Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší minižačky v Prostějově sbíraly zkušenosti

pondělí 8.9.2008 | Š.Válek

Mladší minižačky v Prostějově sbíraly zkušenosti První větší herní zkušenost před nadcházející sezónou mají za sebou mladší minižačky 97,98. Z Prostějova si odvezly 7.místo za jednu výhru a dort s marcipánovou růžičkou.

 
 

Turnaj minižaček a minižáků r.1998 v Prostějově

BŠM Brno mix : UP Olomouc  25 : 10 (14:2)

Body: Válková 4, Horká, Štursová, Maixnerová po 2

Promíchaný tým kluků a holek z Brna se hlavně body dominantního kapitána Marka dostal do bezpečného vedení a to do konce utkání nepustil. Naše holky se nedokázaly oprostit od základních basketbalový nectností, z nichž nejvíce vyčnívaly nedostatečné, spíše žádné uvolňování pro míč a sólo akce jednotlivců bez přihrávky volné spoluhráčce. A tak se týmová hra hrát nedá.

Slávia Kroměříž : UP Olomouc           38 : 23 (13:10)

Body: Štursová, Válková 8, Horká 4, Ritterová 2, Vyroubalová 1 - TH 2/1, Poštolková 0-2/0.

Asi nejzdařilejší utkání z naší strany. Parta šikovných kluků, paradoxně menších našich holek, nám dělala potíže, protože uměla díky svým rozehrávačům další podstatnou věc, která nám z basketbalových dovedností hodně chybí, totiž ovládat míč (driblovat) a ještě k tomu za pohybu. Marťa s Kikinou se bodově polepšily a dokázaly samostatné nájezdy už proměňovat a tak jsme drželi vyrovnaný poločas. Po přestávce však začal úřadovat driblér Bartošík, s jehož obrátkami a přehozeními si děvčata nevěděla rady podobně jako s jeho 14 body v této fázi.

Lipník : UP Olomouc   31 : 26 (11:9)

Body: Válková 9 - TH 2/1, Štursová 6-2/0, Ritterová 6, Čermáková, Kloboučková 2-2/0, Vyroubalová 1-2/1.

Výsledkově přijatelnější, herně však slabší utkání z naší strany. Už se nám nechtělo moc běhat, ani bránit a když už jsme měli šanci dát koš, obvykle některá z nás se zamotala do driblinku s nosem na zemi místo přihrávky dopředu na volnou spoluhráčku. I když jsme v závěru náskok soupeře stahovali, Lipník si vyhrát zasloužil a nám zůstalo utkání o „Černého Petra".

OP/BK Prostějov : UP Olomouc          2 : 40 (0:26)

Body: Válková 10 - TH 2/0, Štursová 10, Ritterová 8, Horká 6, Vyroubalová 4-2/0, Kloboučková 2.

V tomto souboji jsme se potkali s prakticky úplnými nováčky basketbalové abecedy, takže od počátku nešlo o to kdo vyhraje, ale o kolik. Díky tomu se holky v utkání trochu vzmátožily i psychicky a poprvé na lavečce zazněly bojové pokřiky a úderné slogany. Kéž by tak lavečka žila i v utkáních se stejně starými děvčaty. Pochvalu zaslouží Kikina, že konečně poslala pár dobrých přihrávek do protiútoku.

Nejlepší hráčkou z mého pohledu, protože paní trenérka zůstala v domácí léčení, byla Katka Čermáková, která přišla jako jedna ze dvou posledních do týmu, čili prakticky ještě nováček, a přesto už nyní aktivitou do útoku i zpět do obrany a zároveň největší bojovností se zařadila mezi základní hráčky ! Blahopřejeme.

Bodově a basketbalově bych ocenil Marťu Válkovou za dobrou spolehlivou práci a neustálou bojovnost, díky které měla více míčů než ostatní a z nich i samostatné nájezdy a tudíž i body. Kika Štursová se trochu ztrácela. Je pravda, že v jiných týmech by určitě hrála na pivotu, u nás „musí" vyvážet míče, ale to ji neopravňuje k jednostrannému používání jedné ruky a driblinku bez změny směru.

Leňa Kloboučková spoustu naběhala a spoustu poztrácela. Častokrát její hlava vidí, nohy už běží, ale míč má pořád v „košíku", což moc nejde, že ? Dobře se snažila bránit. Hudy Vyroubalová musí trochu rychleji kmitat nožičkami a spravit směr, kudy na závěr uniká driblinkem do koše. Zatím se pořád snaží zpříma rozbít desku co největším úderem. Trocha citu by neškodila.. Áďa Horká jako motýl poletovala i tentokrát od hráčky k hráčce, od nikoho k ničemu a vrhala se do nejnesmyslnějších chumlů. To však v jejím případě spraví pár dalších utkání a hlavně rok navíc.

Iva Maixnerová by udělala lépe, kdyby lakované nehty a Bravo nechala doma, protože to vypadalo, že tyto dvě věci sledovala víc, než basket na hřišti. Začít hrát až v posledním utkání je už pozdě. Peťu Poštolkovou čeká ještě moc přihrávek a driblování, než ji začne míč poslouchat. Pak ale zjistí, jak jí to jde, protože jednu věc má navíc, která je v basketu podstatná. Hádej, Peťo, co to je. Dia Ritterová si vždy své body dá. I zde zastávala úlohu „klidné síly", jenže pokud bude pořád stát a čekat pod košem, také to moc nepůjde a soupeřky na ni čekat nebudou... Zlepšila se ve střelbě z pod koše. Když si dala záležet, už jí to o desku šlo.

Celkově naše minižačky nepřekročily stín možností, které jim celoroční trénování na velkých koších (ne)umožňovalo, což by se nyní po přesunu tréninkových skupin do nových prostor mělo měnit. Jiná věc je atletická příprava a běžecké dovednosti, ve kterých by holky oproti soupeřům neměly tolik zaostávat. Více utkání a nové tréninkové podmínky jim i dalším kategoriím v tom významně pomohou.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS