Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky vítězně v Kyjově

3.11.2008 | Š. Válek

Mladší dorky vítězně v Kyjově I ve třetím zápase v lize si naše družstvo připsalo plný bodový zisk.

 
 
4.kolo, 1.11.2008
TJ Jiskra Kyjov - SK UP Olomouc  50:70  (14:21, 13:11, 8:16, 15:22)
Trojky:1 . Fauly:18 . Trestné hody:15/8 . Diváci: .
TJ Jiskra Kyjov:
SK UP Olomouc: Burzová 15 - TH 6/2, Rousová 14, Zemková 12-2/2, Lachnitová 11-2/2 (1*3), Boďová 7-2/1, Žaitlíková 6, Murgašová 4-2/0, Andělová 1-2/1, Husičková, Tomášková, Mazurová.

Komentář k zápasu

S jedinou ´92, třemi 93 a kompletním zbytkem žaček jsme se vydali na vinně příjemnou, leč horkou kyjovskou půdu. Příjemné bylo přivítání se spoustou známých „baskeťáků", kteří v SKUP a v Olomouci působili, nebo jsme se poznali za mého angažmá ve Zlíně. Na konci nás pochválili, což bylo rovněž příjemné, ale v podstatě jen za obrannou fázi, jelikož útok jak v sobotu, tak v neděli v našem podání prakticky neexistoval. Dlužno dodat, že alespoň díky ní se tým drží nad vodou a může se z ní posouvat dál.

Postavili jsme „malou" sestavu, protože Jana Vařechová se musí rozmyslet, zda chce basket dál pořádně dělat. Přes veškerou snahu a slušné bodové rozdělení na všechny hráčky jsme nenašli recept na domácí střelkyni č.7, která nám dělala potíže až do půlky 2.Q. Pak jsme však začali utahovat šrouby, obrana se stávala kompaktnější a soupeřky se dostávaly do potíží s časem na zakončení nebo střílely přes obranu. Zde se rodil začátek sobotního úspěchu.

Dalším faktorem, který nás podržel, byla podpora lavečky a udržení tempa hry. Burzová létala po hřišti jako proton v jádře a byla k neuhlídání, Boďová do rozehrávky vnášela klid a větší přehled. Nany Rousová nechala své filozofické průpovídky doma, koncentrovala se na svou hru a bylo to znát. Jaký to rozdíl proti neděli ! Možná by měla mít rodiče na každém zápase... I když P. Zemková i G.Lachnitová se snažily o RP, v tomto ohledu jsme strašně propadávali, jelikož od rozehrávaček, přes křídla po pivotky, v týmu nebyla hráčka, která by dokázala dát normální prudkou přesnou přihrávku dopředu, aniž by byla soupeřkám do rukou, přes ruce nebo v lepším případě „jenom" tečovaná. Chci po holkách „running basketball", ale s hlavou nahoře a bez zběsilosti v očích. To je však daň, kterou první sezónu budeme platit, než se motor vyjezdí.

M.Husičková se snažila, ale neskutečně se trápila a skončila bez bodu a pořádného doskoku, bojovnost jí však nešlo upřít. Důležitým momentem pro otočení výsledku se ukázala velmi dobrá práce Andy Andělové, navíc hned při prvním vstupu za náš tým. Neměla co ztratit, a tak poplatná svému jménu na hřišti létala a na nohách se nenechala obehrát, super overplay. Tím mohly Peťa a Malá i Velká Gába chodit dopředu, kdyby...KDYBY alespoň polovinu z toho co měly na rukách pod košem buďto kvůli špatnému úhlu nebo pozdnímu odrazu proměnily. Jelikož se konečně můžeme opírat o statistiku z technického zápisu, lze říct, že 23/46 z pod koše je děsivá úspěšnost a malá basketbalová sebevražda

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS