas chybí koordinace.

Šaly - zlepšit tg. morálku a účast na zápasech. Fyzička a důraz.

Linda a Mači - chtějí s námi hrát, nebo nechtějí??? V zápasech v Ostravě měly jedinečnou šanci si zahrát a hodně zahrát. A ukázat, že to, co v nich je, dokážou prodat ve prospěch družstva...

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS