Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Turnaj starších žaček v Hradci Králové

úterý 2.9.2008 | O. Zatloukal

Starší žačky SK UP mají za sebou první přípravná utkání. Po kondiční a basketbalové přípravě tak měly první možnost ověřit si, jak na tom jsou v porovnání v konkurenci týmů ze žákovské ligy.

 
 
 

Turnaj Hradec Králové  29.-30.8.  08

Starší žačky SK UP mají za sebou první přípravná utkání. Po kondiční a basketbalové přípravě tak měly první možnost ověřit si, jak na tom jsou v porovnání v konkurenci týmů ze žákovské ligy.

Pelhřimov - SK UP  37:64

Body: Burzová 15 - 5/3, Lachnitová 14, Murgašová 10, Husičková 8, Tomášková A. 6, Šálková 3 - 2/1, Kohoutová, Skrovná, Válková, Janoutová 2.

TH: 10/6   60%

Trojky: 2

O výsledku utkání se rozhodlo hned v 1.Q (25:5). Pelhřimov jsme zaskočili nasazením v obraně, obranným doskokem a RP. Do utkání se podařilo zapojit všechny hráčky a i v „namíchané" sestavě být lepší než soupeř. V obraně jsme neustále soupeře drželi pod tlakem a nutili rozehrávačku Andělovou k chybám.

Sokol HK A - SK UP   61:39

Body: Lachnitová 10 - 4/1, Burzová 9 - 5/3, Husičková 8 - 5/2, Cvešperová, Tomášková 4, Janoutová, Šálková 2.

TH: 14/6   43%

Trojky: 1

Krok jsme se soupeřem (3. místo MČR) drželi pouze do poločasu (29:25), potom se začala projevovat herní nezkušenost a slabá kondice našich hráček, hlavně těch tak zvaně klíčových. Neustálý tlak soupeře nás nutil ke ztrátám (dribling, nesprávně provedená přihrávka), které byly trestány RP. Bohužel, když se nám podařila vytvořit jasná střelecká pozice, na(za)hodili jsme míč jen na desku. Úspěšné zakončení byl jeden z našich velkých problémů, a to se s takto silným soupeřem stávat NEMŮŽE.

SK UP - BC Kolín  48:44

Body: Lachnitová 15 - 6/2, Tomášková A. 10 - 2/0, Burzová 8 - 5/2, Husičková 6 - 2/0, Cvešperová, Šálková 3 - 4/3, Skrovná, Janoutová 2, Válková 1 - 4/1.

TH: 27/11   41%

Trojky: 1 

 

Holky, motivované hlavně loňskou porážkou v kvalifikaci, která rozhodla o našem setrvání v  OP, nastoupily do utkání velmi koncentrovaně a hned od začátku daly najevo, jak chtějí hrát. Tlakem na rozehrávačku soupeře, dobrým doskokem a RP jsme šli do poločasového vedení 27:13. Ve 3. a 4.Q jakoby se role úplně obrátily. Bránili jsme „vzduch" a ne hráčky, neměli jsme pořádný doskok a do zónové obrany soupeře jsme jen těžko hledali cestu. Jediná hráčka soupeře (Šafaříková č.5 27 bodů !!!) si s naší obranou dělala, co chtěla...protože nebyla bráněná ani na střelbu ani na vnik. Hráčky volné na „trojce" si střílely a proměňovaly, naše holky z velkého odstupu jen přihlížely... Ve velmi vyrovnaném závěru (bez kapitánky) rozhodla naše aktivita v obraně a pevná ruka Aničky Tomáškové, která z posledních 4 střel proměnila 3. Dobře zahrála i Janoutová, která byla první dvě utkání podprůměrná. Dařilo se ji rozvíjet RP a v obraně tlačit (sice s ohledem na její kondici) na rozehrávačku soupeře.

 

 

Aritma Praha - SK UP   41:52

Body: Lachnitová 13 - 6/2, Husičková 10, Tomášková A. 7 - 2/2, Janoutová 8, Burzová 6 - 12/4, Cvešperová 4 - 2/0, Murgašová 4,Šálková 2.

TH: 22/8   36%

Trojky: 2

Skóre zápasu se v prvním poločase přelévalo ze strany na stranu. O vítězství rozhodla naše širší a HLAVNĚ vyrovnanější lavička. Problém ale pořád bude, dokud si některé hráčky budou šetřit síly na další minuty zápasu... Na lavečce sedí dalších 7 holek, které chtějí hrát, a pokud si někdo neváží, že hraje (nevrací se do obrany a neposlouchá pokyny trenéra...), tak prostě musí střídat.

HK B - SK UP    63:55

Body: Lachnitová 24 - 9/5, Husičková 8, Murgašová 5- 3/1, Burzová 5, Janoutová 4, Skrovná, Válková, Tomášková, Šálková 2, Cvešperová 1- 4/1.

TH: 16/7    44%

Trojky: 2

V zápase se nám nepodařilo aktivní obranou zdolat soupeře, který nastoupil pouze v 8 hráčkách. Hlavně v 1. poločase byla naše obrana velmi prostupná pro vniky a doskoky Hradce. Teprve ve 2. poločase se zhodnotila práce Tomáškové, Kohoutové a Janoutové, které se v intervalech střídaly na hlavní hráčce B. Samkové a ta musela jít ze hřiště. S vítězem turnaje jsme drželi krok prakticky celý zápas. Za postřeh stojí, jak naše sestava hráček z lavečky, které dostaly příležitost až ke konci utkání, stáhla náskok soupeře z 10 bodů na 5 a hodně znervózněla nejednoho domácího fanouška.

Turnaj celkově ukázal, že se posouváme (sice po malých krocích) dopředu a jen trpělivostí a pravidelným tréninkem máme šanci hrát i se zkušenějšími týmy. Sympatický byl výkon Murgašové a Cvešperové hlavně v bojovnosti a doskocích, Lachnitová se zatím nemůže dostat do role hráčky, která má být vůdce týmu, protože ji omezuje slabá kondice,  ale určitě nezklamala. Burzová zahrála velmi dobře první zápas, potom její výkon zůstal jen v průměru.  Tomáškova A. tentokrát dřela v obraně, což u ní nebývá zvykem, ale nesmí procházet střelecké pozice.

Kohoutová velmi dobrá v obraně (výborná kondice), nastupovala hlavně na lepší hráčky soupeře, v útoku měla problémy s ovládáním míče a prosadit se 1-1. Skrovná musí naposilovat, aby mohla soupeřkám ty rány, které schytá, VRÁTIT. Válková hraje pořád na levé straně, v obraně slušná, ale útok nejistý, vnik dobrý, ale jako u Skrovné chybí razantní zakončení, přihrávka a dribling pod tlakem dělají velké problémy. Janoutová se dlouho hledala (zahájení RP) a vypořádávala se svými náladami. Musí přijmout roli rozehrávačky a hlavně hladového psa, který, když nastoupí, tak rozběhá RP a vyprovodí ze hřiště nejlepší hráčku soupeře.

Husičková ukázala dobrý návyk výběhu do RP, bohužel vždy středem hřiště, obrana zatím velmi slabá a na velkou vzdálenost, chybí návyky. Šálková musí přijmout, že nebude hrát 30 min, pokud nebude sprintovat do obrany, nevezme hráčku na záda. Naopak pochvala za neustálou spolupráci s rozehrávači. Mačáková na svém prvním velkém turnaji určitě nezklamala, naopak každá zkušenost jí pomůže, na cestě dál. Mači, nemůžeš přijít na hřiště a hrát hned s o rok staršími jako Michael Jordan, takže slzy stranou a hlavu vzhůru!!! Zeptej se tety Lucky !  J

Zůstat ale nohama na zemi, protože jsme určitě nehráli bez chyb, stále se nám nechce uvolňovat  pro  míč či dokonce pro něj spadnout na zem, s nulovým výskokem také moc nedoskočíme (nejdřív box-out potom míč!). Přehlížíme (prováháme) možnost 1. přihrávky do RP a stále máme problémy s bráněním i útokem 1-1 (Husičková jen na pravou ruku, Janotová, Skrovná 1-1 radši zastaví, Lachnitová s Burzovou tančí „hýžďové tance", Šálková místo agresivního dokročení jen nabídne míč soupeři...). Samostatnou kapitolou jsou naše trestné hody, které jsme měli nejhorší ze všech účastníků, a už zde se nám vymstily.

Výsledek turnaje i jednotlivé výsledky nás mohou povzbudit. Otázka však zní: „Bude stačit to, co jsme na turnaji předvedli, na soupeře z kvalifikace, kteří určitě nespí?"

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS