Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Opustil nás Miloš Přáda Hradec

úterý 23.9.2008 | S.Horák


V pátek, dne 19. září 2008, zesnul ve věku 62 let náš dlouholetý kamarád, spoluhráč a trenér - pan Miloš Hradec, kterého však celý český basketbalový svět neznal pod jiným jménem než jako "náš pan Přáda".

 
 

Tato zpráva nás zastihla zcela nepřipravené. Přáda žil basketbalem a pro mnohé z nás byl synonymem olomouckého univerzitního basketbalu. Odešel člověk, který celý svůj život zasvětil práci s lidmi.

Dlouholetý úspěšný hráč Dukly Olomouc přišel jako trenér do Slávie Olomouc v počátcích sedmdesátých let a téměř celou svou trenérskou kariéru zasvětil práci s mužským celkem Univerzity Palackého v Olomouci. S univerzitním týmem oslavil nejeden úspěch, všichni vzpomínáme na jeho netradiční tréninkové metody. Jeho proslavené orientační běhy či atletické desetiboje se nesmazatelně vryly do paměti zúčastněných svěřenců a následně - v ústním podání - přešly do historie.

Málokdo ví, že se významně podílel i na vytvoření naší vítězné basketbalové hymny, kterou nechal ztvárnit i akademickými malíři. Ty "naše kolíky" zpíváme při každé příležitosti.

V začátcích devadesátých let ještě krátce působil jako hlavní trenér u prvoligové Dukly Olomouc, ale zklamání, se kterým od tohoto týmu odcházel, ovlivnilo jeho další trenérské působení. Na práci s mladými lidmi však nezanevřel a veškeré síly věnoval své hlavní profesi - profesi pedagoga na vysoké škole. Opět zasvěcoval vysokoškoláky do tajů basketbalu, opět vzdělával, ale především vychovával. V každém z nás, kdo jsme ho znali, zanechal nesmazatelnou stopu. Jeho životní optimismus, lehký ironický humor i celkové postoje poneseme dál ve svých srdcích.

Svatopluk Horák

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS