Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Sport a rasismus

čtvrtek 10.4.2008 | O. Čoček

Odstrašující případ se stal v Košicích. Skupina vyholených "inteligentů" zaútočila na americkou basketbalistku hájící barvy Casovie Košice, když se procházela po městě. Hráčka, která táhla košický tým po celou sezonu v domácí lize i evropských pohárech, sice útočníkům utekla, ale celý případ navádí k zamyšlení nad situací v naší společnosti...

 
 

W.D. Wilsonová měla v těchto dnech prodloužit s Casovií smlouvu o další rok, k podpisu však již nedošlo. Otřesená hráčka ihned odcestovala domů do USA a zřejmě ji chuť k návratu do Evropy nadlouho přešla.

Čtyři muži, jedna žena a jedno dítě napadli hráčku na ulici, ta se zachránila útěkem do blízké restaurace Mc Donald, kde se poté bránila dalším útokům s židlí v ruce. Pomoci se dočkala až od vedoucího restaurace a následně od policie, která dorazila na místo incidentu po čtyřech minutách. Mezitím se však basketbalistky nikdo nazastal! Zůstává otázkou, co by se stalo, kdyby hráčka nebyla ve výborné kondici a nebyla schopna se sama ubránit.

 Násilníci, v minulosti už trestaní, byli dopadeni a uvězněni.

Odjezd hráčky je velkou ztrátou pro košické družstvo, prezident klubu Alexander Farkašovský stále doufá, že se mu podaří hráčku přesvědčit, aby se vrátila. Není ale pochyb o tom, že případ vrhne špatné světlo na celý středoevropský region a ztíží práci managementu mnoha klubů. Připomeňme si, že i v našem klubu v posledních letech působilo, či působí několik zahraničních hráček.

Zdroj: Pravda, iDnes, ČTK

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS