Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Mladší dorky : Sokol Pečky

29.11.2008 | Redakce

První tým tabulky s posledním se utkal v dnešním zápase na Sportovní hale. Za náš tým si zahrála celá lavečka, trenéři šetřili opory na nedělní zápas o první místo v tabulce s Pardubicemi.

 
 
8.kolo, 29.11.2008
SK UP Olomouc - TJ SOKOL Pečky  62:45  (18:13, 16:7, 14:19, 14:6)
Trojky:2 . Fauly:-20 . Trestné hody:27/15 . Diváci:28 .
SK UP Olomouc: Lachnitová 18 - TH 11/7 (1*3), Zemková 14-3/3 (1), Boďová 6-1/0, Burzová 5-6/3, Tomášková K. 5-2/1, Vařechová 4, Filová 2-2/2, Žaitliková 2-2/0, Tomášková A. 2-1/0, Murgašová, Rousová 2
TJ SOKOL Pečky:

Komentář k zápasu

S Pečkami jsem plnil sliby. Hrály hráčky z lavečky, každá se dostala nejméně na 20 minut na hřiště, základní hráčky méně. Jiná věc je, jak s časem na hřišti naložily. Z naší strany to bylo dost nepěkné až trapné vystoupení, kterému „kralovala" Rousová s celým svým repertoárem ukřivděnosti. Celková validita -6 znamená, že byla záporným přínosem pro tým a ostatní za ni musely pracovat. Dala „krásné" 2 body, z pod koše 4/0 a s 5 fauly po 14 minutách odešla trucovat na lavečku. Hráčka, která by jednou mohla hrát ligu. K tomu však jenom tělesné parametry nestačí. Podobně, avšak bez slovních výlevů, na tom byly všechny pivotky (Vařechová, Žaitliková, Murgašová), které, nemohu říct, že by se nesnažily, ale jejich skutečný přínos je zatím velmi kolísavý. Pro Oggy aspoň hovořilo 9 doskoků, což je solidní číslo i za 28 minut, které hrála. Faktem také je, že na tréninku zatím bez obrany zvládají základní 3-step drily a učí se rozeznávat horní a dolní pivotovou nohu... Holky, vydržte.

Celková úspěšnost střelby z pod koše 46/17 hovoří o aktivitě, ale zároveň o neskutečné lajdáckosti při zakončení. Proto se pořád na sebe s holkama musíme hněvat. Jde v podstatě „jenom" o správný způsob zakončení. Počínaje výběrem ruky, úhlu střelby a konče donáškou (layup) nebo střelbou horním obloukem. O forward dribble nebo zastavení na 2 nohy, o volbě pivotové nohy a prvním výkroku nemluvě. To se dá naučit a natrénovat. Že už z toho něco měly holky znát z minula, je jiná písnička. Vytáčení ruky a celé paže Burzové, „odhazovačky" Zemkové a naivní donášky Lachnitové, i když ta patřila v sobotu k těm lepším, nedávají technicky prakticky možnost skórovat.

Filová splnila, co měla, pouze se mohla odvážit více zakončovat. Dvojčata byla odlišná. Karolina za méně minut dosáhla ve statistice 10x (!) lepších parametrů, než Anna, k čemuž jí dopomohly hlavně doskoky v obraně. Nakonec, i když jsme vyhráli, byly to Pečky, který si zasloužily potlesk.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS