Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Trocha bilancování před závěrečným finišem

pondělí 26.1.2009 | O. Čoček

Trocha bilancování před závěrečným finišem
Začala nástavbová část ligy starších žákyň, ženy jdou do finále, mladší dorostenky roztáčí poslední kola v boji o čelo ligy a končí i liga starších dorostenek...

 
 
Ženy

Drobný kolaps ve druhé čtvrtině zápasu v Ostravě nám malinko zkomplikoval plány. Po prohře na SBŠ  se náš náskok před pronásledovateli ztenčil na 2 body. I tak nám ale stačí k postupu udržet domácí neporazitelnost. Vše napoví už tento víkend, kdy nejprve doma a v neděli v Ostravě opět změříme síly s SBŠ. Nejen hráčky, ale i vedení klubu se snaží a na závěrečné boje se pokusilo družstvo vhodně motivovat a doplnit. Víc se dozvíte už tuto sobotu v 19:00h na hale SK UP.

Starší dorostenky

Přestože se uzdravily některé hráčky a o víkendu jsme měli plnou lavičku, nepodařilo se vybojovat další výhru. K zamyšlení pro činovníky je pohled na tabulku, na jejímž chvostu se krčí 3 týmy z naší oblasti - my, Šumperk a Krnov...

Mladší dorostenky

Mladší dorky trápí úplně opačné starosti, než své starší kolegyně. První rok v lize a od prvního kola na čele tabulky. Sice nám tvrdě šlapou na paty Sadská, Pardubice a další, ale holky dělají vše pro vítězství. Zvrat v zápase s OSK je toho jasným důkazem. Prohrávat o 18 a vyhrát o 14b, to chce slušnou dávku bojovnosti a sebezapření. Škoda, že nám v závěru soutěže nemůže pomoci zraněná Peťa Zemková. Naopak, všichni s napětím očekáváme, jak rychle se do formy dostane po zranění vyléčená Dizy. Po zápase starších žaček v Brně to s ní nevypadá zdravotně moc růžově!

Po 100% úspěchu v Ostravě čeká holky těžký soupeř z čela tabulky - momentálně třetí Pardubice, v neděli pak Pečky, které jsou sice poslední, ale není dobré nikoho podceňovat.

Starší žačky

Žačkám se závěr soutěže nevydařil podle představ. Prohra v Kroměříži a zejména ostudný výpadek doma s Pardubicemi jsou momenty, na které je lepší rychle zapomenout. Optimismus nám vlévá do žil vyrovnaný duel s Hradcem Králové, se kterým jsme snad poprvé v historii nedostali "kotel", naopak holky dlouho sahaly po vítězství a na hru se dalo dívat. Nicméně, v tabulce skupiny B žákovské ligy nám patří po základní části až 7. místo, v součtu  skupin A i B 11. místo s pasivním skore -83 (za námi skončila např. Aritma, Nusle, Sparta).

Pozitivní na tom je alespoň to, že v dalším průběhu soutěže se vyhneme složitému cestování a holky, které převážně nastupují i v dorostenecké lize si trochu odpočinou.

V dalším programu systémem jednodenních turnajů se potkáme v Brně s Valosunem a Pelhřimovem, doma přivítáme Valosun a Žďár a sezonu zakončíme ve Žďáru zápasy s domácím celkem a Pelhřimovem. Poslední termín máme volný, takže sezona se zbytečně nepotáhne.

První miniturnaj se nám vůbec, ale vůbec nepovedl. Šanci dostaly převážně holky z "druhého sledu", tedy ty, co nehrají za dorky, v žačkách nastupují málo, hrají oblastní přebor v okolních klubech, nebo nastupují za naše minižačky. Základ týmu nabíral síly na závěr soutěže dorostenek.

Bohužel, holky nedokázaly využít nabídnuté příležitosti. Až na pár výjímek se jim vůbec nedařilo, přihrávky létaly k rukám soupeřek, byla na nich patrná malá zkušenost a nerozehranost. U některých možná až nechuť trochu se prosadit...

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
78%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 37

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS