Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Starší mini na Prostějov nestačily

pondělí 12.1.2009 | Eva

V zápasech jsme za soupeřem zaostávaly především v bojovnosti a malé aktivitě při doskakování pod oběma koši. Pokud jsme ale svou aktivitu zvýšily, pak jsme byly téměř vyrovnaným soupeřem.

 
 
TJ OP PROSTĚJOV - SK UP OLOMOUC     61 : 30 (5:12, 25:2, 9:11, 22:5)

body - Lucka Mačáková 12(3/2), Linda Vildová 7(2/1), Terka Vaniaková 5(4/1), Hanka Škrabišová, Deny Křížová, Mája Konečná, Terka Krejčířová 2, Hanka Kučerová, Ivet Kněžková, Naty Pokorná, Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Anička Hronová 0

TJ OP PROSTĚJOV - SK UP OLOMOUC    46 : 32 (11:8, 18:5, 5:8, 12:11)

body - Linda Vildová 9(6/1), Lucka Mačáková 7(2/1), Naty Pokorná, Terka Vaniaková 6, Hanka Kučerová 4, Mája Konečná 2, Terka Krejčířová 0(2/0), Hanka Škrabišová, Ivet Kněžková, Deny Křížová, Monča Škarabellová, Kika Dvorská, Anička Hronová 0

První zápas jsme zahájily překvapivým vedením. Soupeř nastoupil s mladšíma hráčkama a díky pěkným kombinacím a poměrně slušné obraně jsme první čtvtinu vyhrály. Do druhé čtvrtky už ale soupeř nastoupil v silné sestavě. My jsme měly problém s jejich zónovým presinkem. Zbytečně jsme odevzdávaly míče buď přímo soupeři, který pak dal jednoduché koše nebo míč skončil v autu po špatné přihrávce. V útoku jsme se tak nedostaly k moc šancím. Druhý poločas pokračoval v podobném duchu. První pětka svou čtvrtku vyhrála, ale chyb se nevyvarovala. Druhá pětice už snadněji přehrávala přes. V obraně dobře bránily, ale srážela je neschopnost doskočit míč a soupeř tak po několika pokusech zakončoval.

Druhý zápas jsme sestavy prohodily, takže hra i skóre bylo vyrovnanější. První sestava držela vyrovnaný stav s méně zkušenou sestavou soupeře. Ta druhá nejprve měla problémy s pressinkem Prostějova, ale když si nechala poradit a přestala se chytat do pastí, začaly press jednoduše přecházet. Oproti prvnímu zápasu se zvýšila i bojovnost, holky si už nenechaly všechno líbit. Stále nás ale provázely velké nedostatky při doskakování.

Dobrou obranou jsme často dělaly soupeři problémy. Včasná výpomoc se dá už očekávat téměř od všech hráček. Občas někdo zaspal, ale už je to spíš vyjímečné.

Celkově musím zápasy hodnotit kladně. Po vánoční pauze jsem to čekala horší. Škoda prvního zápasu a velkého bodového rozdílu. Nezvládly jsme soupeřův zónpress, dělaly jsem příliš mnoho zbytečných chyb. Zápasy nám ale ukázaly kde nejvíc ztrácime - doskakování a bojovnost.

Dobré zápasy odehrála Linda, úspěšně vyvážela míče, dobře přihrávala i sama najížděla. Když se nesnažila v obraně vypichovat a bránila na nohách, nenechala se jen tak obejít. Brbla a Mači se snažily být stále nebezpečné, ale obě se nevyvarovaly velkému množstvá ztrát. Mači měla problém s driblinkem a Brbla hodila až moc přihrávek do autu. Obě si připsaly spoustu doskoků, pomáhaly rozehrávačkám s přehráním pressu a bojovnost se jim také nedá odepřít. Terka a Hanka byly platné především v obraně, obě výborně vypomáhají. Jako jedny z mála se snaží doskakovat a snaží se použít to, co se učíme na tréninku. Obě zahodily několik dobrých střeleckých šancí. Mája měla velké problémy s přehráním pressu, nenechala si poradit a stále se chytala do pastí v rohu a u lajny. V útoku předvedla několik pěkných asistencí, ale málo se snaží hrát sama na koš. Dobře bránila a neunávně se vracela do obrany i vyrážela do útoku. Kika, Deny a Naty byly velmi platnými hráčkami, bojovaly o míče, běhaly do protiútoku, Kika schytala několik ran při své agresivní obraně a snažily se být nebezpečné i v útoku. Tentokrát se k této trojici nepřidala Klíště, které by se jako by nechtělo a často byla na hřišti pouze jako divák. Božka a Ivet nebyly na hřišti moc vidět, nechaly se přeskakovat a ani v útoku nebyly příliš aktivní. Anička měla několik dobrých akcí především v útoku, vybojovala a doskočila dost míčů. V obraně se ale často zapomíná a točí se ke své hráčce zády.

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS