Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší mini: "A" proti "B"

čtvrtek 16.10.2008 | Eva Drábková

První zápasy v kategorii mladší minižačky (ročník 97 a mladší) odehrály proti sobě družstva SK UP. Pod písmenem „A“ se skrývá o něco déle hrající tým, který je posílen o 4 hráčky ročníku 96. Vzájemné měření sil bylo v jejich jasné režii.

 
 
SK UP „A“ - SK UP „B“ 131 : 15 (30:1, 32:2, 35:8, 34:4)

body – Linda Vildová 40, Ivet Kněžková 20, Týna Kohlová 18(2/0), Hanka Kučerová 18, Mája Konečná 17(2/1), Terka Krejčířová 8, Naty Pokorná, Monča Škarabellová 4, Kika Dvorská 2, Kača Diamantová, Barča Křupková, Denča Křížová 0

  
SK UP „A“ - SK UP „B“ 94 : 2 (22:2, 26:0, 24:0, 22:0)

body – Linda Vildová 32, Mája Konečná 30, Ivet Kněžková 12, Týna Kohlová 8, Terka Krejčířová 4, Hanka Kučerová 2(2/2), Monča Škarabellová, Naty Pokorná, Anička Hronová 2, Barča Křupková, Kika Dvorská, Denča Křížová 0

První zápas holky zvládly výborně především po útočné stránce. Všechny se snažily hledat své volné spoluhráčky a vznikla tak spousta pěkných akcí, ze kterých padaly koše. I úspěšnost střelby po nájezdu nebo doskoku byla celkem dobrá. Konečně holky zvedly oči a nekoukají na míč. Často byly k vidění i dobré samostatné vniky do koše.

Obrana však měla nedostatků dost. Holky příliš odstupovaly od svých hráček a tím nechávaly soupeřkám hodně prostoru. Přitom při těsné obraně získávaly spoustu míčů. Některé hráčky se snaží vypíchnout přihrávku i za cenu, že opustí správné postavení a když se jim to nepodaří (což je celkem často) má soupeřka volnou cestu. Časté bylo i nedůsledné zastavení hráčky u boční čáry, protihráčka pak utekla nebo byla faulována. Patnáct obdržených bodů, vlastně 13 (Kača dala vlastňák:-), je celkem dost.

V utkání číslo 2 to bylo zase naopak. Obrana se proti prvnímu zápasu zlepšila, holky nedostaly ani jeden koš ze hry (jen 2 šestky). Těsná obrana po celém hřišti vedla ke spoustu ziskům, často soupeři nedovolily ani vyhodit nebo přejít půlku. I přesto byly k vidění chyby, které holky dělaly v prvním zápase, ale mnohem míň častěji.

V útoku se holky střelecky trápily. Šancí měly spoustu, ale jejich zakončení bylo zbrklé a ke koši to vetšinou nevedlo. Také bylo mnohem méně přihrávek na volné spoluhráčky. Holky hrály víc samy, nespolupracovaly tak jako v předešlém utkání.

Rozehrávačky Linda a Mája držely tým v obou zápasech bodově, obě výborně vytvářely šance pro ostatní a i v obraně vybojovaly spoustu míčů.

Ivet a Terka měly spoustu doskoků a šancí skórovat. Terka jich ale moc nevyužívala, stále se nemůže trefit. Ivet byla naopak celkem úspěšná, předvedla i několik dobrých nájezdů. Ale je stále příliš měkká, musí přitvrdit.

Především v obraně byla výborná trojice Kika, Naty a Klíště. Dobrým postavením a těsnou obranou získaly mnoho míčů. V útoku předvedly několik dobrých střel a nájezdů, ale měly by to zkoušet častěji.

Týna, Hanka a Anička si vytvořily spoustu šancí ke skórování, ale moc toho nevyužily. Nízké koše jim dělaly problém, místo střely často míč jen odhodily směrem ke koši. Týna má často v obraně problém se správným postavením a Hanka je stále na natažených nohách. Díky bojovnosti ale získaly dost míčů.

Nejmíň byly na hřišti vidět Denča, Kača a Křupi. Málokdy jsou ve správném obraném postavení. V útoku se schovávají. Chtělo by to víc odvahy a bojovnosti.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS