Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky proti Ostravě

16.11.2008 | Š. Válek

Nepředvedli jsme zářivě oslnivou hru, i když pár momentů by se našlo, ale slušně v tempu odpracovaná utkání s maximální energií, kterou jsme v současné době schopni vyprodukovat. To však, po pravdě řečeno, mnohdy stačí a nás to drží v popředí tabulky.

 
 
6.kolo, 15.11.2008
SK UP Olomouc - SBŠ Ostrava  83:33  (18:2, 20:10, 17:4, 28:1)
Fauly:-17 . Trestné hody:37/18 . Trojky:1 .
SK UP Olomouc: Zemková 16 – TH 7/4, Burzová 13-5/2, Lachnitová 7-10/5, Tomášková 7-4/3, Andělová 7-3/1, Žaitlíková 7-2/1, Rousová 6, Boďová, Husičková 5-2/1, Vařechová 4-2/0, Murgašová 4, Mazurová 2
SBŠ Ostrava:

Komentář k zápasu

V prvním utkání proti nám Ostrava „C" nastoupila s pěkným týmem s vysokým výškovým průměrem. Měli trochu smůlu, že jsme byli ještě vyšší a zároveň se naše holky do nich pustily ve vysokém tempu a nasazení, což jediné 2b. dosažené holkami SBŠ za 1.Q dokladovaly. Trocha polevení, ale hlavně střídání a dlouhé minuty pro další naše hráčky postupně povolovaly obranné sevření soupeřek, avšak trháková házená nahoru-dolů, na kterou jsme přistoupili v poslední Q., nebylo to, co jsem si od svých holek představoval. Dostali jsme za ni více bodů, než za předchozí 3Q dohromady...

Mezi zásadní nedostatky, které jsme nezvládali, byla nedostatečná práce na nohách, a to nám ještě pomáhala malá plocha Hynaisky. Je to nepřímá úměra - čím je hráčka pomalejší, línější či později reaguje, tím více si pomáhá používáním rukou. Některé naše hráčky jsou v tomto přímo specialistkami. Než aby předem zabraly, boxnuly soupeřku v overplay bez míče či dokázaly kontrolovat únik s míčem, raději hned vyhodí záchrannou brzdu a útočníka si přidrží, lehce zaháknou nebo přímo chytí za dres. Tutovka je tutovka, že ? Dobrá obrana jde i bez rukou. Pokud ji týmově hrajeme, pak lze vidět i výsledky. Zatím máme pouze druhou nejlepší obranu v soutěži, a to je málo.

Rovněž dosažený počet 37 střílených TH je vynikající, avšak 18 proměněných je těžký ponor a vedle psychologické hranice 100b. v tomto utkání nás to bude stát v budoucnu výhru či dobrý výsledek, jako např. před týdnem ve Žďáře.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS