Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

St.mini darovaly Hranicím dvě vítězství

pondělí 15.12.2008 | Eva a Verča

Starší minižačky odehrály dva ospalé zápasy s panterkami z Hranic. Obě utkání měly vyhrát, ale za téměř nulovou aktivitu a bojovnost si to ani nezasloužily.

 
 
 
SK UP OLOMOUC - HRANICE 28 : 32 (7:8, 6:2, 0:14, 15:8)

body - Terka Vaniaková 10(5/0), Lucka Mačáková 5(2/1), Mája Konečná 5(2/1), Hanka Škrabišová 4, Ivet Kněžková, Deny Křížová 2, Týna Kohlová, Naty Pokorná, Terka Krejčířová, Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Anička Hronová 0

SK UP OLOMOUC - HRANICE 31 : 47 (9:12, 10:6, 6:15, 6:14)

body - Lucka Mačáková 9(6/3), Mája Konečná 6, Naty Pokorná 4,Terka Vaniaková 4(4/0), Anička Hronová 2(8/2), Týna Kohlová 2(2/2), Deny Křížová, Hanka Škrabišová 2, Kika Dvorská 0(2/0), Ivet Kněžková, Monča Škarabellová, Terka Krejčířová 0

Na tohoto soupeře jsme rozhodně měly. Chyběly sice Linda a Hanka K., ale i bez nich měly zápasy skončit našim vítězstvím. Stačilo by jen přidat na důrazu a bojovnosti a soupeřky by neměly šanci. Vždy jsme byly o krok pozadu než soupeř, míče nám padaly z ruk, doskoků bylo jen několik (nejvíc si jich připsala naše nejmenší hráčka Kika). Ve všech time-outech a pauzách jsme jen stále opakovaly, že jen díky bojovnosti a nasazení můžeme zvítězit. Vše bylo však marné. Jeden nebo dva hráči v každé čtvrtině se bojovat snažily, ale to opravdu nestačilo.

Soupeř postavil jednu lepší a druhou výrazně slabší pětku. Naše vyrovnané sestavy tak měly odlišný úkol. Ta první udržet skóre na dostřel, druhá naopak vytvořit náskok. V prvním zápase se to téměř povedlo. Jen ve 3. čtvrtině jsme nebyly schopny dát koš. Narážely jsme jen do připravené obrany a na vlastní polovině si nechávaly dávat jednoduché koše. Druhé pětici se díky zvýšené aktivitě v obraně podařilo zápas ještě zdramatizovat, ale na výhru to už nestačilo.

Ve druhém zápase jsme byly vyrovnaným soupeřem jen do poločasu. Poslední dvě čtvrtiny ani nemá cenu komentovat, stačí se podívat na výsledek. Odevzdaně jsme jen přihlížely, jak soupeř bojuje o každý míč, dává snadné koše a zaslouženě si odváží dvě vítězství.

Celkově předvedená hra nebyla příliš dobrá, ale všechno nebylo jen negativní. Pochvalu si zaslouží především Kika, která bojovala za jakéhokoliv stavu, získala a doskočila spoustu míčů a v obraně byla pro soupeřky velmi nepříjemná. Bojovnost předvedla i Brbla, která sice není vždy v obraně úplně pozorná, ale díky svému čichu na míč a tahu na koš byla velmi platnou hráčkou. Svůj standardní výkon předvedla i Terka. Snažila se používat to, co se učíme na tréninku a snahu bojovat ji také numůžeme odepřít. Klíště měla za úkol ubránit velmi šikovnou rozehrávačku soupeře, což se ji většinou dařilo, ale jinak nebyla příliš vidět. Deny a Naty celkem dobře bránily, občas se ale někde zapomněly. V útoku by měly být ještě aktivnější a neschovávat se. Mači se snažila brát zodpovědnost na sebe. Někdy se jí to dařilo, ale holky se na ni potom až moc spoléhají a nehrají samy. Ubližuje jí také, že to často vzdává a ostatní se k ní pak přidají. Mája měla v útoku několik pěkných akcí, kdy zakončovala sama nebo vytvořila pěkné šance pro své spoluhráčky. V obraně však měla velké mezery, příliš odstupovala od hráčky s míčem a asi se jí nechtělo zapojovat své rychlé nohy. Božka a Ivet jako by na hřišti většinou ani nebyly. Coby největší hráčky měly dohromady jen pár doskoků. V útoku se schovávaly za své obránkyně. Anička a Týna se sice snažily, ale bodově se neprosadily a ani jinak nebyly na hřišti příliš vidět. Tah na koš sice mají, ale tentokrát to nestačilo.

Předvedený výkon byl pro nás zklamáním. Holky jako by už slavily Vánoce a na basket nemyslely. Nechtělo se jim bojovat a vlastně ani vyhrát. Škoda, mohly si dát předčasný vánoční dárek v podobě skalpu dalšího soupeře, kterého ještě neporazily.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS