Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Tým SK UP Olomouc vyhrál derby nad OSK

čtvrtek 27.3.2008 | O. Zatloukal

Rodiče a fanoušci obou olomouckých klubů, kteří si našli ve středu čas, určitě nelitovali. Čekalo je pravé městské derby a zároveň...

 
 

SK UP Olomouc – OSK Olomouc     88:55  (23:7, 46:17, 66:38)     26.3. 08  

Body: Lachnitová 35- 2/1, Burzová 19- 7/3, Tomášková A. 13- 4/3, Tomášková K. 13- 3/1, Švecová 4, Šálková 2- 2/0, Válková 2, Janoutová 0!!!  

TH: 18/8  44%

F: 28 (Šálková 5)   (OSK 17)

Diváci: 91     

     Rodiče a fanoušci obou olomouckých klubů, kteří si našli ve středu čas, určitě nelitovali. Čekalo je pravé městské derby a zároveň souboj o první místo v tabulce.Utkání se uskutečnilo na malé ploše Sportovní haly UP. Konečně velké hřiště  a žádné výmluvy na stěny a lavečky hned za čarami. Také se ukázalo, jak na tom týmy jsou s kondicí a pohybem na velké ploše. My jsme vydrželi poločas…

       Naše holky nastoupily do zápasu koncentrovaně a během úvodních 5 min. se dostaly do vedení 13:0. Pomohla nám k tomu nejenom agresivní obrana a rychlý přechod do protiútoku, ale i nekoncentrovanost soupeřek v zakončování jasných situací. Za 1.Q patří velký dík Ádě Válkové, která dokázala ubránit hlavní rozehrávačku OSK Geschwinderovou P. (za celý zápas pouze 4 body) a taky Gábině Lachnitové za obranu Husičkové M. (Šaly si s ní rady nevěděla…) a bodový přínos.

      Ve 2.Q jsme neslevili z tempa zápasu a pokračovali v aktivní obraně a RP. Gábina Burzová se rozehrála k parádnímu výkonu a sérií 16 bodů v řadě dala své obránkyni (Hausknechtové) najevo, že kdo odstoupí, nebrání!      Bylo by snem každého trenéra, pokud jeho tým vede o 30 b v poločase, aby utkání skončilo o 60 b. Nástup do 3.Q ještě naznačoval, že by to tak mohlo dopadnout (stav 62:22 v 5. min), ale potom by jako si všechny naše hráčky řekly: „a dost!“… Přestali jsme naprosto bránit, vybíhat do RP. Každý chtěl jenom útočit a nebyl nikdo, kdo by zastavil RP OSK. Naprostý výpadek v koncentraci hráček způsobil „šňůru“ 16 bodů za 4 min… Největší problém nám dělala Husičková, která si chytře naběhla k míči a pak vyrazila do RP – s následnou dlouhou přihrávkou si ani Šálková ani Lachnitová nevěděly rady.

       Dobře zahrála Tomášková K., která dokázala využít své výškové převahy, prosadila se proti menší soupeřce a přidala důležité doskoky. Tomášková A. předvedla jeden z lepších výkonů, kdy pomohla hlavně v obraně a přidala konečně i body. V 1. půli dobře alternovala T. Švecová, M. Janoutová přes úsilí, které vydala, se nepotkala s optimální formou.     

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS