Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší žačky ve Frýdku-Místku s polovičním bodovým ziskem

pondělí 22.3.2010 | S. Horák

Frýdek-Místek - SK UP Olomouc 67-44 a 54-59

Body: Linda 45 (4 trojky ve druhém utkání), Hanka 17, Týna 15, Naty 7, Mája 6, Terka 5, Štursi 4, Anička 2, Lucka 2, Eliška, Marťa a Kika.

 
 
V sobotu zajížděly naše žačky k odvetným utkáním na palubovku Frýdku-Místku. V prvním z nich se jim zcela nevydařil start do zápasu a po první čtvrtině prohrávaly 24:8. V útoku se nedařila souhra, hráčky vážně chybovaly v obraně a dobře spolupracujícím soupeřkám nahrával především velmi ustrašený a ospalý výkon. Ve druhé čtvrtině jsme sice zvedli hlavy, vyrovnali hru, ale katastrofální vstup do třetí čtvrtiny pohřbil veškeré naděje na slušný výsledek. Teprve závěrečné dějství ukázalo, že k dobrému výsledku může vést pouze kvalitní kolektivní výkon. Sólování a nezodpovědná hra nikdy k vítězství nevede. Když k tomu připočteme i katastrofický návrat do obrany, pak se vysoké porážce vůbec nemůžeme divit.  Omluvou snad může být jen špatná orientace na hřišti s lajnováním dle pravidel FIBA, která budou platit až v příští hrací sezóně. Logicky se v tomto utkání nedařila trojková střelba Lindě (trojková čára byla posunuta o 50cm), ale přesto zatížila konto soupeřek pěknými 19body.

Do druhého utkání naše děvčata nastoupila odhodlaně a velmi koncentrovaně. Zlepšila návrat do obrany, zkvalitnila práci v obraně a úspěšně zakončovala. Základní pětka Týna, Linda, Naty, Hanka a Mája jasně ukázala svým spoluhráčkám kudy by mohla vést cesta k úspěchu. Pouze maximální zodpovědnost ve všech činnostech posouvá tým k vysněným metám. K již jmenovaným se velmi dobře připojila i Terka, bojovala a prosazovala se v zakončování. Bojovnost Aničky a Štursi, herní přehled Hanky a dobrá střelba Lindy napomohli tomu, že po třech čtvrtinách svítilo na tabuli skóre 43-43. I po prvních pěti minutách závěrečného dějství, jsme díky Hančiným třem košům v řadě drželi vyrovnané skóre 47-47. Následné hrubky, ztráty míče a zahození zcela jednoznačných šancí nás málem o možnost hrát vyrovnané utkání připravily. Tři minuty před koncem jsme prohrávali o 6 bodů a zdálo se, že nám výhra proklouzne mezi prsty. Naštěstí jsme však bojovali až do konce. Nejprve jsme odvážným průnikem Týny s faulem a následně i Natky zkorigovali skóre z úspěšných trestných hodů. Po velmi aktivní obraně jsme získali dva míče a pečetili výborný výkon dvěma Lindinými trojkami a opět úspěšnými trestnými hody. Tuto tříminutovku jsme zvítězili 12-1 a nakonec jsme se radovali z dalšího vítězství v soutěži. Na této výhře se jednoznačně podíleli i naši rodiče, kteří burcovali děvčata až do posledních okamžiků utkání.

Závěrem: K úspěchu vedl koncentrovaný kolektivní výkon, založený na celoplošné osobní obraně. Stále nám však skřípe pohyb v postupném útoku, načasované uvolňování a finální přihrávka. Postupně se zlepšuje střelba, ale ve hře 1:1 zůstáváme ještě hodně za našimi možnostmi. Chybí zde rychlé rozhodnutí, technika zahájení a důraz jak v prvním kroku úniku, tak v jeho zakončení.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS