Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Žačky přivezly 2 cenná vítězství z Hranic

neděle 2.3.2008 | O. Zatloukal

Zápasy byly z obou stran vyhecované určitě i proto, že v Olomouci Hranice prohrály jen o 2 body a právem si dělaly zálusk na domácí odvetu.

 
 

Panterky HRANICE – SK UP OLOMOUC   45:65 (12:13, 18:27, 32:50)

Body: Lachnitová 18- 3/1 (3*3), Burzová 11-10/5, Tomášková K. 9-4/1, Švecová 8-4/2, Janoutová 7- 4/1, Tomášková A., Mačáková 4, Šálková 3-2/1, Vaniaková 2, Válková.

TH: 27/11   40%!!!!

Panterky HRANICE – SK UP OLOMOUC   38:60 (14:23, 21:35, 31:48)

Body: Lachnitová 12- 2/0, Švecová 9- 4/3, Burzová, Válková 8, Tomášková K. 6- 4/2, Vaniaková 6, Šálková 5, 2/1, Janoutová 4- 1/0, Tomášková A. 2.

TH: 13/6   46%

V pravé sobotní poledne, v pěkné tělocvičně hranického gymnázia za Hotelem Cementář, vhodil rozhodčí Bešina rozskok. Konečně začal zápas, který měl poodhalit, kdo ze soupeřů (spolu s OSK) může pomýšlet na první místo v OP mladších žaček. Tomu také odpovídala nervózní 1.Q, kdy se družstva střídala ve vedení. Soupeři jsme poodskočili až v 5. min 2.Q na 21:12 hlavně díky aktivní obraně. Své v této Q předvedla Tomášková K., hrála nebojácně, doskakovala míče v obraně i útoku. Oproti jiným se pere svým tělem a zvládá to tak, že se stala naprosto základním kamenem naší hry! Zajímavé je, že čím dál tím více si na hřišti rozumí se svou sestrou Aničkou a své spory si ve prospěch basketbalu nechávají až na doma. „Já na ségru, ségra na mě." Ve druhém utkání nejlepší hráčka.

Hráčky Hranic byly dobře koučovány trenérem Horkým a k tomu ještě tak, jako si Asterix chodil pro posilující lektvar od mága Panoramixe, obě domácí rozehrávačky o přestávkách chodily pít vydatnými doušky (M)malinovou šťávu, jako by neměly vlastní hlavu nebo svého trenéra. My jsme si vystačili s vírou ve vlastní síly a spoléhali na schopnosti našich hráček. Je velmi potěšující, že se nám daří zapojovat do hry stále více hráček „druhého sledu“, které mohou jenom překvapit, a které nakonec pomohly Lanče, Káje a Prckovi dostat výraznějším způsobem skóre na naši stranu.

Lucka Mačáková v 1.utkání krásná spolupráce „hoď a běž“, škoda zbytečně zbrkle řešených některých útočných manévrů. Nejdříve driblink, potom až se rozběhnout. Pomohla určitě v obraně. Terka Vaniaková dobře vidí "bránu", ale do obrany se jí ještě moc nechce (tak mohl hrávat v Sigmě jenom "Niky" Lauda, zeptej se Brlblo táty, kdo to byl !). Když jde čerstvá na hřiště, mělo by se to projevit (rychlost, agresivita…). Áda Válková si určitě zaslouží velkou pochvalu za koncentrovanou obranu v dobrém postoji a také za svůj první koš zprava pravou rukou a tím pádem vyhranou sázku nad svým tátou. Někdy v útoku podobně jako Mači zbrkle řeší herní situace. Hodně znepříjemňovala rozehrávku hlavní hráčce soupeře Markétě Kubešové. Gába Burzová stále střídá výborné okamžiky (kdy i soupeřovo publikum tleská…) s naprostou neukázněností a  nepozorností v obraně. Výborný přechod do útoku na 2 dribly za polovinu (ani rozhodčí Kočara mnohdy nestačil našemu Pendolinu). Ale Prcku, nech si poradit a neměj pořád svoji hlavu J Jsi ROZEHRÁVAČKA!

Gába Lachnitová nechala v autě lyžáky, nazula tenisky a celkem jí to běhalo. Ale  střelbou sama proti 5 utkání nevyhraje  (viz první akce – střelba z nepřipravené pozice z 0 úhlu úplně mimo…). Basketbal je týmový sport, hraje ho 5 lidí a například nádherná křižná přihrávka pod koš po zdvojení, kterou Gába dala, má stejnou cenu. Říká se tomu asistence a třeba takový pan Nash z Phoenixu je díky tomu nejlepším hráčem NBA. I přes moji kritiku v prvním utkání nejlepší hráčka hlavně za útočné doskoky a přesnou mušku z dálky… Lucka Šálková má neustále převahu, kterou nedokáže zužitkovat. Chybu musí hledat v první řadě v sobě a v koncentraci na správné provádění činností, které s ní trenéři na tréninku nacvičují. Pak zase bude dávat svých obvyklých 20b. (míč dvěma rukama, z pod koše o desku, nevymýšlet otočky jako na koncertě Tokyo Hotel. V žádném případě jí ale neupírám bojovnost a snahu.

Terka Švecová ovlivněna hlavně nemocí zahrála, co mohla. Překvapila počtem daných bodů a úspěšností TH (8/5). Bohužel v obraně jí v sobotu nohy moc nechtěly pracovat. V autě ale zase srandičky J Každopádně dobrá práce, kterou v poslední době předvádí na tréninku, se projevuje. Markéta Janoutová byla klíčová hráčka, bohužel nešla tak moc vidět, jak bych si představoval. Je ročník ´95 a už se svými výkony prokousává do 1.pětky. Musí se s tímto vypořádat, i když se jí nedaří nebo má jiné potíže... V obraně agresivně přistupovala k své hráčce. Anička Tomášková splnila v obraně to, co jsme po ní chtěli (ubránit druhou rozehrávačku soupeře Sehnalovou) a získat v obraně pár míčů. Bohužel v útoku se neprosadila. Na tréninku slečna Střelkyně, v zápase se ke střelbě moc nehrne.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS