Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší mini bojovaly o vítězství

pondělí 3.11.2008 | Eva a Verča


Starší minižačky odehrály v sobotu dva vyrovnané zápasy s Krnovem. V obou měly blízko k vítězství, ale chybělo víc zkušeností a odvahy zápasy rozhodnout.

 
 
SK UP OLOMOUC – LOKO KRNOV 41 : 45 (4:12, 17:9, 12:8, 8:16)

body – Terka Vaniaková 11(4/3), Týna Kohlová 8(2/2), Lucka Mačáková, Mája Konečná 6, Linda Vildová 4, Monča Škarabellová, Terka Krejčířová, Hanka Kučerová 2, Naty Pokorná 0(2/0), Hanka Škrabišová 0(2/0), Barča Křupková, Kika Dvorská, Ivet Kněžková, Anička Hronová 0

SK UP OLOMOUC – LOKO KRNOV 45 : 53 (16:11, 3:18, 16:8, 10:16)

body – Linda Vildová 11(2/1), Ivet Kněžková 10, Hanka Kučerová 6, Lucka Mačáková 5(2/1), Týna Kohlová, Mája Konečná 4, Hanka Škrabišová 3(2/1), Terka Krejčířová 1(2/1), Terka Vaniaková 1(2/1), Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Barča Křupková, Anička Hronová 0

Na začátku prvního utkání s neznámým soupeřem byly holky rovnocenným protivníkem, ale nedokázaly se bodově prosadit a neproměňovaly jasné šance. Druhá pětka však krnovský náskok stáhla díky dobré obraně a úspěšnému zakončování. Po poločase navázala první pětka na dobrý výkon svých spoluhráček a udržela vyrovnané skóre. V poslední velmi dramatické čtvrtině se však holky zalekly možnosti utkání vyhrát a darovaly tak soupeřkám vítězství.

Do druhého utkání nastoupily holky s velkým nasazením a odhodláním soupeřkám vrátit prohru. Výborně spolupracovaly v útoku i v obraně. Druhá pětka však předvedla naprosto opačný výkon. Nevracely se do obrany (kromě Máji) i přesto, že jim to bylo několikrát vytýkáno. První pětka tak musela stahovat velké manko, což se jim opětovnou dobrou hrou podařilo a vrátily družstvo znovu do hry. Druhá sestava se bohužel nedokázala zlepšit, soupeřky jim stále dávaly jednoduché koše z protiútoků. Soupeř tak dovedl zápas do vítězného konce.

Obě utkání měla velký náboj, bylo tam spousta hezkých momentů. Zápasy však holky prohrály tím, že v některých okamžicích přestaly bránit a chtít hrát. Pro holky to byly první takhle vyrovnané zápasy, proto jim v dramatickém průběhu chybělo víc zkušeností. Za své výkony se ale holky rozhodně nemusí stydět. Povzbuzování rodičů je důkazem, že utkání byla pěkná a měla ten správný náboj.

Nejlepší hráčkou byla Mája, která makala jak v útoku, tak především v obraně. Vydařené byly také útočné kombinace Lindy na Ivet, které téměř vždy vedly ke koši. Dařilo se i Týně, která svou bojovností a tahem na koš je pro soupeře velmi nebezpečná. Částečným zklamáním byly výkony našich nejstarších (Mači, Brbla, Božka), které nedokázaly dovést utkání do vítězného konce a jako první zápas vzdávaly. Ani Hanka Kučerová nebyla tou jistotou jako v jiných zápasech, ale měla několik podařených akcí. Anička se stále hledá, v útoku se nemůže trefit a v obraně se často špatně orientuje. Terka předvedla svůj tradičně dobrý a snaživý výkon, skoro jako jediná se snaží v zápasech použít to, co se učíme na tréninku. Klíště, Kika, Naty a Křupi měly především obrané úkoly, ale občas se vydaly i do útoku a vždy to bylo dobře. Víc odvahy, vždyť vám to jde!

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS