Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Vítězné loučení žaček ´94 s OP

pondělí 14.4.2008 | Š.Válek

Vítězné loučení žaček ´94 s OP Ačkoliv se jednalo o závěrečná utkání sezóny a oba soupeři se navíc velmi dobře znají i po osobní stránce (že, „ogaři !“), hrálo se i koučovalo naplno. Podařilo se nám obě utkání dostatečně zvládnout a neudělat si kaňku na solidním vystoupení žaček v OP v této sezóně, jelikož tento tým by se soupeři typu Přerov, Šumperk už prohrávat skutečně neměl, jedno zda doma nebo venku.

 
 

OP Stř. a Sev.Moravy                                                                                                12.4.2008

SK UP Olomouc - TBS Přerov 67 :53 (20:7, 15:12, 18:15, 14:19)

Body: Lachnitová 26 (1), Janoutová 12 – TH 2/2, Švecová 10-3/0, Tomášková A. 6-2/0, Mačáková 6, Burzová 5-8/1, Šálková 2-2/0, Šťásková, Vaniaková.

TH: 17/3 = 18 % (???). Trojky: 1. F-: 14

SK UP Olomouc - TBS Přerov 86:52  (17:13, 27:12, 20:10, 13:17)

Body: Lachnitová 22 – 3/3 (1), Burzová 18-16/8, Švecová 16-8/4, Tomášková A. 10-2/2, Janoutová 8-2/2, Mačáková, Šálková 4-2/2, Šťásková, Vaniaková 2.

TH: 35/23 = 66 % (!). Trojky: 1. F-: 23

Pro ty, kterým se rozdíl skóre či předváděná hra přesto nezdála, říkám: ctěme fakta, vážení. Holky odehrály během 24 hodin 3 utkání, z toho první náročné derby na velké ploše se 2. týmem tabulky, další 2 zápasy v redukované sestavě díky zraněním/nemocem (Válková, Tomášková K.) či plánovaně (Burzová, Lachnitová), protože tyto hráčky čekaly další 2 utkání za mladší dorostenky. Že za 2 x 5minut jsou větším přínosem, než prakticky celý zbytek týmu, jim nemůžeme mít za zlé…

Místo nich proto hrály další v pořadí. Chceme, abychom Přerov a podobné týmy „přejížděli“ o 50 a více bodů a hráli v omezené sestavě nebo aby hráčky, které hrají méně, jsou mladší či začaly relativně nedávno, seděly na lavečce ? Kdy jindy mají Mači, Brbla, Štěstí a spol. hrát ? Kdy jindy si role hlavní hráčky mají vyzkoušet Markéta J. a Tera Š. ? Logickým vyústěním takového rozhodnutí pak jsou jejich chyby, neurovnanost hry a nervozita. O tom to ale je, aby v těchto utkáních měly dlouhé úseky a hlavně musely brát na sebe odpovědnost a nesklouzávat do původního systému tohoto týmu, „kde-mám-Lanču“ s variantou „Prcek-to-nějak-převeze“. To se podařilo a v tomto bodu jsem byl spokojen.

Jestli něco zasloužilo kritiku, pak to jednoznačně bylo procento trestných hodů, na němž největší podíl měla G.Burzová svým 1TH z 8, i celkově však dát méně než 1TH z 5 (=20%) jako tým je průšvih. Dále se mi nelíbila slabá vůdčí úloha rozehrávaček, i když tentokráte musím vyzdvihnout Aničku Tomáškovou (aby nezáviděla ségře, že pořád chválíme  jenom ji J ), že se v tomto hodně zlepšila a už zbytečně nezastavovala driblink, docela si chránila míč a hledala správné úhly pro přihrávku – a občas také našla. V prvním utkání totiž propadla malá Gába. Je to paradox. Když hraje na sebe, nepůjčuje balón, neorganizuje, tak nemá ani body. Když naopak jako v G2 rozehrává, dává míče do brejků, pak se situace pro její vnikání a shozy vytvářejí samy a k tomu má i ty body včetně TH.

Mezi fajn momenty patřily 3TH Lanči po faulu při střelbě za 3, teď na ni čeká další meta, dát „4“ za proměněnou trojku a 1TH za faul. Větší metou pro ni však bude zvládnout přehození míče při crossover dribble a následné vyražení, to nám zatím „utíká“. Replay se mi líbila, že zahrála zase po čase soustředěně, „nepouštěla se do žádných větších akcí“, ale když měla zaskórovat nebo získat faul, tak to udělala. Šaly, pokud se věnovala utkání nebo nekecala s Dizzy na hřišti, byla rezolutní na doskoku, aktivní, ale míč jí často unikal. Marky J. zahrála svůj průměr, u ní je zřejmé, že se musí dát kompletně do pořádku, aby zvládla úroveň, která se od ní očekává.

První utkání se hrálo v uvedeném rámci na výhru, druhý zápas už i naše lavečka soupeře přeběhala a zakusila si stav, že „nemůže“ a žádá o střídání. Terka V. a Lucka M. hrály možná víc, než jim bylo po chuti. Vyzkoušely si tím, jaký je rozdíl dívat se na utkání z lavečky a z hřiště… Prohře hostí nezabránily ani starší hráčky r.93, sympaticky působily aktivní Terka L. (zdravím tím babičku Komárkovou a strejdu Honzu do Přerova) a některé akce Dizzy, Moniky a Niky. 

šv

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS