Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky zahájily kvalifikaci o ligu

pondělí 2.6.2008 | Š.Válek

Vstup do kvalifikace se holkám ve Zlíně podařil a všechny si nakonec vyzkoušely soutěžní atmosféru utkání.

 
 
 

Kvalifikace o DL mladších dorostenek                                                                      1.6.2008

 

Proton Zlín : SK UP Olomouc             44 : 66 (14:18, 9:17, 10:24,11:7)

Body: Zemková 20 - TH 12/8, Lachnitová 17-8/7, Burzová, Murgašová 7-6/2, Boďová 6-1/0, Žaitlíková 6, Hejlová, Ševčíková 4, Rousová 2, Filová, Tomášková A., Šálková 0.

TH 29/17 = 59%. F- 16. Trojky: 1.

Rámec nedělního dopoledního utkání lemovala slušně zaplněná tribuna s příznivci i "nepříznivci" včetně hlavního kouče OSK pana MUDr.Maliny s poznámkovým blokem, rodiče, hráči, trenéři. Rád jsem se opět viděl se svými kluky z 92 z Dřevnické i dalšími, a popřál jim hodně úspěchů na nových školách a samozřejmě v basketu.

Samo přivítání na hale stálo za to. Domníval jsem se, že se jmenujeme SK UP Olomouc a ne VYBERMORAVY, jak po celé utkání svítilo na hlavní tabuli...  To je otázka nadhledu a určitých frustrací, takže my v odvetě správně uvedeme „ZLÍN" a ne „GOTTWALDOV, BATATOWN" či jiný nesmysl. Pokud se předcházející den před naším utkáním tento nápis skvěl na tabuli s OSK „B", který má rovněž hráčky z venku včetně 3 našich zapůjčených ´93 (ty se mohou kdykoliv vrátit na základě zpětně podepsaných přestupních lístků), pak se omlouvám a beru to za místní tradici.

Samotné utkání bylo otázkou času a konečného skóre v náš prospěch. Soupeř podal dobrý výkon s hráčkami, které měl k dispozici, my naopak jsme se v prvním společném „ostrém" soutěžním utkání v podstatě poznávali a podle toho náš výkon vypadal. Přesto jsme si do poločasu vytvořili mírný základní náskok, který jsme po přestávce natáhli až ke 30b.. Postupně se tak na hřišti objevily všechny hráčky, aby ukázaly, jak se s nimi dá do dalších utkání počítat herně i nasazením pro tým. V tom druhém obstály prakticky všechny, v tom prvním nás čeká ještě hodně práce v čase, který je teď proti nám a hraje do karet hlavnímu favoritovi kvalifikace, týmu OSK.

Čas potřebný na nácvik a souhru a hlavně chybějící domácí ročníky ˇ92 a ˇ93, které by měly hrát hlavní roli, se budeme muset snažit nahradit jak úsilím celého týmu, tak hrou jednotlivých osobností. Je jenom dobře pro budoucnost, že v základu máme, lépe řečeno musíme mít 2 žačky a další tvoří celou polovinu týmu.

Zvláštní pochvalu za utkání zaslouží Erika B., že zvládla utkání na výbornou. Málokdo si umí představit, jakou záplavou nesmyslné nevraživosti ze strany domácích žen si musela projít... Jak pak má chtít s chutí hostovat zpátky domů, když to poslední měsíce dostávala naplno pocítit? Věřím, že rozum i zde nakonec převáží...

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS