Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší minižačky hrály v Bruntále

pondělí 10.12.2007 | Eva Drábková


Na velmi horké bruntálské půdě odehrály mladší minižačky dva těžké zápasy s podobným skórem, ale odlišným průběhem.

 
 
TJ Slavoj Bruntál – SK UP Olomouc 70 : 35 (24:10, 10:3, 14:13, 22:9)
body– Anička Hronová 10, Mája Konečná 9(TH 4/3), Linda Vildová 8(2/0), Týna Kohlová 6(6/2), Denča Křížová 2, Kika Dvorská, Dita Hromádková, Ivet Kněžková, Bára Křupková, Hanka Kučerová, Evča Štafová 0
TJ Slavoj Bruntál – SK UP Olomouc 79 : 46 (10:20, 19:14, 12:10, 38:2)
body– Týna Kohlová 21(10/1), Mája Konečná 8, Linda Vildová 8(4/4), Anička Hronová 5(2/1), Hanka Kučerová 4(4/4), Kika Dvorská, Dita Hromádková, Ivet Kněžková, Denča Křížová, Bára Křupková, Evča Štafová 0

Začátek zápasu jsme zaspaly a 1. čtvrtinu jednoznačně prohrály o 14 bodů. Polovinu čtvtiny jsme kvůli menšímu zranění Ivet musely odehrát ve čtyřech. Na bojácný výkon navázaly i hráčky ve druhé čtvrtině a stále jsme se ještě rozkoukávaly. Na druhý poločas dorazila Linda ze zápasu s mladšíma žačkama a dovezla i víc odvahy a bojovnosti pro ostatní hráčky. Až do poloviny poslední čtvrtiny jsme se soupeřem držely krok, až na konci zápasu holky ztratily pozornost a nechaly si dávat velmi jednoduše koše. Skóre tak narostlo až na 35 bodů rozdílu. Holky ale zjistily, že můžou hrát vyrovnaný zápas a začaly si i více věřit.

Druhý zápas jsme začaly výborně. V útoku jsme soupeře přehrávaly velmi jednoduše, stačilo jen předriblovat celé hřiště a úspěšně zakončit. To se nejvíc dařilo Týně a Aničce, které zařídily všech 20 bodů 1.čtvrtiny. V obraně holky bojovaly, ale několik košů dostaly jen z nepozornosti. Druhá pětka se nenechala zahanbit, sice svou čtvtinu prohrála, ale Mája s Lindou ukázaly, jak jim to na hřišti spolu jde. Jednoduchou spoluprací přehrávaly stojící obranu soupeře. Navíc obě svou obranou velmi znepříjemňovaly hru bruntálské nejzkušeňější hráčky, takže jsme i v poločase vedly rozdílem tří bodů. Po výměně stran pokračovala první pětka ve stejném nasazení. Přestály i bolestivé fauly soupeře a stále udržovaly nadějný výsledek. Do poslední čtvrtiny tak nastupovaly naše holky s jednobodovým vedením. Nepřátelská návštěva bruntálské haly však mohla ze zápasu odcházet spokojena, protože poslední část hry jsme prohrály 38:2. Několik likvidačních faulů na naše nejlepší hráčky znamenaly absolutní zlom, několik minut jsme odehrály jen ve čtyřech. Holky se bály cokoliv udělat, což jim nemůžeme vyčítat, protože v některých okamžicích šlo o zdraví. Porážka sice mrzí, ale holky ukázaly, že se zase posunuly v basketovém umění o něco dál.

V obou zápasech byli nejslabším článkem rozhodčí, kteří absolutně nezvládly svou roli. Především slečna Kaufová vůbec netušila co má na hřišti jako rozhodčí za úkol.

Na závěr chci poděkovat všem hráčkám i rodičům, kteří na zápasech byli a přestáli všechny nepříjemné záležitosti.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS