Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Žalostné vystoupení mladších dorostenek

pondělí 31.3.2008 | Š.Válek

Každý může hrát, když bude alespoň pracovat v obraně. To však nebyl náš případ v Šumperku.

 
 

Oblastní přebor mladších dorostenek Stř.Moravy                                          29.3.2008 

TJ Šumperk - SK UP Olomouc            87 : 86 (28:17, 18:21, 12:27, 29:21)

Body: Lachnitová 33 – TH 14/9, Melková 16-3/2, Burzová 11-4/3, Vlčová 8-3/2, Mazurová 6-6/4, Hrabalová 6-5/4, Ševčíková 4-2/2, Kopecká 4-2/0, Březíková, Šálková, Škarabellová, Vařechová.

TH 39/26= 67%. F- 28. Trojky: 0. 5F-: Kopecká 25.min.

TJ Šumperk - SK UP Olomouc            97 : 55 (25:12, 17:16, 29:8, 26:19)

Body: Lachnitová 16 – TH 4/1, Melková 11-3/1, Mazurová 9-2/1, Vlčová 5-4/3, Vařechová 4, Škarabellová 3-2/1, Hrabalová 2-3/0, Burzová, Kopecká 2, Šálková 1-4/1, Březíková, Ševčíková.

TH 22/8 = 36%. F- 19. Trojky: 1. 5F-: Kopecká 35.min.

Za stavu 85:82 v koncovce pro nás ztrácí Burzová těsně za středovou čarou míč (jako s OSK na podzim), při obranném zákroku se soupeřkám „daří“ s košem ještě dosáhnout faulu, který nemusel být, takže 1TH a 85:85. Následně my proměňujeme pouze 1 TH, 86:85. V dalším útoku Šumperka skvěle vypíchne míč Lachnitová a jde si přes polovinu hřiště pro jasný koš nebo faul. Bohužel, nedosáhla ani jednoho. Další útok soupeřek jsme přerušili 3s do konce utkání a soupeř vhazoval z autu na prodloužené čáře TH. Třešničkou na dortu tohoto nepodařeného dvojutkání byla už jen neuvěřitelná nepozornost a následný přehoz přes celou obranu (!!!) pod koš a závěrečné šťastné 2b. z poza desky… Šťastné…?

Jakkoliv se na spravedlnost ve sportu nehraje, bylo by s podivem, kdyby měl vyhrát tým, který celé utkání v podstatě dělá vše proto, aby nevyhrál, a já zmiňoval 2 mladší žačky jako hlavní aktérky nezvládnuté koncovky. Jednak na koncovky ze zásady nevěřím, protože výhru je třeba odpracovat během utkání a ne doufat, že to v závěru „nějak“ přijde, a hlavně se budu ptát, zda to už není našim opravdovým mladším dorostenkám trapné, že nejsou schopné hrát bez hráček o 2-3-roky mladších ??

Jde v podstatě o velmi jednoduchou věc. Končí doba hájení. Před rokem jsme se v klubu dohodli dát možnost hrát v soutěži hráčkám, které by jinak a jinde těžko měli šanci se dostat na hřiště a během roku je připravit na další pokračování v klubu. Každá tuto možnost různě využila jak z pohledu vlastního tréninkového úsilí (ochoty pracovat), tak z pohledu samotné četnosti tréninků. Je nemožné dosáhnout jakéhokoliv zlepšení u holek, které mají 5, některé však jenom 1-2 účasti za měsíc !!!

Nejsem čaroděj. Ze slabého hráče „umím“ udělat průměrného, z průměrného dobrého a z dobrého dokáži vychovat výborného hráče, to vše jen za podmínky, že dotyčný bude chtít a bude mít dostatečný počet tréninkových jednotek. Jinak to prostě nejde. Všechny naše sympatické, milé hráčky buďto v této kategorii končí věkem a během 14 dnů přecházejí do staršího dorostu, nebo budou naprosto přirozeně konfrontovány s hráčkami z nižších kategorií či z „venku“.

První utkání se zdaleka neztratilo v koncovce. Od počátku jsme nebyli dostatečně pozorní v obraně, neustále každý bránil každého a ve svém důsledku nikdo nikoho. Hořký moment byl, když pětice (!) našich hráček bránila celé utkání velmi dobrou, přesto ne famózní, Valentovou, která jim dala 43bodů, z toho jen v poslední čtvrtině při „důsledné“ obraně s jasnými pokyny 14… Těžko Z.Kopeckou přesvědčovat, že má bránit nohama, ne rukama, pak by neměla v každém utkání 5F-, K.Škarabellovou, že bránit musí SKUTEČNĚ na těsno, jinak je soupeřce pro smích a Teru Vlčovou, že nemůže bránit, odběhnout jinam, chvíli svou hráčku hledat a pak jít rovnou vyhazovat míč po koši. Na I.Melkové si vážím, že nikdy nezklame. Nikdy totiž nebrání. Pokud pak nedá 30bodů, je její přínos pro tým minusový. U dalších hráček je určitou potíží, že lze těžko vůbec najít parametry, které by se daly hodnotit.

Druhé utkání jsme podle plánu nechali s kolegou hrát hráčky „svou hru“, aby nebyly pod tlakem trenéra, mohly prověřit svůj herní potenciál ve spolupráci s ostatními spoluhráčkami a vyzkoušet si naučené herní kombinace.

šv

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS