Odkazy
 
Olomoucky kraj
 

St.mini - předehrávka s Javorníkem

sobota 7.2.2009 | Eva

Čtvrteční předehrávka proti Javorníku přinesla 2 vítězství. Po podzimních jasných výhrách, byl Javorník tentokrát mnohem zdatnějším soupeřem.

 
 
 
SK UP OLOMOUC – JAVORNÍK 64 : 26 (3:7, 25:0, 18:17, 18:2)

body – Terka Vaniaková 19(3/1), Linda Vildová 12(4/2), Anička Hronová 8, Mája Konečná 6, Hanka Kučerová 6(2/0), Lucka Mačáková 5(2/1), Lucka Svobodová 4(2/0), Týna Kohlová 2, Monča Škarabellová2(2/0), Kika Dvorská, Hanka Škrabišová, Barča Křupková 0

 

SK UP OLOMOUC – JAVORNÍK 112 : 30 (12:14, 32:2, 17:14, 51:0)

body – Linda Vildová 33(11/1), Týna Kohlová 20, Lucka Mačáková 17(3/3), Terka Vaniaková, Hanka Kučerová 10, Hanka Škrabišová 9(2/1), Lucka Svobodová 4(2/0), Monča Škarabellová 4, Kika Dvorská 3(2/1), Anička Hronová 2, Mája Konečná, Barča Křupková 0

Na začátku zápasu nás soupeř zaskočil a vyhrál zaslouženě 1. čtvrninu. Naše první pětka (Linda a spol.) zbytečně ztrácela míče a byla nepozorná v obraně. Trenéři Javorníku však postavily první silnou pětku a tu druhou velmi slabou. Takže jsme si v sudých čtvrtinách mohly vybudovat dostatečný náskok. První pětice své druhé vystoupení zvládla lépe, ale stále ztrácely míče po vlastních hloupostech. Hledaly spoluhráčku, která je ještě volnější, i přesto, že byly samy pod košem. Druhá pětka (Mája a spol.) hrála pohodové čtvrtiny, kdy bylo k vidění spousta pěkných přihrávek a relativně dobrá obrana.

Na druhý zápas jsme sestavy prohodily, aby si tak obě pětice zahrály jak proti silnější, tak i slabší sestavě soupeře. Proti silnější soupeřově pětici zahrála Májina pětka rozhodně lépe než Lindina. Předváděly pěkné útočné akce, spolupracovaly jak v útoku, tak především v obraně. Ze začátku měly trochu respekt, ale nakonec zvládly své čtvrtiny dobře a svůj minizápas nakonec vyhrály. Lindina sestava výborně využila nezkušenost soupeře. Vychytávaly nepřesné přihrávky a nepouštěly soupeře příliš pod koš. Zisky v obraně proměňovaly v rychlé protiútoky a dobře vnikaly do děravé javornické obrany.

Celkově jsme s předvedenou hrou byly spokojené, i přes chyby bylo k vidění soustu pěkných košů a přihrávek.

V podstatě všechny hráčky můžeme pochválit. Každá si připsala několik nepovedených akcí, ale tentokrát nikomu nechyběla bojovnost a snaha.

Dobré zápasy odehrála již tradičně Linda, která po útočné stránce vyčnívala nad všechny hráčky. V obraně má ale spoustu rezerv. Stále se snaží vypichovat a nebrání na nohách. Jistotou byla také Brbla, doskočila a získala velké množství míčů a posílala do protiútoku dobré přihrávky. Obrana má však také stále nedostatky. Své odvedla i Hanka, má dobrý přehled na hřišti, jak v útoku (výborné přihrávky na volné spoluhráčky), tak v obraně (včasné výpomoci). Snaží se použít to, co se učímě na tréninku. Mači se zápasy moc nepovedly. Zahodila spoustu jasných příležitostí k zakončení, což by ale nebyla tak hrozné, kdyby se to snažila napravit a ne to vzdávat. Máju můžu pochválit hlavně za obranu, kdy zvládla ubránit v podstatě jedinou šikovnou hráčku soupeře. V útoku musí přidat na důraznosti a lépe řešit situace. Občas má z přemíry snahy zbytečné ztráty. Boženka konečně vyšla z útlumu a byla na hřišti velmi platná. Doskočila spoustu míčů a zakládala dobře protiútoky. Týna v prvním zápase hrála příliš bojácne, zbytečně odevzdávala míči soupeři a nezakončovala jasné pozice. V druhém zápase dobře vybíhala do rychlého protiútoku a nebála se už vnikat do nepozorné obrany. Bojovnice Kika jako jediná hrála vždy proti silnější sestavě soupeře. K tradičně dobré obraně a bojovnosti přidala i zlepšení v útoku a několik pěkných střel. Lucka se snažila hrát na koš, sice ne vždy úspěšně, ale snahu a bojovnost předváděla po celý zápas. Klíště nás moc potěšila, když několikrát zakončovala dvojtaktem a doskočila několik míčů. Jen občas zapomněla bránit. Anička odehrála zatím svá letošní nejlepší utkání. V útoku dobře najížděla do koše, snažila se zakončovat s klidem. V obraně neděla tak často chyby v postavení a byly na hřišti velmi platná. Křupi byla platná v obraně, když se jí dostal míč do ruky většinou s klidem přihrála volné spoluhráčce. Je však stále příliš neprůbojná.

 

Partneri

Města Olomouc

Olomoucky kraj

S MORAVA leasing

SHARP

NUTREND D.S., a.s.

VHS OLOMOUC a.s.

Radio Haná s.r.o.

Altermed

RockMax

 
Anketa

Pastviny 2018 se blíží, už se těšíte?

 
79%
 

 
5%
 

 
3%
 

 
5%
 

 
8%
 
 

Počet hlasujících: 38

 
 
 
Copyright © 2007 SK UP Olomouc, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS