Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

St. mini přehrály Bruntál

pondělí 17.11.2008 | Eva a Verča

 

V dalším kole oblastního přeboru jely starší minižačky hrát do Bruntálu, kde se vždy hrají velmi tvrdá a těžká utkání. Holky s tímto soupeřem ještě nikdy nedokázaly vyhrát, proto odhodlání sérii porážek zlomit bylo veliké. Holky si po velkém boji odvezly domů dvě výhry.

 
 
 
TJ BRUNTÁL - SK UP OLOMOUC 40 : 43 (13:10, 6:11, 17:15, 4:7)

body - Linda Vildová 13(6/3), Lucka Mačáková 9(4/3), Ivet Kněžková 5(2/1), Týna Kohlová 4(2/0), Hanka Kučerová 4, Mája Konečná 2(2/0), Naty Pokorná, Hanka Škrabišová, Terka Krejčířová 2, Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Anička Hronová, Deny Křížová 0

TJ BRUNTÁL - SK UP OLOMOUC 42 : 52 (16:12, 4:7, 20:10, 2:23)

body - Lucka Mačáková 11(6/5), Linda Vildová 11(2/1), Týna Kohlová 8(2/2), Ivet Kněžková 7(2/1), Mája Konečná 4(10/2), Hanka Kučerová 4(1/0), Anička Hronová 2(2/0), Monča Škarabellová, Hanka Škrabišová 2, Terka Krejčířová 1(2/1), Naty Pokorná 0(2/0), Kika Dvorská 0(2/0), Deny Křížová 0

První utkání bylo velmi vyrovnané. Skóre se přelévalo každou chvilku na jinou stranu. Bojovalo se o každý míč a na každý koš se holky hodně nadřely. V první bruntálské pětce nastoupily místní nejlepší hráčky (č.16 Jedličková, č.9 Barnetová), holky s nimi ale dokázaly držet krok. Své čtvrtiny však prohrály. Druhá pětice, která nastupovala proti slabšímu soupeři, dokázala vždy manko stáhnout a zápas dovést k těsnému vítězství. Bruntálských hráček bylo jen 10, takže po vyfaulování hráčky č.16 jsme hrály několik minut 3.čtvrtky jen proti čtyřem. Což jak každý baskeťák ví, je vždy velmi těžké a holky toho nedokázaly dostatečně využít.

Druhý zápas pokračoval ve stejném duchu. První pětice mírně ztrácela, ale druhá sestava dokázala skóre opět dotáhnout. Poločas tak vyhrál Bruntál o bod. Do 6. minuty třetí čtvrtiny bylo skóre vyrovnané, pak však holky ztratily zbytečně několik míčů a přestaly bránit, což znamelo 12-ti bodovou šňůru soupeřek. Do poslední čtvrtiny tak nastupovaly naše hráčky se ztrátou 11 bodů. Soupeř však hrál kvůli zranění jedné z hráček jen ve čtyřech, ale tentokrát toho naše děvčata dokázala využít. V útoku hrály odvážně a s klidem zakončovaly. V obraně se nenechaly přehrát a koš dostaly až v poslední minutě, kdy bylo o výsledku již rozhodnuto. O vysoké aktivitě vypovídá velké množství trestných hodů (ve 4.čtvrtině 16/9, celkem za zápas 31/12).

Nejlepším hráčkou byla Mači, která jak v obraně, tak především v útoku byla vůdcem své sestavy. Velký obrat v poslední čtvrtině druhého zápasu byl v její režii.

Dobré zápasy odehrála i Linda. V útoku opět předváděla dobré nájezdy i přihrávky, získala na sebe velké množství faulů.

Mája se v prvním zápase hledala v útoku (velké množství ztrát). V druhém se již na svůj výkon víc soustředila a byla velmi platnou hráčkou. V obraně byla jako vždy výborná s velkým množstvím zisků a ubráněných protiútoků.

Hanka a Týna byly většinou jistotou. Dávaly důležité body, doskočily velké množství míčů pod oběma koši a v obraně velmi dobře znepříjemňovaly soupeřkám hru. Hanka zvládá výborně vypomáhat v obraně svým spoluhráčkám.

Anička stále nepředvádí své maximum. Umí výborně najet, ale stále se trápí se zakončením a orientací v obraně.

Božka, Ivet a Terka, které patřily k nejvyšším na hřišti, se nechaly často přeskakovat a moc doskoků nezískaly. Holky, musíte více bojovat! Terka dobře bránila, ale opět ji zrazovala nepřesná střelba. Ivet těžila z Lindiných přihrávek ze kterých sama z pod koše většinou úspěšně zakončovala.

Kika, Naty, Klíště a Deny odvedly dobrou práci v obraně (hlavně Naty ve druhém zápase výborně vypomáhala) a i v útoku byly platné, častěji se odvažovaly hrát samy se střídavou úspěšností.

Celkově lze utkání hodnotit jako velmi povedená. Chyby tam byly, ale stále se ještě učíme. Bojovnost a nasazení holky předváděly celý zápas a vítězství si zasloužily. Povzbuzovaly a hecovaly se navzájem a i velký počet našich rodičů udělal v bruntálské hale bouřlivou atmosféru. Holky pak vítězství oslavily šampaňským (samozřejmě dětským:) a dortem, který Kika dostala od ostatních k narozeninám.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS