Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Minižačky prohrály s Prostějovem

pondělí 3.3.2008 | Eva Drábková

Odvety s Prostějovským týmem na domácí půdě se povedly. Prohry o 20 a 30 bodů jsou velmi přijatelné, i když soupeř nenastoupil v nejsilnější sestavě. Na to se však historie neptá.

 
 

SK UP Olomouc – TJ OP Prostějov 30 : 49 (9:12, 0:9, 10:16, 11:8)

body – Týna Kohlová 11 (4/3), Linda Vildová 10, Hanka Škrabišová 4 (6/0), Mája Konečná 3 (2/1), Terka Krejčířová 2, Hanka Kučerová, Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Ivet Kněžková, Evča Štafová, Kája Vorlíčková, Dita Hromádková 0

 

SK UP Olomouc – TJ OP Prostějov 27 : 58 (6:16, 13:9, 2:20, 6:13)

body – Hanka Kučerová 8, Týna Kohlová 7 (2/1), Kika Dvorská, Linda Vildová 4, Mája Konečná, Hanka Škrabišová 2, Monča Škarabellová, Ivet Kněžková, Terka Krejčířová, Kája Vorlíčková, Dita Hromádková, Evča Štafová 0

Nastoupily jsme téměř kompletní (ze základních hráček chyběla jen Anička Hronová), což bylo na předvedené hře znát, přesto to mohlo být ještě lepší.

První zápas jsme odehrály v dobrém nasazení, bojovnost o každý míč a snaha vyrovnat se zkušenějšímu soupeři vedla k dobrému výsledku. Pokud jsme byly pozorné v obraně a neodstupovaly od svých hráček na několik metrů, dařilo se nám soupeře často úspěšně ubránit. Bohužel se často někde někdo zapomněl a dostaly jsme tak spoustu zbytečných košů. Ve druhém utkání bojovnost polevila, nechaly jsme soupeři až moc prostoru a nulový tlak na hráčku vedlo k častějšímu a jednoduchému skórování Prostějovských hráček. Přitom však stačilo být u svého protihráče a trochu mu otravovat rozehru. Když jsme to udělaly, získávaly jsme dost snadně míče. Všem to výborně ukazovala Kika Dvorská, která vybojovala snad 10 míču pouze díky správnému postavení a bojovnosti (bohužel to zatím neumí moc využít ke skórování, většinou míč znovu ztratí).

V útoku se prosadily jen naši tradiční střelci, škoda že se zatím nedaří dát body i ostatním. Zatím moc neumíme útok víc rozehrát a zapojit do hry víc hráček. Často je to ale způsobeno tím, že jdeme hned z první do koše, klidně proti třem ale i pěti hráčkám, což opravdu nemá šanci na úspěch. Expert na to je Týna, která dostane balón, nasadí klapky na oči a jede za každou cenu do koše. Chtělo by to občas zvednout hlavu a reagovat na to, co se na hřišti děje. I přes velké množství ztrát je však naší nejlepší střelkyní, když jde do koše na jednu hráčku je její nájezd téměř vždy koš nebo faul (nebo koš s faulem).

Linda to tahá taky občas příliš na sebe a když už dá dobrou přihrávku na volnou spoluhráčku, ta je tím tak překvapená, že to málo kdy chytne. V obraně i útoku ale odvedla hodně práce, jen si musí odvyknout stále odstupovat od své hráčky a čekat ji pod košem.

Mája se často a úspěšně podílela na vyvážení míčů, škoda jen zbrklého zakončování mezi několik hráček a zbytečných ztrát. Chybí jí rychlá orientace v obraně, často nemůže najít svou hráčku, což má za následek zbytečný koš.

Hanka Kučerová měla snad nejvíc střeleckých pokusů, bohužel většinou neúspěšných. Chtělo by to více klidu při zakončení, což předvedla ve druhém utkání a připsala si 8 bodů.

Hanka Škrabišová doskočila velké množství míčů pod oběma koši, škoda že útočné doskoky nedokáže proměnit v body, pokusů má na to dost.

Terka střídala světlé okamžiky s horšíma, ukázala několik dobrých obraných zákroků i razantní nájezd zakončený košem, pak ale byla dlouhá období, kdy byla neviditelná.

Ivet bohužel nevyužívá své výšky, kdy je skoro vždy na hřišti nejvyšší. Snažila se útočit, ale s malou razancí, což bohužel nestačí. Musí přidat na důrazu a agresivitě.

Dita a Evča bojovaly v obraně, získaly několik míčů, ale v útoku se v podstatě vůbec nezapojovaly, Monča a Kája se nezapojovaly skoro vůbec.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS