Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

První "ligový" víkend žákyň

10.11.2008 | O. Zatloukal

Po prvním vyhraném utkání v Pelhřimově se naše družstvo přesunulo do Žďáru ...

 
 
2.kolo, 9.11.2008
Žďár nad Sázavou - SK UP Olomouc  69:42
Fauly:17/28 . Trestné hody:37/18 .
Žďár nad Sázavou:
SK UP Olomouc: Lachnitová 23- 9/3 2*3, Burzová 7- 12/5, Murgašová 3- 6/3, Cvešperová 3- 4/3, Skrovná 2- 2/2, Husičková 2- 4/2, Tomášková A. 2.

Komentář k zápasu

Žďár, nabuzený sobotní výhrou nad Ostravou, dal už v 1.Q jasně najevo, kdo je na hřišti pánem. Aktivní obranou dokázal pokrýt naše vniky a když se k tomu připočte naše „obr(a)na" na slabé straně a naše „obr(a)na" hráček s míčem na trojce, vyjde poločasový 20tibodový rozdíl, se kterým už se potom nedá moc dělat.

Bohužel, když se nám podařilo tlakem v obraně a RP ve 3.Q dostat na „dostřel" 14 bodů, neproměnili jsme 2 „tutovky" z podkoše (technika - jak správně zakončit, pod jakým úhlem), 2x pustili zadní čáru bez výpomoci ze slabé strany a soupeř šel opět do klidného vedení, které postupně navyšoval až do konce zápasu.

Utkání nebylo nehratelné, dokázali jsme aktivitou získávat F+ v dostatečném počtu, bohužel pro nás jak celkový počet nedaných, tak to, že jsme je nedávali v rozhodujících momentech, nás srážel na kolena.

Nejlepší hráčka Burzová, která vydržela kondičně a neustále si chodila pro fauly, rovněž Lachnitová nešla pod svou úroveň, i když ji "klasicky" scházela větší spolupráce s ostatními hráčkami. Bylo to velmi dobré školení pro všechny hráčky, které poprvé vyjely na ligový víkend, hrály 2 utkání po cestování a spaní venku a k tomu porce minut v tempu a tlaku, na jaký z OP nebyly zvyklé. To je rozdíl mezi "krajem" a ligou.

Zápasů se zúčastnilo pouze 7 hráček. Toto mělo několik důvodů. Vedle předem plánovaných hráček na hostování, které jsme záměrně nechali získávat minutáž jinde, nejely další z jiných důvodů.

Zdravotní hledisko - je naprosto pochopitelné. Zraněná nebo nemocná hráčka nehraje, doléčí zranění a jede dál!

Osobní či rodinné důvody (kromě opravdu vážných) jsou nepochopitelné. Všechny hráčky, říká se tomu TÝM, trénují společně, aby potom společně hrály zápasy, měly společné zážitky atd... Pokud někdo dá přednost zábavě nebo osobnímu pohodlí a nechá TÝM „na holičkách", dobře, ale pak jak TY k týmu, tak tým k tobě. Když se to hodí nebo je tým v pohodě, to umí hrát každý.

Výkonnostní hledisko - každý má rád vítězství a nikdo nemusí porážky. Jde o to, jestli vítězství v nižších soutěžích se slabšími družstvy o „milión" je hodnotnější pro herní vývoj hráčky, než mít těžší soutěž a tím větší konkurenci, tvrdší tréninky a ochotu přijmout i porážku...

Je na každé hráčce, jejích rodičích i trenérovi, jak se k tomu postaví, rovněž i na prozíravosti a myšlenkovém dosahu zúčastněných, kteří ji podporují a určitě si přejí, aby výkonnostně rostla. Těm moudrým za pomoc děkujeme.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS