Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

I s favoritem se dá hrát

pondělí 9.6.2008 | Š.Válek

Ve 2.kole kvalifikace o DL holky v sobotním utkání se Zlínem odehrály, co potřebovaly, a snažily se ušetřit co nejvíce sil na klíčový souboj s OSK v neděli.

 
 

Kvalifikace o DL mladších dorostenek                                                                      1.6.2008

SK UP Olomouc : Proton Zlín                         67 : 50 (13:11, 19:7, 23:14, 12:18)

Body: Lachnitová 19 - TH 11/5, Zemková 11-8/5, Burzová 11-4/3, Hejlová 8, Ševčíková 6-2/0, Boďová, Tomášková A. 3-4/1, Murgašová 3-2/1, Šálková 2, Žaitlíková 1-2/1, Filová.

TH 37/17 = 46% (??). F- 19. Trojky: 2.

SK UP Olomouc : OSK Olomouc „B"             67 : 66 (17:6, 18:20, 23:22,9:18)

Body: Lachnitová 19 - TH 2/0, Zemková 16-4/2, Hejlová 11-3/1, Boďová 7-3/1, Burzová 6-2/0, Žaitlíková 4-2/0, Murgašová, Tomášková A. 2, Ševčíková 0-2/0, Šálková 0.

TH 18/4 = 22% (???). F- 18. Trojky: 1.

Zlín hrál opět solidní bezstarostný přímočarý basket úměrný možnostem své lavečky . My, i když jsme spolu hráli „už" podruhé, jsme zahráli paradoxně hůře než před týdnem, ale i to stačilo na kontrolované vedení a výhru s větším střídáním, po poločase se základními hráčkami na lavečce. Tentokrát už bohužel bez Aničky R., která měla dlouhodobě zafixovaný program a nemohla se utkání zúčastnit.

V neděli jsme nastoupili proti horkému favoritovi kvalifikace, extraligou a žákovskou ligou ošlehanému týmu OSK, který počtem a silou budil respekt. Naštěstí náš „dětský koutek" pořádně nechápal, o co jde, a ostatním hráčkám to bylo jedno, takže si šly zahrát basketbal a docela jim to vyšlo.

Nebýt kvanta nevynucených chyb, nedaných TH a nedokončených situací 1/1, mohlo to dopadnout i lépe. O součinnosti týmu nemůže být z jasných důvodů ani řeči. Být spolu 2 tréninky nebo 2 roky je rozdíl. Pomalé návraty do obrany a z toho přečíslení od soupeře byly potíž, tak jako „jakoby-obrana" při nájezdech soupeřek, kdy naše hráčka doufala, že jí míč nějak sám přistane do rukou, protože sama ruce  zvedla nahoru. Obranný doskok je zatím kapitola, která je v našem podání hodně nepopsaná a bude v dalším utkání dost podstatná.

Na náš vrub jdou hloupé nic neřešící fauly a malá aktivita střídajících hráček, které by měly nastupující sestavě více pomoci. Určitě by pomohla větší aktivita podkošových hráček, kde máme nad OSK navrch. Několik kombinací Prcka s Anetou a Vendy bylo  na zatleskání, tak jako solidní doskok Dizzy, která ještě před rokem nebyla schopna udržet míč v rukách - výborně.

Zbytek je už jenom pochvala. Na „malou Gábu" se celé utkání střídaly 3 rozehrávačky, přesto se nenechala utahat a navrch přidala několik pick´n´rolových kombinací, po kterých silná, ale pomalejší pivotka Vítková odešla ze hřiště. Vendy H. na výbornou splnila pro ni zatím nezvyklé obranné úkoly a přidala důležité body, tak jako Erika, než byla velmi problematicky „odejita"  5.faulem, velmi dobře bránila hlavní útočnou hvězdu týmu Hanu Valentovou, původem z SKUP.

Křídla „velká Gába" a Peťa Z. se doplňovaly, tahaly dopředu většinu útočných akcí a představovaly v útoku pro OSK stálé nebezpečí. V obraně Lanča nádherně blokovala s dobrým timingem, Petra byla aktivní na nohách a vyvarovala se zlozvyku „šahání" do míče, když zjistila, že jí rychlé nohy k bránění stačí.

Holky rozhodně nezklamaly a zaslouží velké uznání, jakým způsobem se dokázaly s převahou soupeře vyrovnat. Namísto předpokládané jasné prohry a odhadu o kolik to nakonec bude, se dokázaly vzepřít předpovědím, vyždímaly srdíčko a uhrály velice lichotivý výsledek, který neznamená nic jiného, než že v sobotu si to rozdáme nanovo.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS