Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

OSK - SK UP "B"

sobota 12.1.2008 | Ondřej Čoček

Hráčky SK UP "A" porazily družstvo SK UP "B".

Taky vám připadá, že jsem se překlepl? Nebo že by se do textu zamotal nějaký novinářský šotek? Kdepak, jednak už nejsem novinář, takže šotkové na mě nemůžou a navíc si po sobě své příspěvky kontroluji. To jen pravidla basketbalu neumožňují start více jak tří hráček z vyšší do nižší soutěže, takže na základě dohody dvou městských basketbalových klubů nastupují hráčky Nikola Kleinová a Zuzka Golová v 1. Ženské basketbalové lize za SK UP, kdežto v oblastním přeboru za OSK, kde obě basketbalově vyrůstaly a kde je Nikola Kleinová stále kmenovou hráčkou. 

 
 

V pátečním zápase o první místo a tedy o možnost postupu z OP do kvalifikace o 2.ligu porazilo družstvo OSK naše "B" 70:60.

Rozhodující podíl na vítězství soupeře měly dvě hráčky z našeho A týmu Nikola Kleinová a Zuzka Golová, které nám nastřílely 49 bodů. V podstatě se celý zápas odvíjel podle jednoho scénáře - 5 proti 2. Zatímco naše děvčata dřela, ale snadno ztrácela míče, Nikola se Zuzkou se potkaly s nebývalou formou a procházely naší obranou jako nůž máslem. Na obou hráčkách bylo vidět nadšení a zapálení pro hru, navíc podpořené solidní diváckou kulisou. Ostatní hráčky OSK nevymýšlely nic složitého a držely se hesla, dej míč Nikole (případně Zuzce) a ony to zařídí a o to víc se mohly soustředit na obranu, která byla pro hráčky SK UP nerozlousknutelným oříškem. Naproti tomu další tři hráčky našeho "A", které ovšem nastoupily za náš "B" tým se prakticky neprosadily. Aneta Procházková dala pouhé 4 body a na hřišti působila unaveným dojmem, Gábina Svobodová s Alenou Huňkovou střídaly světlé okamžiky s nepochopitelnými výpadky. Ostatní kmenové hráčky doplněné dorostenkami odvedly svůj standart, který by bez problémů stačil na kterékoliv jiné družstvo v OP, ale na v naprosté pohodě hrající OSK vedené Zuzkou s Nikolou prostě neměly.

OSK vedlo celý zápas o 15-25 bodů, našim holkám se podařilo snížit až v samotném závěru, kdy Nikola musela po 5 faulech odejít ze hřiště. V závěrečných dvou minutách jsme čtyřikrát po sobě ubránili útok soupeře, ale nabídnutou šanci na zvrat utkání jsme trestuhodně odmítli vlastními chybami.

Svůj podíl na výsledku měli i rozhodčí, jejichž výroky byly mnohdy diskutabilní a nepřesné. Nikola Kleinová měla svůj pátý faul min. o 5min dříve, než byl skutečně od stolku signalizován, Zuzka také faulovala vícekrát, než bylo uvedeno v zápise. Naší hráčce B.Bozanic byly připsány 3body, ikdyž do zápasu vůbec nezasáhla! Toto je ovšem na této úrovni soutěží, kdy u stolku sedí dobrovolníci z řad domácích žákyň a dorostenek zcela běžné a nelze se na to vymlouvat.

Nezbývá než doufat a zárověň holkám popřát, aby si jak Nikola, tak Zuzka svou formu, pohodu a chuť bojovat udržely i do příštího týdne, kdy v 1.ŽBL hostíme v sobotu Tábor a v neděli USK. Vzhledem k tomu, že od obou soupeřů a tedy od postupu do první čtyřky nás dělí pouhé 2, respektive 3 body a od posledního místa jen skóre, velice by se nám těch jejich 49 bodů hodilo. (Neodpustím si poznámku, že by se hodily i béčku, které by si vítězstvím zajistilo postup do kvalifikace o 2.ligu, ale takhle musí spoléhat na klopýtnutí OSK v některém ze zbývajících zápasů a samy odpovědně a hlavně s nadšením dřít až do konce).

A ještě jedna poznámka: 4 z 5ti skórujících hráček OSK by patřilo k nejlepším střelkyním SK UP!

SK UP Olomouc "B":

A. Procházková    4 (4/2)

A. Huňková   8  (2/2)

G. Svobodová   9

N. Svobodová   6  (2/1) 

M. Kalábová    6  (3/2)

Z. Kohoutová    6 (2/2)

R. Szabo    14  (1/0)

B. Bozanic    3

V. Štáblová    4 (2/1)

OSK:

Golová  25

Kleinová  24

Kolářová  11

Tichá  9

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS