Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

Druhá prohra mladších dorostenek

24.1.2009 | Š. Válek

Domácí Barnetová si z utkání udělala soukromé představení a naše obě výškově srovnatelné jak Žaitlikovou, tak Rousovou, školila jak Dáda děti před televizorem.

 
 
13.kolo, 24.1.2009
TJ Start Havířov - SK UP Olomouc  70:47  (21:14, 13:20, 14:9, 22:4)
Trojky:2 . Fauly:-12 . Trestné hody:14/10 = 71% . Diváci: .
TJ Start Havířov:
SK UP Olomouc: Lachnitová 15 - TH 2/2 (1), Rousová 8-4/4, Zemková 7-2/1 (5F+), Burzová 6, Boďová 5-2/2 (1) (7d.), Husičková 5-2/1 (13d.), Žaitliková 1-2/1, Tomášková A., Filová, Skrovná 0

Komentář k zápasu

S Havířovem není moc co hodnotit. Rousová ve 3.min dolů, když s ní kondičně průměrná Chlebková párkrát zacvičila spartakiádu. Podobně jsme hledali, bohužel dokonce zápasu marně, kohokoliv, kdo by byl tělem ochotný a mentálně schopný bránit nejvyšší Barnetovou zepředu a ne ze zadu jako těsný přítel. Ta si z utkání udělala soukromé představení a naše obě výškově srovnatelné jak Žaitlikovou, tak Rousovou, školila jak Dáda děti před televizorem. Pochopit bránění kombinace dvojičky pivotů bylo nad jejich síly, zvláště když tu svoji neuplatnily.

Velké potíže nám dělaly návraty do obrany. I když v dlouhých lobech za obranu Havířov častokrát chyboval, dokázal nás mnohokrát přehodit zvláště poté, co jsme se téměř pravidelně sami „zabíjeli" neproměňováním typových přečíslení zakončených nárazem do jediné vracející se soupeřky (Burzová 6 ztrát), v horším případě do zdi či do ribstolů a reagovali sklopením hlavy, nebo zoufalou střelbou s minimálním útočným doskokem - celková střelba 67/17 není zrovna moc.. Z pod koše „zářila" jinak dobrá Husičková (vynikajících 13 doskoků !) s 8/2, Zemková jen o fous za ní 7/2, 5/2 Burzové ani 4/1 Rousové není důvod k radosti. Jediná Lanča zachovala klid a dala 4/3, avšak střelecky naprosto propadla. „Dvojky" 13/2 a „trojky" 4/1, v čemž jí velmi zdatně sekundovala Zemková s 12/2, o prsa za nimi pak Rousová a Husičková 9/2, pak Boďová 8/2 a Burzová 6/2.

Přesto jsme dokázali najít svou lepší tvář a zabojovali. Bránili, rotovali, vybíhali do RP a znovu presovali, jelikož se ukazovalo, že Havířov ochabuje. Trio Lanča-Monča-Erži tahalo dopředu, Barnetová sama nestačila a vypadalo to, že jdeme přes ně, zvláště když hned po přestávce trefila Erika trojku a byli jsme o 3b. vepředu. Rozdíl mezi dobrým a špatným soupeřem je v tom, že dobrý soupeř chyby trestá. Tak tomu bylo i nyní. Hned po vyhození po Eržině trojce naše dvě hráčky (po kolikáté už za poslední zápasy ???) bránily jednu soupeřku (v mladším dorostu ??) a volná hráčka jednoduchým nebráněným dvojtaktem srovnala. Při plichtě a skoro celém poločase před námi Peťa Zemková zakončila protiútok střelbou naprosto nesmyslně a nezodpovědně sama proti pěti... Od tohoto momentu jsme se zlomili a mohli na upevnění prvního místa zapomenout. Lanča neměla sílu jít dopředu, Peťa zase dozadu, podpora lavečky tentokrát nula. V podstatě se naše holky potkávaly uprostřed hřiště, někdo z obrany do útoku, někdo naopak pochodoval z útoku do obrany a Havířov nás přehazoval. V situaci, jak se utkání vyvíjelo, pak už nastoupily všechny hráčky včetně debutující Niky.

Validita Husi 8, Boďo 5, Lach, Zemk 4, Rous 2, TomA, Žait 0, Filo, Skrov -1, Burz -2. Nejlepší hráčka: Husičková

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS