Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Další výhra mladších dorostenek

19.10.2008 | Š. Válek


Před rokem tento tým neexistoval. Před týdnem nevěděl, že vznikne. Nyní má dvě výhry na úvod. Příjemné. Velmi příjemné. Jen do zítřka, protože zítra už zase trénujeme na další utkání.

 
 
3.kolo, 19.10.2008
SK UP Olomouc - TJ Start Havířov  71:54  (15:15, 37:33, 51:40)
Rozhodčí:Dolejš, Janda . Fauly:24:25 . Diváci:16 .
SK UP Olomouc: Zemková 20 - TH 4/2, Rousová 13-10/3, Lachnitová 12-8/4, Husičková 7-8/1, Boďová 7 (1), Burzová 6, Murgašová, Vařechová, Žaitlíková 2, Mazurová 0-2/0, Filová, Tomášková K.
TJ Start Havířov: Kustvánová, Wislová, Lomičová, Válová, Chlebková, Dvořáková, Onderková, Varšanyiová

Komentář k zápasu

Neděle zápas byl dlouho vyrovnaný. Havířov byl silnější i vyšší než včera Příbor, a naše vysoké se již tolik neprosazovaly,protože zatím nemají potřebnou sílu ani rejstřík dovedností. To se však doučíme, existují manévry, které jim pomohou být komplexnější při zakončení.

1.Q jsme tahali za kratší konec, pak šlo skóre nahoru dolů. Ve 2.Q jsme museli dost dotahovat, abychom zvýšeným úsilím a podporou lavečky Havířov do poločasu srovnali. Po přestávce přestala být Anička Rousová Lady Ukecaná a začala se zabývat vlastní hrou, což jí náramně prospělo. Malá Gába vždy přinesla na hřiště za opět dobrou E.Boďovou novou energii a aktivitu, ale také občasný zmatek. Soupeř se držel na dostřel celé utkání, takže jsme drželi hrací sestavu. Ze střídajících se aktivitou prosadila M.Husičková, obrana ji však pořád neříká „pane", L.Mazurová se snažila dobře bránit, měla sympatický vstup se slušnými vniky, ale zatím hraje squash, odpaluje míče o desku. V jednom delším úseku jsme vyzkoušeli hrát na 3 vysoké s úmyslem vzájemných kombinací, zatím to byl jen úmysl... Jenom poprosím slečnu Murgašovou, když ji osloví kouč, že půjde střídat, aby se neptala, zda má FAKT jít hrát. To už tak na utkání chodí.

Neproměnili jsme kvantum podkošových zakončení, ani střelba dnes nic moc. Ještě horší trestné hody než včera, je to už ostuda, nemluvě o tom, jak mohl vypadat konečný rozdíl skóre. Zakončení z pod koše je především otázka postavení při odhodu, to znamená úhlu a vzdálenosti od koše, ne štěstí či smůly. 24 nedaných TH je strašná porce a také námět k řešení pro trenéra. I když uznávám, počet TH je známkou aktivity hráčky, což oceňuji. Pokud nemá hráčka ani TH, je v podstatě neviditelná.

Poslední poznámka je o přijetí rolí v týmu. Aby tým byl silný, musí mít silnou lavečku. Každá hráčka své minuty bude mít. Proto máme vytvořen systém hraní ve 2 soutěžích, aby se v jednom vyhrála a ve 2. sbírala zkušenosti. Jedno bez druhého sice lze, ale hodně těžko.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS