Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

SK UP mladší žačky x BK Panter Javorník

sobota 17.11.2007 | OC

Naše mladší žačky porazily v zápase o průběžné vedení v oblastním přeboru družstvo BK Panter Javorník 80:74 a 91:75.

 
 
Hráčky SK UP měly Javorníku co oplácet. Loni na jaře s ním prohrály na Festivalu mládeže a tím se prakticky vyřadily z bojů o medaile. Odveta se jim povedla dokonale a oba dnešní zápasy vyhrály.

Vítězství se však nerodilo lehce, Javorník je asi nejtěžší soupeř v OP, hra byla v obou zápasech dlouho vyrovnaná a hodně tvrdá. Kupodivu se naše holky tvrdosti nezalekly a soupeři se v této činnosti minimálně vyrovnaly a když k tomu přidaly i kus svého umění, bylo o výsledku rozhodnuto.

Zejména první zápas byl značně nervózní, k čemuž výrazně dopomohli oba rozhodčí, kteří zápas jednoznačně nezvládli a množstvím diskutabilních rozhodnutí obě družstva značně poškodili. Trenér domácích - mj. sám basketbalový rozhodčí - byl po technické chybě poslán na tribunu, takže družstvo SK UP vedl do konce zápasu asistent Válek, který ovšem na adresu rozhodčích nikterak kritikou nešetřil. Hostující trenéři se sice otevřené kritiky zdrželi, ale spokojeni rozhodně nebyli. Ostatně ani diváci, kterých dnes přišlo velké množství se netajili svým rozhořčením a od inzultace zachránily rozhodčí jen vysoké tribuny na Hynaisce.

Druhý zápas se opět nesl v duchu chybných rozhodnutí rozhodčích, tentokrát se však jak trenéři, tak diváci soustředili spíše na to, jak hráčkám poradit, aby se dožily konce zápasu ve zdraví. Nezvyklé množství vyfaulovaných hráček na obou stranách bylo obrazem celého dopoledne. Nebylo by od věci, kdyby se komise rozhodčích zamyslela a na takovéto zápasy, kde jde o první místo v tabulce, delegovala alespoń jednoho zkušeného rozhodčího. Tady už nejde o výsledek, ale o zdraví a budoucnost našeho krásného sportu.

V obou zápasech se všechna naše děvčata snažila odést maximum, přesto největším pozitivem byl návrat do družstva dlouhodobě nemocné Káji Tomáškové. Navzdory prodělané těžké nemoci patřila k nejlepším hráčkám na hřišti a pokud se jí podaří znovu nahnat fyzičku, bude i nadále platnou oporou družstva.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS