Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Zbytečná ztráta bodu starších mini v odvetách s Havířovem

středa 24.3.2010 | S. Horák

SK UP Olomouc - TJ Start Havířov 45 - 47 a 50 - 20.

Nejvíce bodů: Mája 20, Hanka 17, Naty 14, Anička 14, Terka 9.

Starší minižačky ve svém prvním nedělním utkání (21.3) zopakovaly svůj nepřesvědčivý výkon ze sobotního zápasu s Frýdkem a zbytečně daly soupeřkám šanci na zisk jednoho bodu.

 
 
Řada chyb a nerozhodností nahrávala havířovským děvčatům. Když k tomu ještě připočítáme katastrofální proměňování i těch největších šancí, pak byla první prohra s družstvem ze severu Moravy na světě. V průběhu celého utkání se nepodařilo nalézt sestavu, která by kompletně plnila zadané úkoly. Vždy se našel někdo, kdo volil „vlastní cestu". Pozdní přihrávky, dávání si přednost v boji o míč, nepozornost v obranných činnostech, nedůslednost v nájezdech pod soupeřův koš, nekoncentrovanost při střídání, nedostatečný pohyb - to byly jen některé důvody, kvůli kterým jsme odcházeli z domáci palubovky se skleslými hlavami a soupeřkám darovaným bodem. Přitom stačilo tak málo, v závěru utkání jsme se našli alespoň ve zlepšené celoplošné obranné činnosti, řada získaných míčů nás postavila na nohy, ale opětovné neproměňování šancí a nepochopení principů těsné osobní obrany (v hale snad nebylo člověka, který by nevolal „Deniso!!! Těsná obrana!!!") nás pasovala do role poražených - prohra o pouhé dva body mrzela. Přes porážku však mohu i chválit - Hanka odehrála velmi pěkné utkáni. Kromě toho, že plnila všechny pokyny a důsledně po celou dobu pobytu na hřišti pracovala, tak s úspěšností střelby 6/4 (trojky se v minižačkách sice nepočítají, ale jednu proměněnou nesmíme opomenout) a 6 získanými míči jako jediná snesla přísnější měřítka dobrého výkonu. Pěti doskoky se k ní ještě přidala Terka s Májou (ale ta dnes zahodila i ty nejvyloženější šance...).

Po mytí hlav v šatně mezi utkáními nastoupila děvčata k druhému měření sil, jako vyměněná (nebo to bylo jenom vhodným sestavením základní sestavy? ...). Každopádně sestava Naty, Hanka, Terka, Kika a Ela zvládla svůj herní úsek na výbornou a bez střídání. Po 8minutách jsme vedli 12:1 a na úspěch v utkání bylo zaděláno. Druhá sestava sehrála vyrovnaný duel a rozdíl v náš prospěch ještě o dva body navýšila (škoda těch zbytečných ztrát). Ve třetím dějství pokračovala základní sestava opět v kvalitním a pohledném herním projevu. Opět vyhrála rozdílem 7 bodů, když soupeřkám umožnila skórovat pouze jednou. V závěru jsme pouze zpečetili celkově velmi slušný výkon (4Q - 16:6) a dovedli tým k přesvědčivému vítězství. Pochvalu zaslouží všechna děvčata, přesto musím vyzdvihnout opět velmi slušný Hančin výkon - 8bodů, 7doskoků a 5zisků s celkovou validitou 17! - svědčí o jejím výrazném podílu na celkovém výsledku. Zapomenout nesmím ani na množství zisků Štursi (i 5 doskoků), Aničky, Ely a zlepšení střelecké úspěšnosti Aničky, Natky a Máji (ale Májo, co těch 8! ztrát?).

Závěrem: po tragickém výkonu v prvním utkání jsme diváky přece jenom potěšili. Cesta k úspěchu vedla přes dobrou celoplošnou obranu, přes správné bránění soupeřových podkošových hráček, přes plnění taktických pokynů  a především přes vzájemnou spolupráci. Na týmu je již patrná zvýšená únava a dva dny odpočinku od basketbalu si všechna děvčata jistě zasloužila.

S. Horák

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS