Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mláďata ovládla sportovní halu

úterý 15.4.2008 | Mgr.Štěpán Válek

Mláďata ovládla sportovní halu V sobotu 12.4.2008 se uskutečnilo 2. společné soutěžní setkání dívek Projektu míčových her „Mláďata“ 1.-3.tříd ZŠ Olomouc - Demlova, Nedvědova a Zeyerova, FTK UP Olomouc a oddílu basketbalu žen SK UP Olomouc.

 
 

Brzy po poledni se začaly scházet dívky všech tří základen ze ZŠ Demlova, ZŠ Zeyerova a ZŠ Nedvědova ke SH Hynaisova u Zimního stadiónu. Napřed přicházeli jedinci, kteří se už nemohli dočkat či dokonce dospat. Pak dvojice, trojice kamarádek začaly utvářet štěbetavé hloučky, aby v době srazu před 13 hodinou už byl na místě slyšet hukot téměř 60 holek a přes 250 rodičů, sourozenců a dalších příbuzných. Od malého Kyliánka Aničky Richterové v košíku po zasloužilé basketbalové harcovníky jako je pan Macharáček, které bylo příjemné znovu potkat po letech, zatímco přišli shlédnout své vnučky…

O co bylo v úvodu nepříjemnější počasí venku, o to teplejší atmosféra zavládla hned po nezbytných počátečních informacích uvnitř haly. Jednotlivé týmy si převzaly jejich trenérky – Martina Kalábová „modrou“ Demlovku, Zuzana Chabrečková „žlutou“ Zeyerku a Soňa Pavlíková „oranžovou“ Nedvědku za pomoci asistentek z řad hráček SK UP Olomouc. Pomohly naaranžovat své týmy členu výboru oddílu basketbalu panu Ondřeji Čočkovi na úvodní fotografování. Zahájení se zúčastnili a pomocnou ruku podali další trenéři na čele s předsedou klubu Dr.Svatoplukem Horákem. Po objasnění pravidel a pořadí utkání hry se holky pustily do víru sportovního zápolení.

V utkáních hraných na 2 x 8 minut se pravidelně střídaly týmy „mladých“ prvňaček  a „starých“ třeťaček, holky ze druhých tříd rozdělené mezi ně. Hrálo se na snížené minikoše a u některých starších děvčat nebylo náhodou, že se jim již dařilo šikovně do koše trefovat. Menší holky vše nahrazovaly bojovností a zarputilostí, s jakou svá utkání hrály. Týmu rozhodčích velel ligový rozhodčí pan profesor Ondřej Zatloukal, o organizaci a hladký průběh utkání se starala slečna Eva Drábková s Lukášem.

Záměrně nebudeme oznamovat vítěze, protože těmi se stala všechna děvčata za nasazení s jakým hrála. Ukázala, že se od září minulého roku ledasčemu přiučila a rostou z nich holky, které se nebudou bát vzít míč do ruky ani mít problémy s uběhnutím několika délek hřiště v tempu. Diplomy a ceny byly předány, kamarádky z jiných škol se mohly vidět a poznat na hřišti. Akce se vydařila nejméně tak dobře jako loni a pro příští rok už chystáme další vylepšení.

Se všemi předem omluvenými nemocnými a jinak zde nezúčastněnými Projekt pokrývá každoročně 70-80 dívek, z nichž některé již pokračují ve sportovní činnosti v basketbalu v SK UP Olomouc. Většina pojede v srpnu na Výcvikový tábor Pastviny 2008 s celým klubem a svými spolužačkami/hráčkami, po prázdninách přibudou za svými staršími kolegyněni další  kamarádky kulatého míče. 

Těšíme se na vás, 

trenéři SK UP Olomouc, basketbal ženy

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS