Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Dvě víkendové prohry v DL starších dorostenek.

pondělí 14.1.2008 | Jarmila Kohoutová

Starší dorostenky o víkendu prohrály doma s BK Příbor a TJ Start Havířov vlastními chybami a malým herním nasazením.

 
 

SK UP Olomouc - BK Příbor 49:60 (10.13, 14:20, 12:15, 13:12)

Body : Kohlová 9 (2/1), Svobodová 8, Fialová 7 (2/2), Spurná 7 (4/3), Zatloukalová 5, Theimerová 5 (2/2), Kalábová 4, Holečková 2, Růžičková 2, Horáková, Pospíšilová, Gajdošíková, TH celkem 10/8.

SK UP Olomouc - TJ Start Havířov  55:56  (15:18, 13:14, 20:18, 7:6!)

Body : Fialová 16 (5/3), Kohlová 15 (2/1), Svobodová 9, Spurná 5 (4/3), Theimerová 3, Růžičková 3, Gajdošíková 2 (2/0), Horáková 2, Kalábová 0 (2/0), Zatloukalová, Pospíšilová, TH celkem 15/7.

Přestože jako trenéři jsme si vědomi, že i při neúspěchu je třeba hledat pozitiva v každém odehraném utkání (individuální výkony, odezva tréninkového procesu apod.), tentokrát je to téměř nemožné. Příprava na obě víkendová utkání byla trenéry zaměřena a hráčkami prováděna velmi dobře - zaměření na rychlý protiútok, přesné, agresivní a důrazné zakončování a to i v případě postupného útoku, aktivní obrana a doskakování (máme výškovou převahu). Cílem nás všech byla dvě vítězství a vlastní průběh obou utkání (dovednosti hráček, herní systém) ukázal, že cíl nebyl nesplnitelný. Příčiny neúspěchu v obou utkáních jsou obdobné - malé herní nasazení a nechuť? nebo neumění? jednotlivých hráček "kousnout" se, i když se mi něco nepovede, a strhnout spoluhráčky k dobrému výkonu, minimální využití rychlého protiútoku a bez důrazného a přesného zakončení, chaos v postupném útoku bez agresivního vniku ke koši (o to se snažila Tereza Kohlová a Bára v nedělním utkání) s nepřesným zakončením, velké chyby až zmatek v obraně (vysoký počet osobních chyb) - o obojím svědčí i poměr střílených TH soupeřů ve srovnání s námi (Příbor 24/7, Havířov 31/19!), nepřipravená a hodně nepřesná střelba zvenku, prohrávání osobních soubojů o míč (doskoky, držení míče). Bodově se neprosadily střelkyně družstva - Tereza Kohlová, Nela, Kristýna a Bára (Tereza a Bára se dostaly nad 10 bodů až v neděli), dosažených 5 bodů Katky Zaloukalové v obou utkáních bylo zklamáním nejen pro trenéry, ale hlavně pro ni.

Věřme, že nebudeme jen "tréninkovým" družstvem, ale holky budou umět v zápasech prodat alespoň 80% toho, co umí a příští dvě utkání v Kyjově a Tišnově budou pro nás vítězná. Stále je o co hrát - jednak o udržení DL pro příští sezónu a dále o individuální zlepšování se hráček, protože to jde jen v zápasech a nejlépe v těch dobře zahraných. Takže pojďme do toho. 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS