Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

První výhry starších minižaček

pondělí 13.10.2008 | Eva Drábková

 Na výlet do nejsevernějšího města našeho kraje jsme vyrazily s mírnými obavami. Poslední vzájemné zápasy před dvěma lety nedopadly totiž nejlépe (4 krát prohra o více než 100 bodů). Po příjezdu jsme ale zjistily, že nás tu čeká zcela jiný soupeř. Většinou šlo o nováčky doplněné o několik zkušenějších hráček.

 
 
JAVORNÍK – SK UP OLOMOUC     10 : 123 (0:17, 4:40, 6:36, 0:30)

body – Hanka Kučerová 28, Terka Vaniaková 17(2/1), Linda Vildová 16, Mája Konečná 14, Týna Kohlová 12, Terka Krejčířová 10, Hanka Škrabišová 8(2/0), Lucka Mačáková 8, Monča Škarabellová 6, Anička Hronová 4(2/0), Naty Pokorná, Evča Štafová 0


JAVORNÍK – SK UP OLOMOUC     11 : 128 (9:10, 0:49, 2:23, 0:46)

body – Terka Vaniaková 36(2/2), Lucka Mačáková 29(2/1), Linda Vildová 23(2/1), Týna Kohlová, Hanka Škrabišová 12, Mája Konečná 6(1/0), Anička Hronová 6, Hanka Kučerová 4, Monča Škarabellová, Evča Štafová, Naty Pokorná, Terka Krejčířová 0


 


 

Po téměř hodinovém rozcvičení (díky zpoždění rozhodčích), začala vlažnější první čtvrtina. Po začátečním oťukávání holky brzy zjistily, že obrana soupeřek není ještě příliš jistá. Toho začaly dobře využívat a dávat tak jednoduché koše. V obraně se dařilo dobře bránit po celém hřišti a často se povedlo nepovolit soupeři ani přejít půlku. Stačilo jen být na těsno u své hráčky a neodstupovat na několik metrů.

Pozitivním posunem bylo častá spolupráce hráček, kdy se už konečně začínají víc vidět. Dlouhé přihrávky do protiútoku ještě občas dělají problémy, ale dobré je, že se holky vidí a snaží se přihrávku hodit.

Až na jedinou čtvrtinu holky předváděli velmi dobrou hru. Jen v první čtvrtině druhého zápasu v nasazení polevily a po velmi laxním přístupu vyhrály svou čtvrtinu jen o jeden bod. Po menší domluvě se ve svém dalším vystoupení zlepšily a dokázaly, že to byl jen výpadek.


 

V prvním zápase byla jednoznačně nejplatnější hráčkou Hanka Kučerová, která nejenže dala nejvíc bodů, ale připsala si i spoustu zisků, asistencí i doskoků. Ve druhém zápase se trochu ztratila.

Brbla ukázala, že je nejstarší a nejzkušenější hráčkou. Vybojovala spoustu míčů, razantně hrála na koš a dovedla i dobře přihrát. Jen v obraně má ještě stále spoustu místa na zlepšování.

Mači si pomalu zvyká na svou novou funkci v týmu, kdy musí hru vytvářet. Hlavně v druhém zápase se jí to často dařilo. V obraně musí přestat bránit rukama (ani na začátečníky to neplatilo), zapojit do pohybu nohy a neodstupovat od své hráčky.

Týna opět ukázala, že je velký bojovník, do každého souboje šla na plno, nic nevzdávala, měla spoustu doskoků. V útoku se ji dokonce povedlo zvednout hlavu a dobře přihrát volné spoluhráčce, místo svého obvyklého nájezdu do tří hráček. V obraně se ale ještě musí lépe zorientovat a být ve správném postavení.

Mája výborně obcházela své obránce a najížděla do koše, občas přidala i dobrou přihrávku (mohlo by jich být ale víc). V obraně někdy příliš odstupovala od své hráčky. Je škoda, že není schopná předvést v zápase vše tak, jak to zvládá na tréninku.

Hanka Škrabišová předvedla několik dobrých nájezdů a spoustu doskoků. Když se přestane schovávat za svým obráncem, bude na hřišti mnohem platnější. Malá úspěšnost při střelbě z pod koše a zbrklost ji obraly o spoustu bodů.

Naty jako vždy makala v obraně, vybojovala spoustu míčů. V útoku je ale stále příliš zakřiknutá, předvedla několik výborných nájezdů, ale spíš jen čeká, co udělají ostatní.

Linda odehrála dobré zápasy především útočně, úspěšné nájezdy i dobré přihrávky. V obraně je ale stále na natažených nohách a snaží se získat míč. Příliš odstupuje od své hráčky, nechá ji rozběhnout a pak ji nestihne.

Evča má stále velké technické nedostatky. V obraně zapomíná bránit svou hráčku a běhá zmateně k ostatním. Bojovnost a snaha ji nechybí, ale musí se snažit zapojit se víc do hry.

Terka získala snad nejvíc doskoků, které bohužel neuměla proměnit v koše. Její technika střelby je jinak výborná, ale po doskoku míč jen neúspěšně odhodí směrem na koš.

Anička hledala celé dva zápasy střeleckou mušku, nemohla se trefit ani z pod koše ani po dvojtaktu. Házela dobré přihrávky do protiútoku a vytvářela dobré pozice ostatním.

Klíště začíná být výborným obránce a v tomto zápase k tomu přidala i obstojný útok. Musí ale zrychlit střelbu a zlepšit driblink.

Dvanáctka našich hráček se rovnoměrně prostřídala na hřišti a všichny ukázaly, že se zase posunuly někam dál. Snad to bude vidět i v zápasech se silnějšími soupeři.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS