Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší minižačky hrály turnaj v Kyjově

pondělí 8.9.2008 | Eva + Verča


Starší minižačky se o víkendu zúčastnily turnaje v Kyjově, kde odehrály 6 přípravných utkání s kvalitními soupeři.

 
 

UP – Valosun Brno 18:59 (4:21, 2:9, 2:16, 10:13)

Mája Konečná 5(TH 5/1), Linda Vildová 4(2/0), Hanka Škrabišová 3(2/1), Týna Kohlová 2(2/2), Anička Hronová, Hanka Kučerová 2

Rozjezd našich děvčat byl velice vlažný. Ty jako by zapomněly téměř všechny basketbalové dovednosti, které na tréninku již běžně zvládají. Utkání provázelo velké množství ztrát. Časté bylo špatné postavení v obraně a celková nedůslednost.

UP – Žďár nad Sázavou 10:71 (9:17, 1:14, 0:18, 0:22)

Linda Vildová 5(4/1), Ivet Kněžková 4, Hanka Kučerová 1(2/1)

V tomto utkání holky prakticky navázaly na špatný výkon z prvního zápasu. Stále nebyly schopné předvést, že již něco umějí. Na hřiště pouze přihlížely útočným akcím soupeře. 3 čtvrtiny nedaly koš ze hry, s čímž se opravdu hrát nedá.

UP – Kyjov 35:33 (7:14, 15:15, 2:2, 11:2)

Týna Kohlová 11(2/1), Linda Vildová 7(8/5), Hanka Kučerová, Mája Konečná, Hanka Škrabišová 4, Terka Krejčířová, Ivet Kněžková 2, Denča Křížová 1(4/1)

Třetím soupeřem našich holek byla domácí děvčata z Kyjova. Zápas sice holky vyhrály o koš, ale jejich výkon neodpovídal tomu, že hrají s nejslabším účastníkem tohoto turnaje. Děsivá úspěšnost střelby z pod koše zapříčinila, že celé utkání prohrávaly. Na otočení zápasu se zmohly až v poslední čtvrtině, kdy dokázaly proměnit několik důležitých košů.

UP – Stará Turá 22:63 (2:9, 12:8, 2:23, 6:13)

Týna Kohlová 6(2/2), Linda Vildová 4(3/0), Hanka Kučerová 4(1/0), Hanka Škrabišová 4, Terka Krejčířová, Ivet Kněžková 2

Svůj nejhorší výkon si holky schovaly na zápas se slovenským soupeřem. Do utkání nastoupily se sklopenou hlavou, bez sebedůvěry a bez jakékoliv chuti hrát basketbal. Na pokyny trenérek nereagovaly a stále pouze předváděly hru bez náboje a nasazení.

Po těchto katastrofických výkonech, které byly umocněny posledním utkáním, se hráčky dočkaly od trenérek ostré kritiky. Bez snahy a zapálení pro hru se hrát prostě nedá.

UP – Gambrinus Brno 18:29 (3:7, 0:8, 12:8, 3:6)

Týna Kohlová 8, Mája Konečná 3(2/1), Ivet Kněžková, Denča Křížová, Hanka Škrabišová 2, Hanka Kučerová 1(2/1), Linda Vildová 0(2/0)

Do utkání s pozdějším vítězem tohoto turnaje nastoupily holky jako vyměněné. Všechny bojovaly, nic předem nevzdávaly a konečně předváděly to, co se od nich očekává a na co mají. Výborná práce v obraně, vzájemné vypomáhání a snaha získat každý míč vedla k výbornému výsledku. Hlavně si však holky dokázaly, že opravdu hrát umí. Stačí jen chtít.

UP – Lipník 14:37 (3:14, 2:3, 5:8, 4:12)

Ivet Kněžková 5(2/1), Týna Kohlová 2(2/0), Hanka Kučerová, Anička Hronová, Hanka Škrabišová 2, Mája Konečná 1(2/1), Linda Vildová 0(6/0)

Závěrečný zápas holky odehrály se známým soupeřem, který však nepřijel v plné sestavě. V utkání se projevila únava z pěti předcházejících zápasů. I když holky chtěly a měly snahu, fyzicky krok neudržely. Přesto uhrály přijatelný výsledek.

Tento turnaj byl určitě pro holky přínosem. Kromě domácího Kyjova hrály se silnějšími soupeři, kteří kromě Lipníka napotkávají v oblastním přeboru. Hlavně si dokázaly, že pokud vydrží hrát celý zápas na plný plyn a soustředí se, jsou schopny držet krok i se silnějšími soupeři. Stále je však před námi spousta tvrdé práce.

  
Hodnocení jednotlivých hráček:

č.4 Monča Škarabellová alias Klíště

Na tomto turnaji jako by ani nebyla, téměř se nepotkala s míčem a když už, tak vždy následovala ztráta. Své chyby v útoku bohužel nedokázala napravit ani v obraně.

č.5 Naty Pokorná

Po celý turnaj předváděla bojovný a snaživý výkon. Především v obraně velice dobře pracovala. Jediné, co se jí dá vytknout, je malá snaha hrát na koš.

č.6 Barča Křupková alias Křupi

Stále není schopna zvládat základní basketbalové dovednosti, proto se nebyla schopna zapojit do hry.

č.7 Kika Dvorská

Bojovnice, která v Kice je, se projevila až v druhé půlce turnaje. Poté měla spousty zisků po dobré obraně a měla světlé okamžiky i v útoku.

č.9 Hanka Kučerová

V prvních zápasech patřila k nejlepším hráčkám družstva. Jako jedna z mála se nebála míč vyvážet, byla aktivní v útoku a velice dobře vypomáhala spoluhráčkám v obraně. Někdy však příliš dlouho driblovala a nepůjčila míč z ruky.

č.10 Denča Křížová

U ní je největším problémem chuť do hry. Pokud ji má, předvede slušný výkon. Pokud však ne, což je bohužel častější, je téměř neviditelná.

č.12 Mája Konečná

Jedna z mála, která si po celý turnaj udržovala stabilní výkon. V obraně i v útoku jela vždy naplno. Snažila se vytvářet hru a dokázala sama zakončit jak z dvojtaktu, tak i po střelbě. Občas ji dělal problémy dribling.

č.14 Anička Hronová

Bohužel největší zklamání turnaje. Působila, že hraje své první zápasy. Neorientovala se v obraně. Občas přišel světlý okamžik v podobě dobrého nájezdu do koše, ovšem špatné zakončení, které po nájezdu následovalo, pouze podtrhlo její špatný výkon.

č.15 Hanka Škrabišová alisa Božka

V úvodních utkáních jako by se vrátila k začátkům své kariéry. Na hřišti pouze zmateně pobíhala, nedokázala ubránit svou hráčku, doskočit balón ani proměnit spoustu šancí z pod koše. Postupně se však zlepšovala ve všech činnostech a dokázala být na hřišti platnou hráčkou.

č.16 Linda Vildová alias Vili

V prvních zápasech plnila nová kapitánka funkci nejzkušenější hráčky týmu. Jako jedna z mála se snažila spolupracovat s ostatními a znepříjěmňovala protihráčkám jejich hru svoji dobrou obranou. Ke konci turnaje se však herně vytratila. Místo toho aby hru tvořila, sama zakončovala z nesmyslných pozic a občas vypouštěla obranu.

č.18 Terka Krejčířová

Celý turnaj předváděla snaživý výkon. Když se v obraně přestala lepit na svou hráčku, dokázala i slušně ubránit. V útoku měla několik dobrých doskoků a následných střel, ale většinou je bohužel nedokázala proměnit. Chtělo by to více klidu při zakončení.

č.19 Týna Kohlová

Na turnaj jela bez absolvování jediného tréninku, proto se v prvních zápasech pouze hledala. Bojovnost a tah na koš však předváděla po celý turnaj. Nebojí se spadnou na zem i jít do vřavy pod koš a získat pro sebe míč. V druhé půlce turnaje jednoznačně naše nejlepší hráčka. Vedle velkého množství zisků, podpořila svůj dobrý výkon i bodově. Jen to občas umět i zastavit a nervat mezi 4 lidi.

č.20 Ivet Kněžková

Další hráčka, která svým projevem vůbec nevynikla. Na hřišti působila bez nasazení a zájmu o hru. Na to, že je nejvyšší hráčkou družstva, by měla více vynikat pod košem a bojovat o více míčů při doskakování. Když se však v jednom z utkání nechala i ona vyhecovat, ukázala, že i ona je schopná předvést solidní výkon a vybojovat pár míčů. Jinak je to však stále slabé a největším problémem je chuť hrát basketbal. 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS