Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Těsná výhra v dramatické koncovce

11.1.2009 | Š. Válek

Těsná výhra v dramatické koncovce Šňůra 10b Lanči zlomila utkání v náš prospěch a v dramatickém závěru jsme vítězství uhájili i přes strhující finiš soupeřek a naše zbytečné chyby.

 
 
12.kolo, 11.1.2009
SK UP Olomouc - Žďár nad Sázavou  53:49  (6:6, 18:8, 14:15, 15:20)
Trojky: 1:4 . Fauly:16:16 . Trestné hody:27/16:12/7 . Diváci:35 .
SK UP Olomouc: Zemková 15(13/7), Lachnitová 14(2/1)(1*3), Rousová 8(/6/4), Boďová 7(2/1), Žaitlíková 4, Burzová 3(2/1), Husičková 2(2/2), Vařechová, Tomášková A
Žďár nad Sázavou:

Komentář k zápasu

Nevěděli jsme, jak na tom po Vánocích budeme. Pouze jsme čekali těžká utkání s kvalitním soupeřem, a to se v plné míře potvrdilo. Že se nám podařilo vyhrát venku i doma si vážím nejen proto, že s kompaktním, slušně trénovaným Žďárem hodně týmů nevyhraje, ale především proto, že týmy ze Žďáru a práci zdejších trenérů respektuji.

Utkání moc krásy nepobrala a domnívám se, že trenérům na obou stranách spíše přidělala vrásky. Byla to přetahovaná a přetlačovaná dvou zápasníků, s malým počtem bodů a úpornými obranami. Čtvrtiny 6:6 a 5:8 na této úrovni dlouho nepamatuji. Pravdou je, že proti sobě nastoupily týmy, které mají první (ŽnS) a druhou (SKUP) nejlepší obranu v soutěži a rovněž první soutěžní víkend po Vánocích udělal své. Obě družstva měla v obou zápasech vždy druhou čtvrtinu výraznější pro sebe. Zde si vybudovala náskok, přičemž nám se ten žďárský z prvního utkání podařilo postupně za cenu velkého úsilí zlikvidovat, zatímco náš náskok nám vydržel až do konce, i když Žďár zle dotahoval (36.min 46:44) a ani v koncovce 1:18min do konce při vedení 52:46 jsme po nebráněné trojce Prokopové a korekci na 52:49 si nemohli být jisti vítězstvím.

Na Vysočině jsme se sice dostali do vedení 7:0, ale stejnou šňůrou nazpět jsme o ně přišli. Do 2.Q vtrhla Monika jako hurikán a s Lančou nás opět dostaly do mírného vedení 19:14 a pak už nic... Propad 0:13 byl díky bohu, lépe řečeno díky Velké Gábě, upraven trojkou do šatny, která náskok soupeře mírnila na přijatelných 22:27. Bodů jak pochval za chování v Prckově žákovské knížce...

3.Q byla k neuvěření, jak málo bodů se dá za celou kvartu dát. Dílem to bylo neschopností proměňovat, u nás hlavně z pod koše (30/14 ???), ovšem i celkovou střelbu 52/20 je snad lepší nepsat na web, aby si soupeři neukroutili hlavu, „kdo" nebo spíš „co" to je za „umělce", kteří vedou tabulku dorostenecké ligy... Faktem ale bylo, že nasazení v obraně na obou stranách bylo dost vysoké a bylo těžké se prosadit. Nám pomohla dost Andy, i když pak vyšla hrozně v celkové statistice, právě ve 3.Q a valnou část 4.Q, kdy na „staré" se už nešlo spoléhat a musely zůstat na lavečce. Ocenit lze, že se na to nevy... , zvláště Peťa, která měla do optimální formy daleko jako my k přijetí eura, a dost pomohla s ostatními tým povzbudit na hřišti. Parta Lanča, Andy, Malá Gába a Monika za podpory Anety tahala útoky dopředu, poctivě bránila „do hodin" a krok za krokem stahovala náskok holek ze Stalingradu, což se jim povedlo ve 37.minutě na 40:39. Z nebe či odkud padla herní inspirace na Anetu. Proměnila podkošový souboj a pak dvakrát super „namazala" do tandemu z dolního postu sbíhajícím Monice a Erice, která se pak ještě i s Nany vracela na koncovku.

Malá Gába zapomněla na pověst, že není hráčkou na koncovky. Osobně si myslím, že vůbec nevnímala, že má nějakou koncovku s driblinkem do konce hrát. Prostě to „narvala" do koše a prošlo to. Zabít nebo pochválit ? Na její obranu dlužno dodat, že si před tím notně napumpovala sebevědomí dvěma opravdovými rozehrávačskými pamlsky, kdy vyškolila celou obranu a podala to na podnose nekrytým hráčkám úplně pod nos...a ty to naštěstí daly. V neděli bohužel ve stejných situacích stejným hráčkám přihrávala přes dva obránce a ještě pod kolena. To se našim pivotkám velmi líbilo.

Lanča nás držela střelbou z dálky. Oběma vysokým, Anetě i Janě se podařilo nahradit Dizzy, v sobotu však notně víc než v neděli. Psychokousky A.Rousové se bohužel pomalu stávají součástí našeho zájezdového divadla. Prosím někoho, zda by její skeče mohl začít natáčet a dávat na youtube.com, protože to ve sledovanosti musí trhnout i videokarikatury Jirky Paroubka. Zbrklá při střelbě - proč to dělat jednoduše, když to jde dělat složitě, z pod koše 4/0, celkem 8/1 a s validitou -7 jako základní hráčka musela být odejita na lavečku. Za ní už jen Andy, která si dobrý výkon poslední dobou ponižuje spoustou neúspěšné střelby (9/1 ??).

Neděle byla jako přes kopírák. Neskutečná střelecká impotence v 1.Q (6:6). Pak se nám podařil trhák 10:0 na konci 2.Q. díky brejkům Peti Zemkové hrající úplně jiné utkání než včera, která míče na závěr transportovala na Lanču, a ta se 10b. v řadě nemýlila. To nás dostalo při tak nízkém skóre do slibného náskoku. Zase to neměla být pravda. Žďár se držel a nechtěl prodat kůži lacino. Trápila nás Zuzka Kašparová, Prokopová si opět své koše dala, vůbec měly holky „Žďasu" lepší rozdělení bodů oproti včerejšku, kdy to bylo hlavně o Kašpi. Jakmile se střelbou z dálky přidaly i další a k tomu nekompromisně trestaly naše blbosti v obraně (jsme žačky, abychom si neuměly předat hráčku při střídání ?), bylo nám ouvej. Ze stavu 46:38 ve 36.min jsme spadli na 46:44 a byli rádi za každý bod. Ty přidaly Erži, Nany a Monika, když vmetla své dvě střely s plochou dráhou letu při TH a zdálo se být vymalováno viz 1.odstavec.

Zda tyto těžce vydřené body potvrdíme i za 14 dnů venku v Havířově a Příboře, nevím. Pokud však chceme myslet výš, jinou možnost nemáme. Pardubice tam už vyhrály, teď je řada na nás.

Validita (B + F+ + D + Z+ + As + Bl) - (nedané z pole + nedané TH + Z- + F- + Bl-)

sobota: Burz, Lachnit, Žatlik 13, Husičk 7, Boď 6, Vařech 1, Zemk -1, Rous -7, Anděl -8. Tým: 39.

neděle: Lach 20, Boď 11, Zem 10, Žaitl 6, Husičk 5, Burz 4, Tomášk A. 2, Rous 1, Vařech 0. Tým: 59.

Nejlepší hráčky: sobota - Burzová, neděle - Zemková

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS