Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky po boji, leč vítězně

neděle 3.2.2008 | Š.Válek

Mladší dorky porazily dvakrát Zlín, ale zvláště ve 2.zápase až v dramatické koncovce.

 
 

Oblastní přebor mladších dorostenek Stř.Moravy                                                     1.2.2008

SK UP Olomouc : Proton Zlín                         61 : 46 (13:20,13:6,20:10,15:10)

Body: Lachnitová 23 – TH 10/3, Vlčová 8-8/4, Kopecká 8-2/2, Melková 8, Burzová 6, Hrabalová 3-2/1, Ševčíková 2-2/0, Mazurová 2, Škarabellová 1-2/1, Březíková, Šálková.TH 26/11 = 42%. F- 22. Trojky: 0.

SK UP Olomouc : Proton Zlín                         57 : 55 (18:12,10:15,17:13,12:15) 

Body: Melková 24 – TH 2/2, Lachnitová 18-7/4, Kopecká 5-4/3, Vlčová 5-2/1, Ševčíková, Mazurová 2, Škarabellová 1-2/1 Burzová 0-2/0, Březíková, Hrabalová, Šálková.TH 19/11 = 58%. F- 21. Trojky: 0.

Páteční pololetně prázdninovou předehrávku jsme začali se zpožděním a počkali na dojezd auta sympatických zlínských holek a trenérek, abychom zažili 2 podobná a přece diametrálně odlišná utkání. Utkali se výkonnostně podobní soupeři s vyrovnanou bilancí, kteří se navíc znají, a v podstatě výsledkově odveta v Olomouci kopírovala první dvojutkání ve Zlíně se šťastnějším koncem pro nás. Dlužno dodat, že hlavně ve 2.utkání nám k výhře hodně napomohlo 15 nedaných TH Valašek, přičemž s našimi 58% se rovněž chlubit  nemůžeme…

Obě utkání byla nahoru dolů, skóre narůstalo v sériích. Zlín nám neustále dělal neplechu backdoorovým sbíháním v kombinaci s přihrávkou z HP, naše holky častěji kontrovaly rychlými protiútoky, některé si tento přívlastek vskutku zasloužily. U obou týmů byly k vidění pěkné akce, ale zároveň kvanta ztrát. Vynucených, nevynucených, z nevědomosti i z nesoustředění, z nedostatku herní zkušenosti i z důvodu prosté lenosti a malého odhodlání k pohybu. Častokrát to připomínalo princip cirkusového představení „proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě…“ Zlín ztrácel mnoho míčů při naší kompaktnější, už i pozornější obraně, my jsme zase soutěžili v propadání z elementárních přesilových situací, hlavně při přenosu míče na slabou stranu, kde na nás čekala už jen volná cesta ke koši…a bohužel zakončení…

V G1 šel Zlín brzy do vedení. Když jsme lopotně stáhli na 2b., Katka s Erikou nás odstřelily na 9:20 a nevypadalo to s námi růžově. Ševčíková na svých 28b. ze Zlína mohla pouze vzpomínat, ostřelování Vlčové „na počet pokusů“ nebralo konce a hlavně jsme propadávali v obranném doskoku. V tomto největší kritiku trenéra sklízela I.Melková. Jako „deux ex machina“ nás z tohoto problému dostala klasickou „falešnou“ formou Burzová. Po 14 dnech bez tréninku nastoupila razantně na konec 1.Q, hned se chytla první střelou z dálky a pak pokračovala jak střelbou, vniky do vymezeného území  i úspěšnými brejky, zvláště zaslouží pochvalu za výbornou agresivní obranu a zisky míčů. To jsme však netušili, že tímto její přínos na celý večer skončil… Přesto tým nastartovala a po překonání této krize a dotáhnutí náskoku do poločasu jsme ve 2.půli po úvodním podání míče šli do vedení o 10b. a tento náskok již udrželi.

 G2 jsme začali ospale, nepochopitelně „pod dekou“. Namísto toho, abychom soupeře hned položili na lopatky, jsme přes náskok 18:12 na konci 1.Q dovolili zlínským holkám skóre dorovnat a pak už byla jen trápená. Potíží na naší straně bylo taktické nezvládání převahových situací. Zlín měl na hřišti téměř neustále 1-2 výrazně slabší hráčky, na což nakonec svým způsobem doplatil, avšak my jsme nebyli schopni toto vidět, natožpak využít ve svůj prospěch. Tím pádem celou dobu na nás stačila velmi dobrá a účinná hra Veroniky, které sekundovaly Erika s Katkou… Dovolili jsme si dokonce trestuhodně zahodit nadějné vedení 45:40 před 4.Q a nesoustředěním umožnili Protonu šňůru 8:0, takže jsme až do koncovky tahali za kratší konec.

V situaci hop-trop, kdy by ve Fortuně na nás byl kurz tak 8:1,15, prohrávali jsme 49:54 2:30min do konce a hlavně byli naprosto košoslepí, jsme zkoncentrovali obranu, vzpomněli si na protiútoky, které jsme alespoň dotahovali do faulů. Při tak nízkém skóre a v koncovce, kdy každý bod má cenu zlata, jsme byli rádi i za jedinou, leč důležitou „šestku“ kapitánky Škarabellové, a rovněž za zlínských TH 22/7. Výrazně pomohla soustředěnější Melková na doskoku, která spolu s Lachnitovou utkání dokázala obrátit v náš prospěch.

šv

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS