Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky na turnaji v Maďarsku

čtvrtek 30.10.2008 | Š.Válek

 
Mladší dorostenky se v netradičním žákovsko dorosteneckém složení vydaly na další cesty za basketem do bližšího zahraničí, tentokráte do středu Maďarska. Objevily místo, kde se hraje solidní basket, a poznaly týmy, které by se určitě uplatnily i v našich soutěžích.

 
 
Mezinárodní turnaj „PITYKE CUP", Nagykörös, Maďarsko, 24. - 27.10.2008

Záměrem celé cesty bylo odehrát dostatečný počet utkání bez stresování z výsledků a dostat na hřiště každou hráčku, což nebude vždy možné v ligových soutěžích, a rovněž trochu rozšířit obzory poznání. Z tohoto pohledu turnaj s porcí 5 zápasů i poměr mezi cenou a kvalitou zájezdu a délkou cestování svou roli splnily. Procházka na ulici Váci, budovy Parlamentu a samotný Dunaj v Budapešti a pak návštěva starobylého, kostely protkaného Kecskemétu byly doplňkem sportovního programu.

S únavou, ale bez zranění a snad i bez srdečních potíží ze sobotní diskotéky se tým vrátil domů, aby se opět rozdělil na mladší a starší část, a své zkušenosti přenesl do svých soutěží.

G1        SK UP : Törekvés SE   29 : 43 (17:33)

Body: Burzová 9 - TH 10/5, Husičková 5-2/1, Boďová 4-4/2, Murgašová 4, Rousová 3-4/1, Mazurová 2-2/0, Vařechová 2, Filová, Skrovná, Šálková, Válková.

TH 22/9 = 41%. F- 12. Trojky: 0.

Největší těžkosti nám dělalo sbíhání soupeře ze slabé strany, backdoorové úniky nás zabíjely. V obraně  jsme se spíše hledali, než abychom ji skutečně hráli. Soupeř byl kompaktním týmem s jasným herním plánem, my jsme tápali a čekali, kdo něco udělá nebo vymyslí. Své udělaly F- Boďové a její následná nucená absence na hřišti. Kladem bylo vnikání Burzové ke koši a pokusy hledat volnou hráčku na perimetru.

G2        SK UP : BC Temešvár 43 : 39 (19:25)

Body: Burzová 10 - TH 10/6, Husičková 9-2/1, Boďová 8, Rousová 6, Vařechová, Murgašová 4, Mazurová 2, Filová, Skrovná, Šálková, Válková.

TH 12/7 = 58%. F- 14. Trojky: 0.

Celý první poločas jsme těžko hledali zbraň proti jejich PG, rovněž F- Burzové nás srážely. Na její obranu třeba říci, že hrála na hraně, ale fér. Na takovou agresivitu nebyli místní rozhodčí zvyklí. Zlepšená obrana po přestávce a střídání za čerstvé hráčky z lavečky soupeřky lámaly. Posledních 5 minut to byla zbytečná bitva o každý bod, jelikož jsme nedokázali respektovat taktickou stránku a změnit rytmus hry, když jsme se dostali do vedení o 5 bodů. Drama v koncovce řešily prakticky jediné, o to důležitější body Vařechové a Mazurové. Tíha utkání ležela na Boďové a Rousové, na postu byly dobrá Murgašová, úniky se uplatnila Husičková.

G3        BSE Budapešť „B" : SK UP     53 : 40 (22:19)

Body: Boďová 14 (2x3), Vařechová 10, Murgašová, Rousová 4, Husičková 3-2/1, Burzová 3 (1), Mazurová 2, Filová, Šálková 0-2/0, Skrovná, Válková.

TH 6/1 = 17%. F- 12. Trojky: 3.

Toto utkání se mohlo i mělo vyhrát. Opět v plné nahotě se projevovaly individuální i týmové nedostatky naší obrany. Nesmírné potíže jsme měli s bráněním hráčky s míčem, která chtěla dát koš, ještě větší s bráněním hráčky bez míče na „help side". Akce soupeře clona pro hráčku na slabé straně a následný únik k míči nás ztrapňovala. Hořká, leč velmi dobrá zkušenost.

Dobré a v tomto utkání bohužel osamocené Boďové tentokrát moc nepomohla Burzová. Malá Gába po 2 velmi dobrých zápasech si vybrala slabou chvilku a pro rozehrávku byla nepoužitelná. Na jednu stranu byla „slepá" a opět se utápěla se v driblinku.

Veškerá výšková převaha šla vniveč. Pivotky nebo hráčky s tímto určené zmateně pobíhaly po trojkové čáře (Rousová), křídla (Husičková, Mazurová) se naopak cpaly do bedny ve chvíli, kdy to vypadalo, že by se snad našim vysokým konečně dalo pod koš přihrát... Naprostý zmatek a galimatyáš jakoby poprvé vypustili štěňata z koše ven na dvůr.

Mizivá, spíše nulová byla agresivita a snaha o prosazení se pod košem, z čehož jsme dosud těžili. 6 týmových TH za celé utkání toho bylo dokladem. Vařechová dokázala své šance proměnit, na doskoku bohužel si nedokázala „vyčistit" prostor kolem sebe a pak jít pro míč.

G4        SK UP : Vest Temešvár                       60 : 34 (32:12)

Body: Murgašová 16, Vařechová 10, Husičková 9-2/1, Burzová, Mazurová 7-4/3, Rousová 4-4/2, Šálková 2-4/2, Filová 2-4/0, Boďová 2, Válková 1-2/1, Skrovná.

TH 32/14 = 44%. F- 14. Trojky: 0.

Snaživý, leč slabší tým z jiné části metropole severního Rumunska. Mohli jsme zde naplno využít výškovou převahu a hodně zkoušet. Pro ně to byla zkušenost s těžším protivníkem, pro nás ostré tréninkové utkání, kde dostala hojně minut lavečka a mohla se pustit do ještě těžšího boje, totiž do boje se sebou a s uplatňováním herních vzorců, které se učíme na tréninku.

Týmu se podařilo dostat soupeře 5x do čistých „hodin", naopak raritou byl ukázkový „vlastenec" po vzorové spolupráci celé pětky na hřišti včetně trojího doskoku neúspěšné střely, než se „dílo" podařilo.

G5        UPOL : BSE Budapešť „A"      32 : 71 (16:33)

Body: Burzová 6 - TH 3/2, Husičková 6-2/0, Boďová 5 (1), Rousová 4-2/0, Skrovná 3 (1), Mazurová, Murgašová, Vařechová, Válková 2, Filová 0-2/0, Šálková.

TH 9/2 = 22%. F- 10. Trojky: 2.

Škola hrou v plné parádě. Je fakt, kdybychom hráli na 5-6 hráček, výsledek by byl jiný, a rovněž hloupé výpadky z nekoncentrovanosti či strachové reakce na těsnější obranu udělaly své (poslední minuta utkání 0:10 ??), avšak každá svou šanci dostala a různě ji využila. Dobré utkání pro sledování reakcí hráček pod tlakem. Paradoxně na začátku jsme soupeře spíše tlačili my, než jsme sklonili hlavy, začali hledat výmluvy a hájit své pravdy.

Dobré utkání odehrály Burzová s Boďovou i nebojácná Husičková, která se zasloužila o kuriozitu. Proměnila koš poté, co doklouzala ke koši od "trojky" po zadku a v sedě míč odhodila vzhůru. Murgašová začíná slušně úřadovat na horním postu, pod košem jí ještě kontakty s lokty soupeřek nevyhovují podobně jako Vařechové.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS