Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší žačky přejely Bruntál

pondělí 21.1.2008 | Š.Válek

Jednoznačné vítězství v obou utkáních OP mladších žaček dokumentovalo převahu, jakou máme nad týmy ze spodu tabulky i bez dvou – bohužel jediných – rozehrávaček týmu.

 
 
SK UP Olomouc – TJ Slavoj Bruntál          86 : 46 (28:10,48:28, 69:32)

Body: Lachnitová 37 – TH 6/4 (1x3), Janoutová 16-2/0, Tomášková K. 12-9/6, Šálková 6-4/2, Vildová 6, Šťástková 5-2/1, Švecová 4, Válková 0-4/0, Mačáková, Škrabišová.

TH 27/13 = 48%. Trojky: 1. F- 22.

 SK UP Olomouc – TJ Slavoj Bruntál          86 : 41 (29:15,49:21, 71:25)

Body: Lachnitová 27 – TH 5/3 (1x3), Šálková 25-5/3, Janoutová 16-4/2, Švecová 8, Šťástková 4-6/0, Mačáková, Tomášková K., Vildová 2, Škrabišová, Válková.

TH 20/8 = 40%. Trojky: 1. F- 25.

Jedním dechem je však třeba dodat 2 skutečnosti, které je nutno postavit na váhy proti jasné výhře o 40 bodů. S neúčastí G.Burzové a A.Tomáškové při vyvážení míče jsme se na úrovni nevyrovnali celá dvě utkání. Občas musela zaskakovat G.Lachnitová, které jsme to ale záměrně zakazovali. Další hráčky si tento post v podstatě z nutnosti musely „ošahat“ a snad poznaly, že vyvézt míč a dostat ho na správné místo či na hráčku, která má mismatch (převahu), není úplně jednoduché. Nejlépe z tohoto vyšla L.Šťástková, která se postupně léčí z nemoci zvané „kde-mám-Lanču“. Potíž v tomto ohledu se u nás nazývá ovládání míče bez zrakové kontroly a včasná přihrávka dopředu. Už víme, proč po vás žádáme používat driblérky a hned posouvat míč bez zbytečného „bubnování“ ?

 

Druhým momentem je fakt, že výhra nad kýmkoliv v OP – snad s výjimkou výborného OSK :-) – nás nemůže  uspokojit, protože teď k tomu stačily 2-3 hráčky, ale se Slovankou, Pelhřimovem apod., bychom takto opět dostali „nátěr“ o 30 bodů nejméně. I s Bruntálem jsme se nevyvarovali hluchých míst, kdy jsme nechali soupeřky skórovat v minisériích a přistoupili na hru nahoru dolů (kdo tomu v té chvíli šéfoval ?) s nezajištěnou střelbou (Lanča) či dětsky se pokoušeli prorazit soupeřovu obranu akcí „Bizon“ (Replay, Áda, Linda). Musíme si už zvykat více a více na taktiku, myšlení při hře, a provádět na co se v tréninku na konkrétního soupeře připravujeme. Při plné pozornosti jsme hlavně v 1.utkání soupeřovu zónu krásně přehrávali high – low kombinacemi. Naopak, dojde-li k mismatch, tak se ruší veškerá pravidla a např. L.Šálková, která měla nad svou obránkyní skutečně znatelnou převahu, MUSÍ míč dostávat každý útok, dokud na to soupeř nezareaguje. Že zatím ostřeluje koš, jak rakety sovětských vojsk, je věc jiná, to se doučí. Jejich 25 bodů ve druhém utkání přesně z této situace zase tak špatných není.

 

Dobré bylo, že proti soupeřově zóně jsme už dokázali střílet ze střední vzdálenosti jak počtem, tak úspěšností. Velmi dobře M.Janoutová, Lanča pěkně švihově s dokončeným obloukem i zápěstím i za 3 body, žádné vrhačsko-kovbojské tlaky. Překvapivé, o to příjemnější, že střílely už i Štěstí a Replay, rovněž L.Vildová v G1, dokud neupadla do minižákovských schémat. Oko diváka potěšilo několik rychlých přenesení na útočnou polovinu a zastavování soupeřů tělem přesně podle pravidel se také začíná objevovat. Obrannou práci solidně zastala A.Válková, nějaký bod však musí dát, což se podařilo už i L.Mačákové, ale ještě ji čeká došprtat hodně písmenek z basketbalové abecedy. K.Tomášková velmi pomohla v G1, ve druhém nerozchodila bolavé stehno. V celkovém důsledku, přidáme-li ještě snaživou, zatím však vyjukanou další minižačku Škrabišovou, utkání dopadlo dobře.

 

Když plánovaní přátelé našich dívek, kluci z BCM, nedorazili, na výtečnou stolek se zápisem a časomírou ovládla trojice R-O-R a pomohla tak udržet průběh utkání s trochu ukřivděným soupeřem v poklidu, aniž by nastal (e)R-O-R či dokonce (ho)R-O-R.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS