Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorostenky dál bez porážky

16.11.2008 | Š. Válek

Jako v říši snů si mohou připadat mladší dorostenky. Do ligy se dostaly jako náhradnice týden před zahájením a po šesti kolech nepoznaly hořkost porážky. V zápase s SBŠ Ostrava B podaly ještě lepší výkon než včera a zaslouženě zvítězily. Tím si upevnily vedení v tabulce, kde jim sekunduje pouze Pliska Pardubice. S těmi se utkají už o příštím hracím víkendu - 30.11.

 
 
7.kolo, 16.11.2008
SK UP Olomouc - SBŠ Ostrava B  102:42  (32:8, 25:4, 20:16, 25:14)
Rozhodčí: . Fauly:-14 . Trestné hody:16/8 . Trojky:2 .
SK UP Olomouc: Lachnitová 23 (1*3), Rousová 14-1/0, Zemková 11-6/5, Andělová 11 (1), Husičková 10-2/2, Murgašová 8, Burzová 7-3/1, Tomášková 7, Boďová 6-2/0, Žaitlíková 6, Vařechová 2-2/0, Mazurová, Tomášková Karolina 2
SBŠ Ostrava B:

Komentář k zápasu

Oba ostravští soupeři jako reprezentanti líhně SBŠ měli svou kvalitu a neprodali svou kůži lacino. V jejich neprospěch hovořilo cestování mezi utkáními (ještě čerstvě si pamatujeme, jak jsme my vypadali v neděli ráno na OSK „B" nebo ve Žďáru) a také naše lavečka (promiň, J.F.), která nám -aspoň prozatím - dodává potřebnou kvalitu a sílu při střídání nastupující pětky. Rozdíl mezi oběma soupeři byl výsledkově nepatrný, leč trenérsko metodicky diametrálně odlišný. V sobotu se kolegové zbytečně věnovali pískání rozhodčích, zatímco v neděli vzal kolega trenér i jasně rozhodnuté utkání jako dobrý sparing a nabídnutou příležitost hráčky rozvíjet. Osobně bych za stavu o 30-40b. nehledal chyby v rozhodčích, tak jako při jasném vedení v utkání se snažím hledat další výzvy.

Druhý zápas se SŠB „B" probíhal na pro nás výhodnější velké mezinárodní hale Univerzity Palackého, kde jsme mohli více rozvinout naše schopnosti a sympatického, avšak již unaveného soupeře i více potrápit. Častokrát jsme ale trápili sami sebe a bojovali se svou nemohoucností automaticky proměňovat jasné pokusy v nejbližší blízkosti koše i krátkou „dvojkovou" střelbu. Protože se již můžeme opírat o „tvrdá data" z technického zápisu, připomenu naši (im)potenci v tomto zápase. Z pod koše 72/35, dvojky 31/9, trojky 6/2. To je 63 (!!) pokusů vyhozených z okna. 100% hranice je samozřejmě navždy pouhý ideál, ale není to trochu moc ? Teoreticky jsme mohli dosáhnout přes 200 bodů, ale 120-140 se jasně nabízelo...

Obě výhry jsou cenné a vážíme si jich. Prodloužili jsme tím vítěznou vlnu, na které se teď vezeme, avšak na nedostatky a potíže rozhodně nezapomínáme. Vyhrál tým, který dal do utkání větší úsilí, vůli po vítězství a dokázal se hlavně ve druhém utkání srovnat s rolemi hráček na jednotlivých pozicích. Hráčky, které by chtěly prosazovat individuální prospěch a hojit si vlastní frustrace na úkor týmu, by zde poměrně tvrdě narazily. V dalším dvojkole se těšíme na vedle nás jediné neporažené Pardubice.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS