Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Rozhodující kolo základní části !!!

úterý 9.12.2008 | O. Čoček

O tomto víkendu sehrají naše ženy zřejmě rozhodují zápasy o návrat do 1. ligy. Nejdříve se utkají se třetím týmem soutěže BA Sparta Praha a v neděli s družstvem Valosun Brno "B", se kterým se zatím dělí o první příčku tabulky.

 
 

V čele soutěže mají naše děvčata stejný počet bodů jako Valosun Brno, ale první vzájemný zápas jsme prohráli 83:84. Je to zatím jediná ztráta bodů, o to nepříjemnější, že se jedná o našeho přímého soupeře v bojích o postup do 1. ligy. Nechceme-li spoléhat na pomoc ostatních účastníků soutěže, musíme Valosunu vrátit doma porážku z prvního kola. V opačném případě bychom museli v nástavbové části Valosun dvakrát porazit, což by zejména po psychické stránce nebylo vůbec jednoduché, nebo doufat, že soupeřky klopýtnou alespoň dvakrát s jiným družstvem. Vzhledem k dosavadním výsledkům Valosunu je tato "náhradní" varianta málo pravděpodobná.

Jestliže se v neděli podaří navázat na vítěznou šňůru letošího podzimu, stačí k návratu do 1. ligy maličkost - neklopýnout v následujících kolech základní části a v nástavbě si opět pohlídat Valosun.

Sobotní soupeř BA Sparta má na třetím místě tabulky už dvoubodovou ztrátu. V Praze jsme celke hladce vyhráli o 19 bodů 49:68, neměli bychom tedy s tímto soupeřem zaváhat ani o tomto víkendu. Ani Spartu však není radno podceňovat. Pražanky kromě nás ztratily body jen v Brně - s Valosunem a Univerzitou.

Pevně věřím, že i po tomto víkendu zůstaneme v čele tabulky. K tomu by nám mohli pomoci diváci, pokud by se podařila vytvořit pořádná mela v hledišti, určitě by se hráčkám lépe bojovalo, než v komorní atmosféře ztichlé, opuštěné haly. Oba zápasy se hrají ve Sportovní hale UP na Lazcích, sobotní začíná v 18:00h a nedělní v 10:30h.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS