Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Ženy B v oblastním přeboru opět vítězně

13.12.2008 | S. Horák

O dnešním vítězství se rozhodovalo až v posledním dějství.

 
 
5.kolo, 12.12.2008
SK UP Olomouc - OSK Olomouc  57:46  (14:15, 9:12, 10:13, 24:6)
SK UP Olomouc: Horáková Jitka 10, Huňková 10, Smilnická 9, Svobodová G. 9, Štáblová 4, Božanič 4, Kohoutová 4, Szabó 3, Horáková Jíťa ml. 2, Svobodová N. 2, Theimerová
OSK Olomouc:

Komentář k zápasu

Střelecká potence ze střední a dlouhé vzdálenosti byla v dnešním sportovním klání žalostná. Dokud naše děvčata nepochopila, že pouze aktivní hra jedné proti jedné a odpovídající nasazení v obraně může vést ke slibnému výsledku, tahala v utkání za kratší konec. O výhře v nevydařeném a málo pohledném zápase se rozhodovalo až v závěrečné čtvrtině, které naše hráčky vyhrály o 18 bodů. Významný podíl na dnešním úspěchu měla i vysoká produktivita trestných hodů (85% z 19ti pokusů). Pochvalu za předvedený výkon zaslouží Jitka i Zuzka S. (nejen za dosažené body). Snaha Nely a Kristy dnes na zkušené soupeřky nestačila. Právě takováto utkání jsou vhodnou herní příležitostí pro hráčky dorostenecké kategorie k získání prvních ostruh mezi dospělými.

A v předvánočním čase mi dovolte ještě i trochu trenérské nostalgie. V dnešním utkání nastoupily proti sobě dvě generace bývalých prvoligový hráček našeho klubu, které jsem měl tu čest v nejvyšší české i československé lize vést. V drese OSK to byla Míša Oháňková (provdaná Čecháčková) i Nikola Kleinová a v našich barvách Ráďa Krahulíková (Szabó), Gába Svobodová, Ála Huňková i Jitka Horáková. Trochu mi to připomínalo tradiční „předvánoční klání napříč generacemi", která jsme v našem klubu pořádali. Vždyť i další hráčky soupeřek oblékaly v minulosti dres našeho sportovního klubu. Pokud bych si tedy mohl - pod tím našim basketbalovým vánočním stromečkem - něco přát, pak aby se těm mladším z nich podařilo v brzké době do nejvyšší basketbalové soutěže ještě aktivně nahlédnout. A pokud by to bylo v dresu Sportovního klubu Univerzity Palackého, pak by to byl dárek z těch nejpříjemnějších.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS