Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

K-ŽL starších žaček je za úspěšně námi - vítejte v klubu !

neděle 12.10.2008 | Š.Válek

Dnešním dnem můžeme definitivně říct, že jsme v žákovské lize. Další úkoly nás však čekají a je potřeba se k nim postavit čelem. Přesto, dnes můžete holky slavit, zasloužíte si to.

 
 
1.utkání                                                                                             11.10.2008

BK VELKÉ MEZIŘÍČÍ - SK UP OLOMOUC   31:64 (12:13, 18:27, 32:50)

31 : 64 (9:15, 6:21, 3:17, 13:11)

Body: Lachnitová 20 - TH 13/4, Burzová 14-2/0, Cvešperová 8-2/0, Janoutová 7-1/0, Murgašová 5-2/1, Tomášková K. 4-2/0, Tomášková A. 4, Husičková 2-2/2, Šálková 0-2/0, Kohoutová, Šťásková, Válková

TH 26/7 = 27% (???). F- 27. Trojky: 0

V 1.utkání 2.kola baráže o ŽL naše děvčata uspěla. Splnila beze zbytku úkol, který si před zápasem vytýčila, a s klidem tak mohou očekávat domácí odvetu.

Na začátku jim však trvalo skoro celou čtvrtinu, než se vyznala v množství čar v jinak nádherné tělocvičně, než přepnula na provozní teplotu a zlomila odpor soupeřek. Ty i bez své základní hráčky zahrály solidně, ale šířce naší lavečky a stálému tlaku střídajících hráček už pak nedokázaly vzdorovat.

Naše holky utkání odpracovaly, i když výkonem zůstaly za svým letošním vrcholem proti SBŠ Ostrava. To bylo dáno i sestavou, jelikož po  poločase už většinu času hrála sestava, která potřebovala „ostré" minuty v soutěžním utkání bez pomoc lídrů týmu. Celkově jsme stále hodně chybovali v týmové obraně a vždy se našly 1-2 hráčky, kterým se  nechtělo zabrat, a tak jsme dostávali laciné koše. Nejlepší hráčkou Burzová - hrála bez chyb, soustředila se na utkání a dala do něj spoustu energie. Jestliže ona dokáže vyběhnout do RP a zakončit, co na to říkají spoluhráčky, které teprve za ní dobíhají na půlku, když ona je už zpátky v obraně ? Respektujeme, jsou zřejmě jsou unavené, na lavečce je náhrada.

2.utkání                                                                                                         12.10.2008

SK UP OLOMOUC - BK VELKÉ MEZIŘÍČÍ         96 : 39 (24:1,24:9,26:15,22:14)

Body: Husičková 22 - TH 2/0, Lachnitová 19-3/2 (1*3), Tomášková K. 12-2/2, Tomášková A. 10-2/2, Skrovná 9-2/1, Murgašová 8-2/0, Janoutová 5-2/1, Cvešperová 4-2/0, Šálková 4, Burzová 3 (1*3), Kohoutová, Šťásková.

TH 17/8 = 47%. F- 29. Trojky: 2

Odveta 2.kola baráže byla po včerejšku pro naše děvčata již snadnějším soustem. Jednak soupeř přijel ve velmi omezené sestavě, jednak o výsledku se v podstatě rozhodlo den před tím, resp. již při losování samotné kvalifikace. Náš tým, který v současnosti v plné sestavě by už, troufám si říct, mohl výkonnostně pomalu „klepat na dveře" první osmičky, byl losován z posledního, nejslabšího 4.koše, čímž dostal pod sebe týmy, které by v jiných skupinách měly vyšší šanci.

Před rokem jsme z kvalifikace z Pelhřimova odjížděli jako zpráskaní psi se 3 vysokými porážkami od domácích, Žďáru a Kolína. Během celé sezóny všichni jednotlivci udělali pro postup maximum - hráčky, trenéři, funkcionáři a v neposlední řadě rodiče holek jak z Olomouce, tak z okolí, bez jejichž podpory bychom tým schopný konkurence nedokázali postavit.

Speciální poděkování za dnešní zápas jde Ádě Válkové, že respektovala roli, kterou ji trenér určil, a oběma Gábinám, že odehrály s plnou odpovědností krátké úseky, když tým potřeboval znovu „nahodit motor". Pokud dá rozehrávačka 3 body a tým vyhraje o 50b., pak udělala skvělou práci.

Utkání sledovali mnozí příbuzní a známí, takže hlavní tribuna haly byla slušně zaplněná, avšak diváci viděli především splněnou povinnost. Soupeř sympaticky bojoval a hrál až do konce. Z naší strany se trenér Zatloukal snažil neustále o obranný tlak a automatizaci herních vzorců, které se dnes daly procvičit. V samotné soutěži to již tak snadné nebude a každá pomalá rotace v obraně nebo nedůsledné zakončení (mizerné proměňování dvojtaktů !) se vymstí.

Gratulace od předsedy oddílu a dalších přítomných, focení a oslava přiměřeně věku a dojezdu domů pak následovaly. To je vše, zítra v 16,00 máme další trénink.

P.S. A o „božích mlýnech" to znáte ? Před rokem nás vyřadil Kolín. V podstatě vyrovnané utkání, kdyby trenérky na nás,  v mladších žačkách (??), nevyrukovaly se zónou. Tento tým, který jako my hrál nyní 2.kolo baráže o ŽL, pokud mám dobré zprávy, prohrál postup s Kroměříží. Hádejte, kterou obranu tento tým hraje nejvíce...? V žákovských kategoriích je zóna mor a kdo ji nechá žáky/žákyně hrát, by měl vrátit trenérskou licenci. Za tím si budu stát tak, jakože jsem se zónou vyhrál pěkných pár zápasů...ale nikdy ne v žácích.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS