Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Minikemp v Šumperku se vydařil

středa 21.5.2008 | trenéři A,B,C

 
Družstva nových starších žaček (´94 - ´96) a mladších dorostenek (´92 - ´94)  SK UP Olomouc se uplynulý víkend zúčastnila výcvikového tábora (VT) v Šumperku. Týmy byly doplněny hráčkami z Hranic, Přerova, Frýdku-Místku, Zlína a silnou domácí skupinou ze  Šumperka.

 
 
 

Minikemp Šumperk  16. - 18.5.2008

Soustředění bylo zaměřeno na ukázky a procvičování základních herních činností jednotlivce, na které v sezóně nezbývá tolik času a rovněž na sjednocení jejich provádění a opravování nedostatků.

Celé jedno dopoledne jsme se věnovali tolik nezbytné atletické přípravě, abychom upozornili na odchylky ve stylu běhu a ukázali možnosti individuální přípravy bez nutnosti dohledu trenéra. Bylo velmi pozitivní, že všechny hráčky zvládly i závěrečnou kondiční část,  opakovaných 400 metrů. Své časy si děvčata budou moci srovnat v další fázi kondiční přípravy v červnu a srpnu.

Při modelovaných utkáních v hale jsme se snažili sjednotit různá pojetí basketbalu a prošli si kombinace, které budeme používat. Celý jeden trénink byl věnován technice střelby a opravám individuálních odchylek.

V poslední části VT jsme se zabývali řešením základních herních kombinací a snažili se, aby si děvčata zkusila více variant řešení a způsobů zakončení.

Všechny hráčky, které se Minikempu zúčastnily, bychom chtěli pochválit, protože udělaly spoustu dobré práce.

Vybrané holky roč.94 (Burzová, Lachnitová, Murgašová, Šálková, Tomášková A.) pracovaly již v týmu mladších dorostenek a zvládly vše bez ohledu na rozdíl ve věku. Zdá se, že začínají vnímat fakt, že pouze při společném tréninku a v konkurenci se staršími kolegyněmi se mohou posunovat výš, jak je to běžné ve všech standardních klubech.

Velmi dobře se uvedla všechna pozvaná děvčata, která u nás v nějaké formě budou působit a hrát v příští sezóně či dále úzce spolupracovat. Jejich služeb využijeme již nyní v kvalifikaci o dorosteneckou ligu mladších dorostenek, kde sice nejsme favoritem, ale s chutí, s jakou se holky „porvaly" se zatížením v tréninku a vyrovnaly s narůstající únavou, se mohou do soupeřů směle pustit.

Poděkování patří nejen trenérům Zatloukalovi, Pavelkovi a Válkovi, ale především manažerovi O.Sládkovi a dalším kolegům ze Šumperka, kteří dokázali zajistit výborné "pracovní" podmínky na hřišti i mimo ně. Rádi bychom zde podobnou akci znovu uspořádali...tentokrát už ale bez psa u postele :-)

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS