Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Pohled zvenčí - SK UP "A" vs. Gambrinus "B"

úterý 22.4.2008 | redakce



Pohled trenéra, jemuž rukama prošla velká část našich současných hráček na zápas, který ještě mohl uchovat naději našeho družstva na záchranu v soutěži, ale který jsme prohráli rozdílem 9 bodů 66:57.

 
 

Zveřejňujeme pár postřehů "nezúčastněného diváka", subjektivní (ale objektivní) názor šéftrenéra našeho městského rivala, který sledoval zápas našich žen v Brně. Hrálo v něm několik jeho odchovankyň, které se více, či méně prosazují v našich ženských a dorosteneckých družstvech.

Komentář otiskujeme celý, beze změn: 

" Zápas samotný odpovídal tomu, že se hraje o umístění na konci tabulky, nevynikal nasazením ani mnoha basketbalovými momenty. Zvlášť domácí hráčky nevyvíjely víc úsilí, než jen tolik, aby si pojistili vítězství. V první čtvrtině si vytvořily 12 bodový náskok, který celkem s přehledem udržovaly. Přitom hrály jen v osmi a prakticky bez posil - R. Hejdovou neuvolnil Valosun, Stehlíková má zdravotní problémy, takže jedinou výraznější osobností byla M. Zrůstová / 21 let /. Spolehlivě ovšem hrála i T. Hummlová / 19 let /, která udělala v útoku v průběhu utkání vlastně jen jedinou chybu, když ukvapeně a nepřesně vystřelila ve čtvrté čtvrtině. Jinak hrály vesměs dorostenky / Švrdlíková - roč. 90, Kvardová - roč 89 / a další. Výkon P. Benešové / 19 let / - loňské reprezentantky U 18 byl hodně matný.

U hostů byly nejvíc vidět G- Svobodová a N. Kleinová - ta první svou aktivitou pod košem, ta druhá v rozehrávce, kde ovšem, jak je jejím zvykem , spíš míče rozdělovala, než zakončovala. Bohužel právě Nikola se nevyhnula své dřívější bolesti - osobním chybám pramenícím z přemíry " záchranářství " , takže z 5 chyb udělala 3 na cizí hráčky a také 3 na útočné polovině. Střelecky se jakž takž dařilo Hůlkové.

Ovšem hlavně v první polovině se útok hostů vyznačoval tím, že hráčky svědomitě plnily úkoly vyplývající z pohybu a změny míst, ale zapomínaly přitom útočit na koš, takže nacvičené kombinace přinesly minimum bodů a koše padaly spíš z podceněných střel, které brněnské hráčky špatně bránily - Hůlková.

Škoda, že olomoucké hráčky nevyužily svou podkošovou převahu / Procházková, Svobodová, Golová, Stupňánková - proti jediné pivotce soupeřek - P. Švrdlíkové - roč,. 90 ! / . Nevím přesně, kolik střílely hráčky SK UP trestných hodů, ale myslím, že to bylo hodně málo a svědčí to o malé snaze jít dovnitř blíž ke koši.

Kromě N. Kleinové zasáhly do hry z bývalých hráček OSK ještě Z. Golová - bohužel hodně nevýrazná, T. Kohlová - hrála málo a byla proto dost nejistá - zvlášť ona se cítí mnohem lépe, má-li k dispozici souvislejší dobu a H. Stupňánková - hrála myslím velmi dobře, bohužel opět jen málo - možná kvůli problémům s kondicí - delší dobu netrénovala - nevím.

Zvenku viděno to vypadalo, že tým ani o vítězství nepřemýšlel, chyběl prakticky pokus o nějakou agresivnější obranu, pár protiútoků nemohlo tempo hry příliš ovlivnit . "

Zdeněk Malina

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS