Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Drama se šťastným koncem

30.11.2008 | Š. Válek

Drama se šťastným koncem Drama jako od Hitchcocka předvedla děvčata v zápase o první místo v lize mladších dorostenek. Po 14bodovém vedení v polovině přišel náš útlum a soupeřky zápas otočily. Drama v závěru jsme zvládli lépe, holky se vyhecovaly a vyrovnaly v posledních vteřinách. Když nám v prodloužení soupeřky opět utekly o 6bodů, vypadalo to zle, holkám se po tvářích koulely slzy, ale víra diváků i hráček byla silnější. Vítězný koš padl přesně se závěrečným klaksonem!

 
 
9.kolo, 30.11.2008
SK UP Olomouc - BK Pliska Studánka Pardubice  80:78p  (19:18, 23:10, 8:19, 21:24, 9:7)
trojky:1 . Fauly:-25 . Trestné hody:37/17 (46%) . Diváci:45 .
SK UP Olomouc: Boďová 23-3/2 (1), Lachnitová 18-5/4, Zemková 10-5/2, Rousová 9-7/3, Burzová 9-7/2, Žaitlíková 4-6/0, Vařechová 4, Tomášková K. 2, Murgašová 1-4/1, Fillová.
BK Pliska Studánka Pardubice:

Komentář k zápasu

Studánka Pardubice byl náš zatím nejtěžší soupeř, se kterým jsme se v DL setkali a z toho je vidět, že liga pro nás teprve začíná. Pro náš tým, kde jediná (!) hráčka, má zkušenost z DL z loňska, a všechny ostatní přešly z OP včetně jádra týmu žaček, to byl soupeř vyspělý, tvořený převážně ročníkem ´92, a střelecky a rovněž takticky měl nad námi navrch. Dokázal se vyvarovat nevynucených ztrát, kterými jsme se sami „zabíjeli" i v okamžicích vedení a/nebo závěrečných útoků na výhru. Že jsme nakonec v podstatě 2 x vyhráli 2x prohrané utkání je dokladem určité síly týmu a jeho potenciálu.

Nedělní představení mělo několik dějství. 1.Q byla předehra. Dobrý den, jste skutečně tak dobré střelkyně, jak je o vás známo ?, ptaly se naše děvčata. Ano, tady jich máte pár z dálky, abyste si to uvědomily a začaly SKUTEČNĚ bránit. To nám trvalo do konce 1.Q, než jsme stáhli náskok Pardubic z 12:18 na 19:18 a začalo se hrát. Držely nás Lanča a brejky Peťa. Nany zamkla ústa na zámek a pomohla pod košem za nevýraznou Janu, ovšem za cenu 3F-. Ve 2.Q jsme zvedli knipl a vyletěli k náporu. Aktivitou jsme získávali hodně F+ a tím TH, bohužel jenom v této Q jsme jich nedali 10 (!!!) a tato naše slabost se nám už vymstila. Celkem jsme jich zahodili v utkání 20, stačilo 5-8 dát navíc, tj. dostat se alespoň na žákovských 60% a nebylo co hrát... 6/0 je zatím rekord. Přesto jsme šli do šaten se slušným náskokem 14 bodů. Erika řádila jako černá ruka, pár záblesků dodala Aneta jako zástupce „pivotwomen", a spolu s ostatními holkami daly dohromady uklidňující vedení.

Nebylo těžké poznat, kde na nás menší soupeř ztrácí, takže hned po přestávce a pak až do konce utkání (!?!) vsadil na jedinou kartu. Zakopat se do „bedny" a postavit zónu. Takticky správně. V žačkách bych byl zlý, zde to respektuji, ale myslím si o tom své. Jakmile Pardubice poznaly, že nemají na to, aby s námi hrály jako rovný s rovným, „muž proti muži", lépe řečeno „slečna proti slečně", odhodlaly se ke klasickému českému utíkáčku, který v „malých" kategoriích vede k úspěchu. Proto ale také ne z Pardubic, aniž bych jim křivdil, ale např. ze žaček Valosunu, jak jsem mohl vidět minulý víkend, nebo teď z USK Praha v EL, budou hráčky pro budoucnost, zatímco děvčata od perníku budou pít ze své studánky poznání v nižších soutěžích.

Začátek 3.Q jsme nezvládli. 0:13 bylo děsivých, tak jako neschopnost dát si více než jednu přihrávku kolem zóny nebo zakončit triviální high-low aspoň pro faul. Nápor zde na svých bedrech držela Lanča, ovšem ani o obranu jsme se nemohli opřít. I když se Pardubice se brzy na začátku 4.Q - další trojkou po nesmyslné výpomoci (emo !) - dotáhly, na scénu nastoupila k dalšímu dějství svého galapředstavení paní Erika a spolu s kamarádkou z pokoje vytáhla tým na 62:55. Od té doby 3 minutový výpadek, vyskakování a hloupoučké blokování menších hráček. Další trojka po výhozu, výskok Peti do oblak, a i když Lanča dala důležité 2TH, v čase 38:42 za stavu 64:70 jsme se museli začít smiřovat s porážkou. Zmrtvýchvstání opět zařídil „internát Envelopa". Erika se na to už nemohla dívat, vlétla si do bedny pro 2+1 a pak Nany útočný doskok a koš. Prohráváme 69:70. Soupeřky nám pomáhají sérií 4/1 z TH, my ztrácíme Lanču kvůli 5F-. Prcoň - už ne Prcek, už je větší ! - a Nany mají na ruce výhru, ale každá dává jen 1 ze 2 TH, a dorovnávají poker na 71:71.

Prodloužení začíná Nany 1 TH ze 2, ale pak si nedáme říct a znovu jak hlupáci pomáháme na hráčku, která elegantně vyhazuje ven a po 2 + 3 a dalších 2 TH prohráváme 72:78 a jsme dole. Do té doby průměrná Petra dává vnik, Erži - jak jinak - přidává další a pak přichází jedinečný moment „králíka z klobouku", Káji Tomáškové. Kdo ještě může nastoupit bylo poměrně jasné. Zůstávaly jenom ségry. Rozhodoval jsem se, zda Anička nebo Kája. Bylo to 50:50. Vsadil jsem na šikovnost po košem a doskok a vyšlo to. Doskočila těžký míč pod vlastním košem, udržela ho v rukách a pak jednoduše zakončila layup po sběhnutí z horního postu. Soupeřky nám opět dávají šanci, protože nedávají oba TH, takže máme poslední útok a šanci ukončit hru. Peťa se v té chvíli rozhodla zahrát na spasitelku a 18s do konce střílí z dálky naprosto nesmyslný pokus, do kterého ji nikdo nenutil. Nezodpovědná a nesmyslná akce na kriminál a na vyhození! Soupeřky díky tomu mají v ruce vítězný míč, ovšem samy se o něj připravují. 2,4s do konce, poslední TO a pokus o poslední akci. Pokyny jsou jasné, ale, jak každý kouč ví, co z toho vyleze, je ve hvězdách. Holky udělaly přesně, co měly ! Pardubice nám pomohly, že zůstaly „zasekané" ve své zóně, a tak Petra smazala svou vinu vítězným vnikem. Nervy pryč a přece pocit dobře odvedené práce, na kterou můžeme být pyšní. V tomto utkání jsme dokázali prakticky nemožné. Nevím, jak vysvětlit hráčkám, že podobný průběh i šťastný konec už těžko zažijí a štěstí si vybraly na dlouho dopředu. Také to, že za většinu potíží jsou odpovědny ony samy. TH 37/17..?? S tím se nedá dlouhodobě vyhrávat . Střelba z pod koše 44/22...? To už střílí lépe i Mikiho babička. Peťa sice dala winner, ale před tím ostřeluje koš 6/0 za „3" a 11/4 z pod koše. Erika musela hrát 43 minut, kdo ji pomůže nahradit ? Malá Gába výborně pokryla rozehrávačku Žákovou, ale až po přestávce, až jí 3 x seběhla backdoorem, a při rozdělování míčů je velmi neukázněná. Ještě jednou Erži, v zápase doskočila tolik míčů, jako všechny 3 pivotky dohromady, tj. 9 míčů ( jako 1. málem dosáhla „double-double"). Nemělo by to být opačně ? Zahráváme si s ohněm a tato série nemůže mít dlouhého pokračování, pokud nebudeme dělat, co se učíme na tréninku, poslouchat a používat hlavu. Blahopřeji k 1. místu v tabulce po 8.kole.

Čelo tabulky soutěže po 8. kole

1. SK UP Olomouc 8 8 0 603:412 16b

2. TJ Žďár n.S. 8 7 1 517:338 15b

3. BK Pardubice 8 6 2 559:480 14b

.

.

.

Ohlasy trenérů

Š. Válek - Olomoucí se přehnala vlna prodloužení. Jedno jsem viděl na OSK „B" se Sadskou, kde se týmy předháněly, kdo víc nechce vyhrát. My jsme ještě v horším provedení zopakovali to samé, pouze se šťastným koncem pro nás, a tečku „vyrobily" naše ženy. 3 OT v 1 místě za 1 víkend nepamatuji...
Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS