Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší minižačky zahájily sezónu

pondělí 22.9.2008 | Eva Drábková

Družstvo starších minižaček odehrálo v sobotu první zápasy letošního ročníku oblastního přeboru. V předehrávce 1.kola přivítaly největšího favorita soutěže Lipník.

 
 
SK UP OLOMOUC - BK LIPNÍK 24 : 80 (6:23, 7:19, 9:13, 2:26)

body - Terka Vaniaková 6(4/0), Linda Vildová 5(2/1), Hanka Kučerová 4(2/2), Lucka Mačáková 4(2/2), Ivet Kněžková 2(2/0), Mája Konečná 2, Týna Kohlová 1(4/1), Kača Diamantová, Naty Pokorná, Kika Dvorská, Bára Křupková, Magda Kotyzová, Terka Krejčířová, Monča Škarabellová 0

SK UP OLOMOUC - BK LIPNÍK 23 : 74 (8:21, 3:17, 10:14, 2:22)

body - Lucka Mačáková 6, Hanka Kučerová, Ivet Kněžková 4, Terka Vaniaková 3(2/1), Monča Škarabellová, Naty Pokorná, Linda Vildová 2, Mája Konečná, Týna Kohlová, Terka Krejčířová, Kika Dvorská, Magda Kotyzová, Kača Diamantová, Bára Křupková 0

Začátek zápasu holkám příliš nevyšel. Soupeřova rozehrávačka obcházela naše hráčky jako kuželky a vytvářela svým spoluhráčkám dobré střelecké pozice. Nikdo ji nedokázal ubránit. V útoku jsme většinou marně hledaly cestu ke koši. Často dělalo problém převést míč přes půlku, holky se chytaly do zdvojování u půlky. Druhá pětice začala s dobrým nasazením v útoku, ale o to slabší to bylo v obraně. Vždy se někdo někde zapomněl a volná hráčka dávala sama koš. Po poločase se zlepšilo nasazení v obraně, správné postavení a vzájemné vypomáhání. V útoku se holky občas i dobře viděly, ale většinou šly samy do koše, když měly přihrát volné spoluhráčce.

Druhý zápas v podstatě navázal na první. Hra se nijak moc nezměnila. Stále jsme nedovedly zastavit jednoduché akce soupeře. Zlepšilo se přenesení míče na útočnou polovinu. Obrana se stále zlepšuje, když se na ni soustředí všechny hráčky na hřišti, dokážou soupeře dobře potrápit. V útoku se projevila nesehranost a malá snaha hrát na koš.

Nejlepší hráčkou byla nejmladší hráčka družstva Hanka Kučerová. Výborně vypomáhá v obraně, dokáže doskočit, vyvést míč i dobře najet.

Naše nové „posily" Brbla a Mači patřily k nejlepším, ale je na nich znát velká nevyhranost. Musí se naučit převzat roli vůdce a ne jen čekat co ostatní. Brbla zapomíná bránit, má problém s driblinkem, ale v útoku dobře najíždí i doskakuje. Mači se musí odnaučit bránit rukama, tím nikoho neubrání. Až se s ostatníma sehrají, budou mnohem platnější hráčky, ale bude to chvilku trvat.

Rozehrávačky Mája a Linda měly ze začátku problémy s vyvážením a driblinkem, což se postupem hry zlepšilo. Mája byla výborná v obraně, jako jediná dokázala ubránit rozehrávačku Lipníka (č.9), ale v útoku stále nevidí své volné spoluhráčky. Linda měla několik dobrých přihrávek, ze kterých padly koše, ale v obraně je na natažených nohách a takhle opravdu nikoho neubrání.

Terka a Ivet bránily nejvyšší hráčky soupeře. Když se někde nezapomněly, tak to zvládaly docela dobře. Ale chyb se nevyvarovaly. Obě měly docela dost doskoků. Ivet ztratila několik míčů z driblinku, má ho příliš vysoký a nechrání si míč.

Kika a Naty bojovaly o každý míč, v obraně velmi dobře znepříjemňovaly soupeřkám hru. Dokázaly se prosadit i v útoku, ale stále se bojí hrát víc samy.

Týna je stále bez jediného tréninku, což se na jejím výkonu velmi podepisuje. V obraně se nechá snadno obejít a v útoku občas nesmyslně najíždí do několika obránkyň. Bojovnost a tah na koš ji nechybí, ale bez trénování se zlepšovat nemůže.

Klíště byla na hřišti platnou hráčku, dobře bránila, dokonce i párkrát vypomohla a v útoku si připsala na konto několik dobých střel a dokonce koš.

Magda, Kača a Křupi nedostaly tolik příležitostí, když byly na hřišti nebyly téměř vidět. Všechny nakupily několik ztrát. Potřebují více trénovat, aby se staly platnými hráčkami.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS