Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší žačky opět napůl úspěšné na palubovkách soupeřů

7.12.2008 | O. Zatloukal


Žačkám se podařilo opět zvítězit na půdě soupeře, tentokrát v Pardubicích. Naopak v Hradci Králové to byla hra kočky s myší.

 
 
6.kolo, 7.12.2008
BK Pliska Studánka Pardubice - SK UP Olomouc  47:61  (3:10, 20:32, 32:45)
RTrojky:2 . Fauly:+21, -25 . Trestné hody:27/15 .
BK Pliska Studánka Pardubice:
SK UP Olomouc: Lachnitová 17- 6/3 2x3, Burzová 13- 13/7, Murgašová 12- 2/2, Husičková 7- 6/3, Tomášková A. 6, Cvešperová, Skrovná, Tomášková K. 2, Válková

Komentář k zápasu

Po výhře nad Ostravou si Pardubice brousily zuby i na nás. Jejich sestava vzbuzovala respekt - 184 cm vysoká dominantní Dušková (jedna z nejšikovnějších pivotek loňské ŽL, ale po zranění) a rozehrávačka Chocholoušová (pravidelně kolem 20 bodů/zápas).

Byl to zápas „kdo s koho". Murgašová vs. Dušková. První minuty byly pro naši pivotku hodně nepříjemné. Psychický blok - žaludeční potíže - slzy v očích...

Dizzy si asi jako ve Vídni popovídala s Bohem a po návštěvě toalety jako by přišla SKÁLA, kterou nic neporazí. Dominika správně bránila a hodně soupeřce znepříjemňovala život pod naším košem a ta nechápala, co se s ní děje. Holky ze Sokošky u Bečvy z loňska ještě neznala. Když už dostala míč, Dizzy ji správně naváděla k zadní čáře, kde se nám ji podařilo zdvojit nebo ji dostat do situace, ze které už na výběr neměla... Navíc 100%TH a k tomu ukázkové zakončení high-low, že by i pan Šimáček zatleskal.

Zápas výborně odtáhla Burzová, získala hodně F+ a vniky působila pomalejším obránkyním Studánky potíže (Chocholoušová poměrně brzo 4F-). Bohužel, opět se ukázalo, že ve vypjatých situacích ještě nedokáže být nad věcí a s čistou hlavou rozdávat míče a měnit tempo hry. Jako pan Sanders, kterého den před tím sledovala na živo a šla si k němu pro podpis.

Za bojovnost si pochvalu zaslouží i Lachnitová a Husičková. Po brzkém vypadnutí K. Tomáškové to byla právě bojovnost Moniky a práce Kláry Cvešperové, která nám pomohla držet odstup ve skóre, když se Pbice zvedaly. Lanča dávala důležité body v pravou chvíli, ale jakoby svým spoluhráčkám nevěřila, že i ony mohou s míčem něco udělat, tak mnohokrát míč zahřívala ve svých rukách a ostatní "mrzly" na značkách. A.Tomášková "zabíjela" dobře načasovanou střelbou z dálky, potřebuje k ní však ještě variantu vniku a mnohem důslednější obranu. Do té se jí ještě nechce, to bolí.

Zápas pro nás znamená cenný zisk 2 bodů z venku, posunutí do první 4, ale také ztrátu Káji Tomáškové na několik týdnů kvůli zranění . Všichni ji přejeme brzké uzdravení, její šikovné ruce a herní myšlení budeme potřebovat.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS